Lakrdija (ABC-)demokracije u režiji Ivana Pernara!

Pin It

Uobičajena slika iz časne Sabornice:

Zastupnik Ivan Pernar ponovno je nečasno izbačen iz dvorane zbog učestalog dobacivanja tijekom rasprave.

--„Ovo je demokracija, ovo je HDZ, ovo je njihova politika slobode govora i demokracije, to su njihove metode!“ – vika o je ovaj demokracijom nabildani lakrdijaš dok su ga zaštitari na rukama iznosili iz saborske dvorane.. 

Dakako, i demokracija nužno ima svoje žrtve, rekao bih, svoju žrtvenu janjad. Međutim, stiče se dojam kako Pernar mazohistički uživa kad ga uhvate snažne muške ruke pa se čovjek upita jeli taj ridikul uistinu žrtva demokracije ili se radi o običnom 'pederluku'!? 

Prije da se radi o ovom drugom, o 'pederluku' i to onom populističkom, jer cijeli prizor nasilnog 'deložiranja' Ivan snima na svom mobilnom uređaju kako bi kasnije obilazio osnovne škole po Zagrebu i maloj se djeci prezentirao, figurativno rečeno, 'žrtvenim janjetom demokracije'!

Koje su to demokratske metode Ivana Pernara?

Taj saborski 'Lero' je pravo umiljato demokratsko janje, koje komotno nateže sise (dakako, poreskih obveznika, nap. a.), ali s dviju majki…po onoj narodnoj: umiljato janje dvije majke(ovce) siše! 

Uz redovito mlijeko iz kantine Palfi-Sinčić-Bunjčevog populističkog 'Živog zida' nateže naš Ivan još jednu drugu sisu….onu iz minorne i pokojne Vujanovićeve 'ABC-de-mokracije'! Nema što, demokracija je to kakve nema nigdje u svijetu, prava karikatura tog pojma, ili bolje rečeno kaljuža demokracije Pernarove provenijencije. 

O čemu se radi?

Navrnuti nadriliječnik u terapiji kašlja s mega-dozama vitamina C, egzemplarni saborski ridikul Ivan Pernar, pišu mediji, manevrom pravog lupeža priključio se i drugoj majci-dojilji, takozvanoj 'Abecedi Demokracije' te joj omogućio ostvariti prestižnu titulu parlamentarne stranke. Učinio je to ali tek privremeno, na rok od svega nekoliko mjeseci kako bi posisao milijunipol kunića vrijednog mlijeka, dakako, iz državnog proračuna (čitaj poreskih obveznika, nap. a.). 

Pravda se naš Ivan, 'sve je čisto, ja sam samo iskoristio jednu rupu u hrvatskim zakonima'; čisto k'o Sunce!

Demokratski osviješten Ivan Pernar metodički traži rupu u zakonu kako bi, eto, 'legalno' ostvario financijsku korist a sve to na teret hrvatskih građana!

Međutim, financijska izvješća te stranke, dičnog naziva 'Abeceda-demokracije' bila su, eto, sumnjiva i Državnoj reviziji pa su tu  nimalo ordinarnu otimačinu državni revizori proslijedili DORH-u na daljnju obradu.

Predsjednik mini-stranke 'Abeceda demokracije' Stjepan Vujanić na prošlim je parlamentarnim izborima, kažu izvori, dobio mizernih 26 glasova a u novom sazivu Sabora nemaju nijednog saborskog zastupnika. 

Ipak, 'viribus unitis', izmuzli su lupeži više od milijun kuna zahvaljujući upravo tom istraživaču rupa u Zakonu, Ivanu Pernaru. U 'Abecedu demokracije' (kao rezervnu stranku???, nap. a.) Ivan Pernar je ušao dok su trajale unutarstranačke borbe u Palfi-Sinčićevu 'Živom zidu'. 

Naime, jezičava supruga Ivana Sinčića Vladimira Palfi, samoproglašena dipl. inženjerka(?), jača je strana tog matrijarhata. Realno gledajući ona je neprikosnoveni 'capo di banda' stranke 'Živog zida'. 

Krajem 2016. Pernar je tu minornu stranku uveo čak i u časni hrvatski Parlament! Ali se vrlo brzo vratio u 'Živi zid', valjda, zajedno s kunama 'popaljenim' iz džepova nas, poreskih obveznika.

Kakva pouka na kraju?

Pa, uime demokracije bilo bi barem lijepo čuti onog ciničnog 'živo-zidaša', Branimira Bunjca, da po svom standardnom običaju zagrmi iz saborske klupe pa točno izračuna koliko je toplih obroka ovom pljačkom Ivan Pernar jamio iz usta gladnoj hrvatskoj dječici…iz pučkih škola!

-Potencijalni psihijatrijski pacijent, 'populistički trubadur' Ivan Pernar će se i dalje prčiti svojom demokratskom predanošću jednako kao što se i eskort-dame licemjerno zaklinju u ono što su davno izgubile, u svoje poštenje, u svoju nevinost, sic!

Siječanj 2019.                                                                               

Damir Kalafatić