Jeli Anka Mrak-Taritaš pasionirani kolekcionar nekretnina!?

Pin It

Filatelisti skupljaju poštanske marke, numizmatičari kovani novac, osobenjaci skupljaju značke, bedževe, orde-ne/-nja, čak i oglase, a naša punašna Anka M rak-Taritaš 'zabavila se', izgleda, puno pametnijim kolekcionarskim hobijem, pragmatičnim skupljanjem nekretnina!

-Obnova poplavljenih područja pod brižnim nadzorom tadašnje ministarke, gospođe Anke Mrak-Taritaš jedna je od najskupljih-najmračnijih u hrvatskoj povijesti. 

Kako bi opravdala ničim opravdanu cijenu izgradnje od famoznih 1.700 eura po kvadratnom metru, gospođa MRAK pokušava unijeti malo svjetla u tu jedinstvenu, podozrivo 'mračnu' rabotu…pa uza sve sumnje, samouvjereno, ponosno ali i veoma oštro veli: 

„Obzirom da su me i razni glasnogovornici krajnje desnice počeli prepoznavati kao prvo lice promjene u Gradu Zagrebu, u kojem se nakon 04.06.2017.g. više neće moći održavati crnokošuljaški marševi(?), odlučili su tako ocrniti i jedan od najvažnijih projekata mojeg mandata, a to je obnova županjske Posavine. 

Ovim putem želim reći da sam iznimno ponosna na sve što sam učinila za naše sugrađane na poplavljenim područjima, kao i svi naši građani koji su u toj nesreći pokazali solidarnost i veliko srce. 

Vezano za sam projekt obnove želim naglasiti kako je cijeli proces bio javan, otvoren i transparentan!“

E, tu smo te čekali:

Upravo ovih dana a glede 'Mračne' samohvale o javnosti, otvorenosti i transparentnosti obavljenih poslova obnove i izgradnje Županjske Posavine, iz aktualnog ministarstva graditeljstva nedvosmisleno poručuju:

„Činjenica je kako je obnova poplavljenih područja u Vukovarsko-srijemskoj županiji jedna od najskupljih gradnji u povijesti Republike Hrvatske. Postoje li kriminalne radnje, trebaju provjeriti i odlučiti nadležne institucije, a ako netko posjeduje informacije o kriminalnim radnjama, iste je dužan prijaviti.“

Evo sad što pišu, po Anki Mrak, 'crnokošuljaški portali':

-Bivša ministarka graditeljstva početkom je 2015. g. obogatila svoj impozantni stambeni fond(uz četiri stana u Zagrebu, nap. a.) još i kupnjom kuće, odnosno vile, u Malinskoj na Krku za vrtoglavih 700 tisuća eura…isplaćenih u gotovini!?

Ekskluzivna kuća u Malinskoj nalazi se na adresi Riječka broj 16., a kupljena je od Živke Gorički s prebivalištem u Zagrebu na adresi Selska cesta 34.

U jeku galopirajuće krize začinjene svakodnevnim deložacijama spomenuti iznos od 700 tisuća eura navodno je isplaćen u gotovini. 

Obzirom na impozantan iznos kupoprodaje nikog posebno ne (bi) čudi(lo) da hrvatska istražna tijela već duže vremena navodno vode tajnu istragu. Između ostalog sumnja se da je novac namaknut od pomoći za obnovu poplavljenih područja u Slavoniji. Sumnja se da je sa svojim suradnicima, po već davno isprobanom receptu 'kolege' joj Ratka Čačića, uveličavanjem cijena građevinskog materijala potrebnog za obnovu u poplavi uništenih objekata uspjela doći do protupravne koristi!?

O ekskluzivnoj kupnji kuće u Malinskoj na Krku pisalo se još početkom 2015 godine. Do tada u javnosti bivša ministrica uopće nije krila vlasništvo nad čak četiri stana u Zagrebu(tako stoji i u njenoj imovinskoj kartici, nap. a.), od kojih je kako su mediji spominjali samo jedan bio kupljen kreditom….a ostala tri, dakle, gotovinom. 

Jeli toj respektabilnoj kolekciji obiteljskih nekretnina-Josipovićeva ranga, (bivša)ministrica Mrak pridodala još i vilu u Malinskoj na Krku…?

Jesu li Cvitanovi Uskoci/PN-Uskoci obavili ekspertni uviđaj na licu mjesta, u Malinskoj na otoku Krku, jesu li jednostavno provjerili transakciju kupoprodaje, jesu li provjerili valjanost 'posavinske kalkulacije' od 1.700 eura/qm, ili cijeli predmet još uvijek leži u MRAKU Cvitanovih ladica jer je punašna gospođa Anka ipak i SDP-ov kandidat za gradonačelni-ka/-cu metropole?

Dakako, ne zna se ništa o tome što su Cvitanove Institucije otkrile ili što će još otkriti vezano uz kupnju kuće na Krku, ali hrvatska javnost bi svakako trebala znati postoji li uzročna veza između izrazito (pre-)skupe obnove poplavljene Posavine i kupnje vile u Malinskoj, 'in cash'?

Čisto privatno…

-Nedaleko Samobora, na brijegu, prijatelj mi je na terenu površine 500 qm izgradio kuću-katnicu, 150 qm stambenog prostora, vrhunski opremljenu…za ukupan iznos od ca. 160.000 eura. 

To bi značilo da ga je 'metar' stambenog prostora 'došao' nešto više(1.066) od tisuću eura a to je znatno niže od 'zamračenih' i veoma podozrivih 1.700 eura po kvadratnom metru stanovanja unatoč tome što je, eto, 'građevinska operativa bila na koljenima' (citat Mrak-Tatitaš), zar ne!?

 

damir kalafatić