Anatomija izdaje

Pin It

                     

Three faces of treason 

Na svim izborima u Hrvatskoj poslie 2000te godine glasači kažu da su svaki put imali samo jedan izbor - glasati za ono “manje zlo” - iako su, barem oni malo bistriji, vrlo dobro znali da su skoro svi kandidati, barem za one najviše pozicije u državnoj upravi, uvijek su bili (i jesu) predstavnici jednoga te istoga zla, samo u malo drukčijim bojama. 

Bez obzira na to je li neki od njih predstavljao HDZ, SDP, HNS, HSS ili neku drugu pro-jugoslavensku stranku, svi su oni, netko jače netko slabije, puhali u isti onaj jugoslavenski rog u kojeg su puhali prije 1990. godine.  Svi smo mi sve njihove podvale, ponižavanja i uvrede manje više trpjeli s određenom dozom rezignacije, ali ova nedavna maskarada s četničkim huškašem Vučićem u Zagrebu koju je pripremila trenutačna predsjednica  Kolinda Grabar Kitarović prevršila je sve mjere.            

Već dosta dugo vremena namjeravao sam nešto napisati o lancu izdaja koji u Hrvatskoj čine oni na najvišim pozicijama, ali radi nekih malih razlika u njihovom modus operandiju nisam mogao pravilno spojiti sve karike u tome zločinačkom lancu koji se u toj našoj tobože suverenoj državi proteže od 2000te godine do današnjih dana.  

Gospođo Grabar Kitarović, tom Vašom sramotnom maskaradom Vi ste povezali sve karike u izdajničkom lancu Račan-Mesić-Josipović-Grabar Kitarović.

Najprije moram navesti da ne znam po kojem je paragrafu “hrvatskoga zakona” (ako uobće postoji) izdaja naroda kažnjiva kao zločin, pa ću ovdje ukratko navesti što se o tome kaže u američkom ustavu: Na federalnoj razini, u stavki 4 paragrafa II ustava Ujedinjenih Američkih Država stoji: “Predsjednik i podpredsjednik i civilni službenici Ujedinjenih Država biti će uklonjeni s dužnosti na obtužbu i osudu za - izdaju, podmićivanje i druge visoke zločine i prekršaje….”

Razumijem da Vam Vaša pozicija predsjednice države daje određenu slobodu rada, koja je osobi čija je glavna dužnost služiti interesima svoga naroda potrebna kao što je kisik potreban tielu. To svaki iole pametan čovjek mora razumjeti.

Ali, kada jedan lider države tu slobodu rada i govora počne rabiti za interese okorjelog neprijatelja svoga naroda i time sviesno ugrožavati ne samo obranu, nego i sam obstanak njegove suverenosti to više ne spada u nijednu fazu njegovih prava, a kamoli dužnosti. To je čista veleizdaja. 

Pravo na određene slobode u načinu vođenja državne politike ne daje Vam pravo da kad god Vam se svidi proizvoljno suspendirate zdrav razum i protiv volje naroda kojem treba da služite činite ono što se vama ili vašim “višim naredbodavcima” sviđa. 

Žalosno je da Vi kao inteligentna, obrazovana i perceptivna osoba ne samo da ne shvaćate što od Vas očekuje onaj dio hrvatskoga naroda koji Vam je omogućio da sjednete na najviši pedestal njegove države. Vi očito ne shvaćate da je Vaša dužnost osjećati bilo toga toga naroda i bezuslovno vršiti njegovu, a ne Vašu osubnu volju.

Dovođenjem u Hrvatsku i odavanjem najviših počasti jednom slinavom četničkom kretenu kao što je Vučić, Vi ste namjerno ponizili čitav hrvatski narod i pljunuli na krv tisuća branitelja koji su pali od ruke onih koje je on sokolio. U bojazni da bi svojim negodovanjem mogli uvriediti Vašeg “visokog gosta” spriečili ste onim najzaslužnijim,  braniteljima, ranjenicima i udovicama palih hrvatskih branitelja, pristup na Trg sv. Marka.

A kada Vam ni to nije bilo dosta onda ste se odlučili svim onima koji su Vas postavili na dužnost predsjednice još jednom pljunuti u lice i nazvati ih marginalcima.  Izgleda da Vam uza svu vašu naobrazbu nije jasno da ste tim u svakom pogledu gnusnim činom ponizili i duboko uvriedili svakog poštenog Hrvata i Hrvaticu i sigurno ograničili svoju političku karijeru na ovaj prvi (i posliednji) mandat koji ste uspjeli dobiti glasovima samo onih koje ste tako bezobzirno ponizili.

U Vašem izgovoru kažete da su taj Vaš i Vučićev sastanak “htjeli Washington, Zapad i Moskva”, a jeste li se sjetili što su taj isti ti htjeli kad se Hrvatska krvlju branila od velikosrbske agresije koju je među ostalima poticao i taj četnički izmet i što bi se dogodilo da je ondašnji hrvatski predsjednik pristao na njihove zahtjeve?

Ako su Vam Vaši šefovi na Zapadu naredili da tog primitivnog srbijanskog kretena morate pozvati u Zagreb, ne vjerujem da su Vam naredili da ga morate dočekati kao nekog velikog državnika.

Gospođo Kitarović, ako ste ga na zapovied svojih naredbodavaca morali pozvati zar ste prostiranjem crvenog tepiha i svečanim pozdravom predsjedničke počastne straže i hrvatske vojske jeste li odavanjem počasti jednoj velikosrbskoj hulji, koja je kriva za smrt i ranjavanje mnogih hrvatskih branitelja, morali trljati sol u nezacieljene rane njihove djece i njihovih udovica i tako duboko uvriediti sve hrvatske branitelje i sve poštene Hrvate i Hrvatice? 

Zar ste po zapoviedi svojih zapadnih i moskovskih naredbodavaca morali  pripremiti onaj spektakl u dvorani Lisinski gdje ste tom njemu i “srpskoj zajednici” na čelu s Miloradom Pupovcem i čupavim četničkim strašilom Porfirijem, ili kako se već ta velikosrbska nakaza zove, uručiti im (u ime nas) iskrene pozdrave valjda za to što tako hrabro brane  ideologiju velikosbstva i “pravo srpskog naroda na sve srpske zemlje” u Hrvatskoj?

Umjesto toga, da ste uistinu hrvatska predsjednica Vi bi im, poput generala Glasnovića, u lice doviknuli - LAŽETE KAO SRBI!

Gospošo  predsjednice, odgovorite mi na jedno pitanje, ako Vas, uza sve to, mi glupi marginalci s “rubova političkoga spektra” ne daj Bože, opet izaberemo na tu dužnost, hoćete li takve časti izkazati i Vojislavu Šešelju, Draganu Vasiljkoviću i drugim četničkim huljama ako ih jednoga dana Srbi izaberu za svoje predsjednike? 

O toj sramoti, o toj uvredi koju ste tim svojim svojevoljnim činom tako bezobzirno nanieli hrvatskom narodu moglo bi se još puno toga pisati, ali za ovaj put dosta je napomenutu da, bez obzira na sve što ćete u budućnosti činiti, taj žig, ta ljaga pratit će Vas kroz čitav život. 

Nije li žalostno da, bez obzira na to iz kojih pobuda to čine,  čak i tipovi poput Peđe Grbina, Zorana Jovanovića “Šprajca” i drugih njima sličnih, ukazuju na huškačku rabotu tog četničkog smeća za vrieme agresije na Hrvatsku i čude se Kolindinu ponašanju ?

Plenković pak koristi priliku i tek sad onako malo poskrivećki spominje pitanje ratnih odšteta. Cilj mu je očito privući pozornost na “korektnost” njegove sluganske politike, što je i uspio, jer već neki govore kako su tom njegovom perfidnom podmetaljkom “ugodno iznenađeni”.

Sve to skupa potvrđuje da poslie svega što nam se događa od 2000te godine mi “marginalci” (to jest većina hrvatskoga naroda)  još nismo shvatili koliko puta smo nasamareni.

Zato i nismo zaslužili ništa drugo nego da se poslužimo savjetima one stare indijske poslovice, koja kaže: - Ako me prevariš jednom, neka mi žena kupi samar,  prevariš li me i drugi put, neka mi susjed kupi samar, prevariš li me i treći put, onda trebam sam sebi kupiti samar.

Ali, ako se ni do idućih izbora ne osviestimo i umjesto biranja “manjeg zla” , u jedan front szbijemo  sve razštrkane domoljubne snage, kojih svakako imamo dosta, počnemo za svoje lidere birati čestite ljude, kojih također imamo dosta, onda smo zaslužili da uz samar na leđima još si na vrat postavimo volovski jaram i nastavimo plakati nad svojom sudbinom.

Za Dom Spremni!

Zvonimir R. Došen