Bratstvo i jedinstvo bivšeg auto-provalnika!

Pin It

U svečanoj atmosferi zagrebačkog hotela 'Sheraton' održao se tradicionalni, kvazi- božićni a u biti politički dernek u organizaciji Pupovčevog  Srpskog narodnog vijeća.  Osim uglednog koalicionog partnera, premijera Plenkovića, članova koalicijske Vlade i neizostavnog gradonačelnika Zagreba Milana Bandića-bez štaka, na skupu je govorio i bivši masovni auto-provalnik, danas šef HSS-a Krešo Beljak (inače, po zanimanju notorni profesor zemljopisa!?). 

Krešo Beljak je od SNV-a  dobio simbolički rečeno pismena 'orlova muda s mačevima' odnosno po nekim orjunašima, hvalevrijednu plaketu simptomatičnog naziva 'Svetozar Pribičević', koja se dodjeljuje za unaprjeđenje dobro-komšijskih odnosa Hrvata i…..Srba(valjda, onih koji žive u Hrvatskoj!?, nap. a.)…..

Krešo Beljak, inače policijski registrirani 'meštar od auto-kazetofona', na tom tradicionalnom pred-božićnom domjenku 'julijanaca' zahvalio je na nagradi te u kratkom obraćanju prisutnima neuvijeno otkrio svoj yugo-orjunaški svjetonazor: „Duboko vjerujem u bratstvo i jedinstvo srpskog i hrvatskog naroda!“

Ovom kvazi-božićnom a u biti političkom derneku nazočio je i 'preosvešteni' filočetnik Porfirije, mitropolit Ljubljane i Zagreba(i vascele Italije ?, nap. a) te još jednom naglasio važnost Beljakove utopije o srpsko-hrvatskom bratstvu i jedinstvu:       

-Važno je, ustvrdio je Porfirije, jesmo li spremni prepoznati u sebi istinu da smo međusobno braća, da smo pozvani zajedno graditi zajednicu koja funkcionira na temeljima mira, prostoru u kojem možemo pronaći radost i ljepotu života.              'Danas kada slavimo Božić, Hristos nam donosi i realnost, ali i veliki put kroz koji se to može postići, a to je da svatko od nas počne preispitivati sebe, da bude spreman tražiti oproštaj i za ono za što je optužen, ali i više od toga, jer sigurno smo i više od toga loše učinili i drugima i sebi', zaključio je 'četnički kantautor' a uz to i mitropolit ljubljansko-zagrebački Porfirije. 

A što se Porfirija tiče nije na odmet prisjetiti se šokantne video-snimke od travnja 2015.g. koja sasvim jasno otkriva njegovu usku povezanost s četnicima i neumrlom idejom o velikoj Srbiji….

Štoviše, na toj snimci se jasno vidi kako je upravo mitropolit Porfirije tražio da veselo društvo zapjeva poznatu četničku pjesmu: 

'Šta se ono na Dinari sjaji….Đujićeva kokarda na glavi', 

tako da nema sumnje da se možda radi o “namještaljci” ili da se mitropolit Porfirije spletom okolnosti u krivo vrijeme našao na krivom mjestu.                                

'Još, još jedanput! Naša pjesma! Ajmo!', nagovarao je preosvešteni mitropolit Porfirije okupljene četnike, nakon čega je Vojislav Bilbija započeo s poznatom četničkom pjesmom. 

Dotični Vojislav Bilbija inače je starješina Roterdamske parohije SPC-a te je ispovijedao srpske ratne zločince u Haagu. Prema kontekstu se može zaključiti da je dotična snimka nastala u Chicagu, inače poznatoj 'utvrdi' četničke emigracije gdje je živio i umro opjevani četnički vojvoda pop Momčilo Đujić.

Ova autentična snimka zasigurno baca sumnju na iskrenost svih Porfirijevih mirotvornih izjava, jer malo tko može povjerovati njegovim miroljubivim porukama, a istovremeno gledajući i slušajući kako taj isti, peeosvešteni Porfirije Perić pjeva pročetničke stihove: 

'Sa Dinare svanuće sloboda, doneće je Momčilo vojvoda'..

Činjenica da je zagrebačko-ljubljanski mitropolit otvoreno četnički nastrojen ne samo da otkriva to kako je svaka njegova miroljubivost čista gluma, već ta činjenica otvara pitanje može li jedan takav čovjek i dalje stolovati u Zagrebu i 'prodavati puku muda pod bubrege'; notorni vikar četničke bande.

Dakako, može, jer…'koja je ovo država'!

Spektakl pravoslavnog Badnjaka u 'Sheratonu' bio bi daleko atraktivniji da je aktualni hrvatski Svetozar Pribičević, Milorad Pupovac, umjesto pismene 'nagrade' Beljaku poklonio jedan kvalitetan kazetofon u znak sjećanja na njegovo moralno političko odrastanje a sve to uz milozvučno i gromoglasno drečanje četničkog kantautora i vikara, Porfirija Perića…kako bi uime blagopokojnog popa Đujića blagoslovio Beljakovo, srpsko-hrvatsko bratstvo i jedinstvo, sic.!

Siječanj, 2019.                                                                               

Damir Kalafatić