Ofenziva KUKURIKU-anaca!

Pin It

Nema nikakve sumnje da je Hrvatska u dubokoj krizi recesije zahvaljujući upravo lupežima s vrha političke i ine vlasti bez obzira na stranačku boju. S druge strane oporba koristi i uvijek će koristiti pogrješke vlade i st(r)anje u zemlji isključivo kako bi se domogla vlasti a danas se pri toj borbi služi metodama koji naveliko nadmašuju dopuštena demokratska sredstva uz rječnik ulice.

Drugim riječima sva su sredstva dozvoljena makar se u konačnici ništa neće promijeniti, po onoj staroj, pragmatičnoj: sjaši Kurta da zajaši Murta!

Više nego ikad Hrvatskoj je potrebna neka nova 'treća opcija', koje, nažalost nema na vidiku.

Ono što je za očekivati to je pobjeda KUKURIKU-anaca koji su nedavno na HNS-derneku, povodom dvadesete obljetnice najavili svoju ofenzivu….«do istrage vaše ili naše!» A kad oni, uz očitu podršku 'bivšeg vic-mahera', i ovog novog, pravDA-ljubivog 'Calimera', dođu na vlast, e, onda smo je..li ježa, rekao bi narod!

Pa, pozabavimo se malo trenutačnom oporbom kako bi shvatili o kakvoj se opasnosti radi….

Članica opskurne KUKURIKU-koalicije je i IDS, koju bez daljnjega možemo nazvati Istrijanska Družba Separatista!

Ivan-Nino Jakovčić bi bez ikakve sumnje mogao biti i maskotom KUKURIKU-koalicije, ta, on je i fizičko oličenje želje za budućim standardom hrvatskih žitelja!

A i svojom korpulentnom, dobro popunjenom pojavom sasvim dobro odgovara i maskoti Hypo-banke, hipopotamusu!

Separatističke primisli(?) takozvanih 'Istrijanaca', Damira Kajina i Ivana Jakovčića očitovale su se u njihovoj toleranciji ('gromoglasnoj šutnji') kod nedavne posjete fašistoidnog Gianfranca Finija hrvatskoj Puli.

Iako se Fini, bivši čelnik neofašističkih stranaka, deklarativno odrekao fašizma i 'Mussolinija, najvećeg političara svih vremena'(po Finiju), upravo je njegov nekadašnji idol, il Duce, prvi i jedini put posjetio Pulu prije 90 godina, i to baš 21. rujna kao i njegov 'virtualni' sljednik Gianfranco Fini.

Svakako da je datum pomno i nimalo slučajno odabran i da je riječ o sramnoj političkoj provokaciji jer «fašistički vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada.»

Gianfranco Fini se može izdavati kao desni centar, no u duši ostaje ono što je bio a njegova posjeta upravo tog 'simboličnog' dana bila je itekako poznata 'istrijanskim' secesionistima Jakovčiću i Kajinu.

Svojom šutnjom izrazili su upravo i svoje odobravanje toj posjeti koju je organizirao jednaki filo-fašist, Furio-zni Radin.

Osovinu KUKURIKU-anaca predstavlja svakako Milanovićev SDP kojeg bi slobodno mogli nazvati Savezom Dugovječnih(a može i Dugoprstih) Partijaca.

SDP-ovci, ustvari reciklirani komunisti, za svoj 'obljetnički dernek' mogli bi odabrati onaj povijesni datum kada je kod prvih parlamentarnih izbora, Split 1990., Marin Jurjević-Baja mlađi, razdragano plesao Kozaračko kolo u splitskom hotelu Marjan i drečao iz sveg glasa….'od Vardara pa do Triglava'.

A tadašnji mu partijski šef(-pokojni Ivica Račan-)ondašnji je, ali Tuđmanov HDZ nazvao Strankom opasnih namjera i s grupom istomišljenika demonstrativno napustio sjednicu Sabora kod glasovanja o raskidu nikad im prežaljenih veza s komunističkim eS-eF-eR-Jotom!

Jednako neo-fašisti Gianfrancu Finiju ni reciklirani komunistički vukovi nisu svoju ćud ni do danas promijenili….ni za dlaku!

Zoran Milanović, komunistički odgovorno proziva vladu naglašavajući njenu totalnu neodgovornost a upravo SDP-ov, do temelja 'lustrirani' Zagrebački holding nije u stanju očajnim zagorskim kumicama na Harmici osigurati europsku prodaju sira i vrhnja pa zbog toga mora intervenirati 'nezavisni' gradonačelnik, komunjarski disident, Milan Bandić.

Ali zato jedna druga Tržnica, Riječka, funkcionira besprijekorno pogotovo kad je u rukama tako odgovornih ljudi kakvi su svemoćni Slavko Linić i gradonačelnik Vojko Obersnel. A kako i ne bi kad je u pitanju 'masnih' 80 milijuna kunića aktive; odgovorno, zar ne!?

Ne, ne, to za agresivnog SDP-ovca Željka Jovanovića nije nikakav kriminal nego, valjda, sofisticirani postupak pravednije preraspodjele utrženog profita!?

Ili, SD-Partijski jurišnik, Nenad Stazić odgovorno koristi JRM-mornaričke glisere za turistički plov na Radetove Brijune uz blagoslov Vrhovnika-pravdoljubivog 'Calimera'…..pa propagira turizam po kineskom receptu: sve po sedam kuna.

I to je po Zoranu Milanoviću veoma odgovorno?

Šećer dolazi na kraju a to je Kukuriku-anski partner, Čačićev HNS kojeg bi mogli slobodno nazvati adekvatnim imenom Hvalisavi Nadrkani Seronje(ovaj izraz 'Seronje' je već davno autoriziran upravo po bivšem HNS-ovcu, Stipi Mesiću!)!

Nedavno je Ustavni sud 'obeščastio' tog gangstera nad gangsterima(cit.: Stipe Mesić), Radimira Čačića, glede njegove žalbe zbog koristoljubivog sukoba interesa proglasivši ga odgovornim za 'sukobe' koje je realizirao tijekom svog ministarskog mandata u Račanovoj vladi.

Jednako Milanoviću Čačić žestoko proziva vladajuće zbog neodgovornosti i totalne nesposobnosti te zahtijeva promptnu abdikaciju korumpirane vlade zazivajući prijevremene izbore. Taj se bahati i prepotentni čelnik HNS-a poziva na znanje i odgovornost kao temeljne okosnice u borbi za boljitak 'njegove' Hrvatske.

A njegova odgovornost glede, eto, 'teške mu osobne tragedije', izazvane ubojstvom iz nehata dvojice mađarskih državljana na autocesti, upućuje upravo na njegovu totalnu neodgovornost glede upravljanja motornim vozilom.

Njemu je, već davno, definitivno trebalo oduzeti vozačku dozvolu i prisiliti ga na ponavljanje vozačkog ispita s ograničenjima za vožnju isključivo Tomos-mopedom od 50 ccm. uz limit brzine od 15 km/sat i to uz obveznu pratnju policije! A da ima i trunku ljudskog poštenja i minimalnog osjećaja odgovornosti taj bi se opaki napasnik zauvijek povukao iz javnog života; besraman je on poput HTV-e koja mu široke ruke svakodnevno ustupa PP-medijski prostor….besplatno i namjerno!

I konačno, upitajmo se što je na tom derneku HNS-a radio onaj filo-četnik, Milorad Pupavac?

-Pa taj lukavi bizantinac bio je nazočan u funkciji 'izviđača' kako bi na licu mjesta mogao ocijeniti kojoj će se opciji ti manjinski ljigavci prikloniti jer njima je oduvijek neovisna hrvatska država-bila i ostala-tek nužno zlo preživljavanja, imovina, koja im nikad nije bila i Domovina!

Iako je bio pozvan, pravde željan 'Calimero' nije bio nazočan, on je bio na jednom drugom balkanskom 'forumu tranzicijske pravde', REKOM-u (ili bolje reći smrdljivi RECTUM-u), gdje je zajedno s Vesnom Teršelič izvodio protuhrvatske 'performance':

Tko će od njih više ogaditi Domovinski rat, tko će uvjerljivije izjednačiti agresora i žrtvu rata, tko će od njih bolje pljunuti po hrvatskim braniteljima!

Eto, to je naša aktualna politička suvremenost, pitanje je samo dokle će hrvatski narod podnositi ovu nenarodnu vlast….ma kakvog predznaka bila.

Ali, upamtimo jedno: «svaka rit dođe na šekret, pa će i njihova doći!»

damir kalafatić