Kardinal na ulicu a 'Hrvatska elita' šuti!?

Pin It

Uvod: Prije dva desetljeća, neuvijenu poruku koju je Milošević uputio 'Kosovarima' jako je dobro razumio jedino komunist, SDP-ovac, Ivica Račan. Račanova prosudba da će nakon Kosova na red doći i Hrvatska bila je potpuno točna. Dva desetljeća kasnije Račanovi partijski nasljednici, Josipović i Milanović postupaju potpuno suprotno.

U predvečerje ponovne inauguracije Lagumdžijinog favorita, 'Hrvata' Željka Komšića, brižni Zoran Milanović trči u Sarajevo kako bi i javno podržao pokušaj zatiranja vlastitog naroda u susjednoj državi. Jednako njemu postupa i aktualni hrvatski predsjednik, Ivo Josipović agnostik po uvjerenju; on se susreće s titoid(iot)om Komšićem u Zagrebu a s njegovim muslimanskim mentorom, Zlatkom Lagumdžijom u Dubrovniku.

I jedan i drugi time su pokazali koliko im je stalo do hrvatskog naroda u susjednoj 'državi'. Time su potvrdili da uopće nisu dorasli političkoj situaciji u kojoj se je hrvatski narod u BiH našao izborom Željka Komšića….za kojeg je glasala velika većina Muslimana, ili 'Bošnjaka'; kako ih god hoćemo nazvati na isto nam dođe! Evo što o izboru tog kvazi-Hrvata koji ni hrvatske Domovnice nema, kaže Dragan Čović: «Za Željka Komšića glasalo je 99 posto Bošnjaka-Muslimana! Da su Hrvati imali i još jednog kandidata, opet ne bi mogli izabrati svog predstavnika u Predsjedništvo BiH, zbog brojčane premoći Bošnjaka-Muslimana i izbornog zakona/političkog inženjeringa koji im o(ne)mogućava da izaberu hrvatskog člana Predsjedništva BiH.»

Razumiju li Josipović i Milanović uopće situaciju hrvatskog naroda u BiH ili jednostavno moraju tako postupati po nečijem nalogu izvana, ili im je svejedno?! U svakom slučaju, glede politike, nisu 'do koljena' čak ni pokojnom Ivici Račanu, jer ono što se danas dešava s hrvatskim narodom u BiH slično je onome što je Milošević htio učiniti s Albancima na Kosovu….danas to rade 'Bošnjaci' s Hrvatima u Bosni i Hercegovini a Srbima 'puca kufer', oni imaju svoju Republiku Srpsku!

A Željko Komšić je 'zadnji' koji će se založiti da to bude drugačije, ta, za njega su glasovali bošnjački Muslimani a ne Hrvati; njega Hrvati u BiH od milja zovu Turko Komšić! Udba izbacila kardinala Puljića na ulicu…. I ovdje bi trebalo napraviti jedan kraći uvod, ali, dovoljno je napomenuti, za one kojima je povijest 'tabula rasa', da je čak i za vrijeme najgoreg osmanlijskog zuluma Katolička crkva-franjevci bila ta koja je održala hrvatski narod na vjetrometini Bosne Srebrne! Premda pod turskom čizmom, bosanskim franjevcima bilo je dozvoljeno čak i oružje nositi kako bi zaštitili svoj, hrvatski narod od pljačkaša i šumskih razbojnika.

A danas, u 21. stoljeću kada stremimo demokraciji i poštivanju ljudskih prava, kad se dičimo tobožnjom konstitutivnošću hrvatskog naroda, nema nikoga da bi branio od muslimansko/komunističkog zuluma ne samo hrvatski narod u BiH nego ni duhovne vođe tog naroda…..čak ni uzoritog kardinala Vinka Puljića!? Uistinu, strašno je i pročitati: Velika sramota 'vlasti' u BiH i Međunarodne zajednice sastoji se u donošenju zakona kojima se bez ikakvog kriterija stanarska prava priznaju kao vlasnička.

To se potvrdilo i u slučaju notorne otimačine dijela zgrade Vrhbosanske nadbiskupije i deložacije prostorija koje je koristio bivši agent Službe državne bezbjednosti (SDB), musliman Fadil Smajlović; a koristio je te prostore upravo da bi špijunirao Katoličku crkvu! Nije li ovaj potez 'sarajevskih vlasti' izravni udar na katoličku Crkvu ali i privatnu imovinu. Upravo u Sarajevu ovaj je potez pod posebnom lupom jer se upravo na ovome pitanju testira odnos prema malobrojnijoj zajednici, eto, 'konstitutivnih' Hrvata! Sud u Sarajevu donio je rješenje kojim bi se dio prostorija Vrhbosanske nadbiskupije na drugom katu do 17. studenog morale isprazniti i predati obitelji bivšeg službenika UDBA-e; vraćamo li se to u nekakva mračna, Titova vremena? Zlokobno zvuči: UDBA izbacila kardinala na ulicu!!!

Čemu se tome i čuditi kad je predstavnik Hrvata u 'sarajevskoj vlasti' upravo 'Turko' Komšić-titoljubac bez Domovnice, a Josipoviću i Milanoviću do Hrvata u BiH stalo je koliko i do lanjskog snijega. Pa, oni su sami favorizirali ortodoksnog komunistu Željka Komšića da zastupa hrvatski narod u Bosni i Hercegovini; da nije smiješno bilo bi žalosno! S druge strane, 'dijete' Komunističke partije, Ivo Josipović još je uz to i priznati agnostik a za Zorana Milanovića jednako kao i za 'Turku' Komšića drug Tito je bio najveći sin naroda i narodnosti bivše Jugoslavije. A sva trojica su politički 'navijači' pri stvaranju neke nove (engleske!?) Jugosfere!

Na kraju, moramo se upitati prijeti li Hrvatima BiH da se od 'naroda' pretvore u minornu 'nacionalnu manjinu', prijeti li im potpuni nestanak s tih prostora koja su od pamtivijeka bila hrvatska? Nije naodmet napomenuti da se hrvatska populacija na tim prostorima-nakon rata-s 880.000 smanjila za polovicu….pa ih je danas nešto više od 400.000! A kako se 'hrvatska politička elita' iz Zagreba sramotno ponaša i u ovom slučaju kardinalove deložacije, a ponaša se gromoglasnom šutnjom, potpuni egzodus Hrvata može se dogoditi, veoma lako i veoma brzo…već sutra!

I još nešto za kraj: Uskoro, 2014.g., 'proslavit' ćemo sto godina od sarajevskog atentata režiranog po engleskim špijunima, MI-6, a to je i bio početak stvaranja prve Jugoslavije, zar ne!? 'BOSNA' je i danas nekakva 'Jugoslavija u malom' i uvijek je bila 'neuralgična' točka Balkana-bure baruta; pa, zašto ne pokušati još jednom? Živi bili pa vidjeli!

 

damir kalafatić