Ivo 'opalio' Šeksa s leđa, 'zguza' !

Pin It

«Kad naš brod tone, tone a zvona zvooone, na jarbolima stojimo mi»….A tebi, 'satniče' Ivo …grebe ti se živo, i za brod koji tone i za putnike u njemu. Ivo, sram te bilo!

Ma, vratio se naš Ivo s 'Malo vitra' u leđa ali sad ne više da bi ovu zemlju odvažno vodio u 'Jevropu' kao što je nekad radio, masovno otpremajući hrvatske junake u Haag ili prodajući hrvatsko morsko dobro-ZERP.

Promijenio on svoj politikantski habitus pa prešao u oporbenu 'intelektualnu reakciju'; puk bi rekao u nazadnjake, shodno, valjda, nekakvim vlastitim nazadnim sklonostima.

Opalio on po svom dojučerašnjem velikom prijatelju Šeksu upravo nastrano, otpozadi-s leđa…..narod bi kazao prosto: 'ZGUZA'!

Osuo Ivo upravo 'muški', drvlje i kamenje, parafr.:

«Zatražit ću da se demontira osnovna politička poluga(Šeks kao poluga?) upravljanja pravosuđem koju u rukama već godinama drži potpredsjednik moje bivše stranke, 'bijeli miš'-Vladimir Šeks.

Nije dobro ni kad se politički blokiraju kazneni postupci, ali jednako tako ni kad nema vladavine prava i kad (Šeksova) politika primorava(?) pravosuđe da sudi bez dokaza, odnosno da ljude prisiljava da lažno terete druge-poštenjake poput mene»; ajme, majko!

Kad čovjek s pažnjom pročita ovaj Sanaderov napad s leđa-'zguza' na svog dojučerašnjeg prvog suradnika stiče dojam da mu je dosta ne samo Šeksa nego i svih drugih HDZ-ovih 'polovnjaka' (-'polančeca'); on bi zamijenio svoj politički 'šinjel' i priklonio se SDP-'reakcionarima' u potrazi za pravim homo-muškarčinama, parafr.:

 

«Dosta mi je Šeksa-polovnjaka.

Hoću, konačno, muški da me se.

Balkanski, SDP-ovski, štono riječ.

I to: sada. Odmah.

 

Dosta mi je HDZ-'polančeca'.

Tko će me, ah, tko će me, konačno, muški?

Drhćem uzbuđen.

Zakoraknuti u povijest?

Muškarčinu čekam.

Dokrajči me!

 

Dosta mi je Šeksa-polovnjaka.

Po peti put. Po tko zna koji put.

Tražim pravog SDP-nazadnjaka,

Konačno: Svrši!!!»

(prema: Nenia Salonitana, 1987.g.)

Eto, to je naš svakodnevni politički 'performance', narod jednostavno uživa pa i zaboravlja da će plin i grijanje već sutra poskupjeti a škverovi u stečaj otići.

Kruha-hvala Bogu još uvijek ima, i jeftin je, a dok nam je 'Sanadera' i 'lady GAGA', 'zime nema' jer narodu je za život dovoljno, po onoj rimskoj: 'panem et circenses'-kruha i igara!

A što se tiče Sanadera, bez brige, «svršit će on konačno», pa makar to bilo i s 'polovnjacima-polančecima'….u Remetincu gdje mu je i mjesto!

I ne samo njemu, i mnogim drugima njemu sličnima. stoga:

Pohitajte pokvarenjaci svih vrsta, Remetinec vas čeka!

damir kalafatić