Udruženi pothvat 'zvečarke', 'našeg bivšeg' i 'yu-telice'!

Pin It

Izvrstan, istinit i neoborivim dokazima argumentiran, dokumentarni film Darka Dovranića „Udruženi zločinački pothvat“ prikazan je 22.ožujka u Hrvatskoj kulturnoj zakladi.

Poslije projekcije o filmu su govorili predsjednik Akademije pravnih znanosti Željko Horvatić, novinar Hrvatskoga radija Tihomir Vinković, novinarka Nove TV Ivana Petrović, bivša hrvatska ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt, urednik dokumentarnog programa HRT-a Ninoslav Lovčević i sam autor.

Kroz žalosnu i tragičnu priču o haaškoj sudbini nepravedno a politički osuđenih, braće Kupreškić iz BiH te suđenja generalu Anti Gotovini film podsjeća kako je prošlo 16 godina od prve optužnice nekomu od Hrvata za ratni zločin pred Međunarodnim sudom u Den Haagu. Film zastupa tezu kako je već tada bilo očito da Haaški sud uopće ne zanima istina, već 'pravična'-podjednaka razdioba krivnje. Kao neviđeni i nezabilježeni presedan sudske prakse u tu svrhu je anglo-saksonska 'pravda' izmislila i monstruoznu optužbu o udruženom, odnosno zajedničkom zločinačkom pothvatu(od državnog vrha sve do 'svih znanih i neznanih', nap. a.), poručuje Dovranić.

Evo što je o tom dokumentarcu kazao Akademik Horvatić:

„Svaki sud treba čuti obje strane, utvrditi istinu i donijeti pravednu presudu“, rekao je dodavši kako Haaški sud od toga ništa nije učinio.

Po njegovom mišljenju sramotno je da čovječanstvo uopće podnosi takav sud.

U srijedu, 23. ožujka taj dokumentarac prikazan je i na 'H'RT-i a zbog velikog interesa javnosti najavljena je i njegova repriza, mislim da je trebala biti u subotu, 26. ožujka. I gle čuda, upravo te subote umiljata novinarčica 'H'RT-e Maja Sever pozove samodopadnu Vesnu Pusić u emisiju zvanu 'Euromagazin' kako bi tv-gledateljstvu ukazala na svekoliku 'štetnost' Dovranićeva filma istine! Jer, istina prikazana u tom filmu itekako može utjecati na zatvaranje Poglavlja 23, zvanog Pravo-suđe, kaže naša 'europej(s)ka' Vesnica.

Pametnija je ta 'sociologinja' glede pravne nauke od respektabilnog Akademika Željka Horvatića!?

Ipak, koliko je ta njena 'kritika' bila presudna za programsku shemu 'H'RT-e svjedoči i to da je repriza navedenog dokumentarca suspendirana ponovnog prikazivanja; a to se onda zove demokratskom slobodom javne riječi.

Ma kakva sloboda javne riječi, bio je to udruženi (zločinački!)pothvat 'saborske zvečarke' i kvazi-hrvatske 'H'RT-e!

Ne bi nas nimalo čudilo kad bi 'nadobudna europej(s)ka' Vesna danas zatražila reviziju procesa(-naknadno svake krivnje oslobođenih-) Kupreškića kad je i sama uporna u stavu kako su Hrvati izvršili agresiju na Bosnu i Hercegovinu a Tuđman bio taj koji je zajedno s Miloševićem komadao tu, ionako u Daytonu davno podijeljenu 'konfederaciju'!

Ali, nije to sve, pridružio se još jedan 'odani amicus' haaške kurije!

Dakle, javio se i onaj politikantski žigolo, nikad umirovljeni Stevica Mesić.

On bi danas i Crkvi zabranio da se moli i posti za pravednu presudu generalima u Haagu, premda se u skoro cijeloj Dalmaciji za haaške uznike moli svakog petka još od jeseni prošle godine.

I to na inicijativu Zadarske biskupije.

Smiješno je to ali i tragično da jedan rigidni krivokletnik i svjedok na strani tužiteljstva (protiv vlastitog naroda) na sudu u Haagu(1997.g.) a još uz to i 'savjesni' dispečer mnoštva transkripata tom Tribunalu, danas ponovno ustaje u obranu tog suda koji, apsurda li, ni njegovom krivokletničkom svjedočenju nije vjerovao pa je na koncu i Tihomira Blaškića svake krivnje oslobodio!

'Naš' bi Stevica, valjda, da se narod u Crkvi moli za njegova pajdaša-svjetskog teroristu, Moamera Gadafija koji na svojoj savjesti ima smrt 259 nedužnih putnika i 11 članova posade Pan Am-ovog zrakoplova kojeg su 21. prosinca 1988. libijski teroristi srušili iznad Lockerbija u Škotskoj….pri čemu je poginulo i desetak ljudi na tlu!

Jednako kao i za smrt 170 putnika i članova posade zrakoplova francuske kompanije UTA ubijenih u napadu libijskih terorista, iznad Nigera 1989.g.!

Za takve ljude poput odnarođenih, vic-mahera Mesića i 'saborske zvečarke', HRT i ine medijske kuće uvijek nađu vremena da se blatom nabace na naš sveti Domovinski rat ili Katoličku crkvu dok za reprizu Dovranićeva filma nema mjesta na malom ekranu….

Jer, tako je yu-telici, valjda, naredila 'protuhrvatska europejka' Vesna Pusić; ma, blago nama!

Ps.: da je kojim slučajem drug Tito živ, uvjeren sam bio bi svaki dan gost-komentator na 'H'RT-i zajedno s Budom Lončarom i 'napuhanim' Žarkom, sic!

damir kalafatić