HRVATSKI VITEZ SLOBODAN PRALJAK – S NAMA JE! 

POČIVAO U MIRU BOŽJEM! 

(02.01.1945. – 29.11.2017.)

"Svjesni ste tko ima kontinuitet vlasti u Hrvatskoj, a to je SDSS. Oni su jedini zaključak koji možete izvući kada govorimo o tome zašto nisu kažnjeni zločinci za Borova Sela, zašto još uvijek tamo stoji spomenik četničkim vojvodi odgovornog za masakr. To je točka preko koje ne prelazimo, taman izazvao nove izbore po tisuću puta", ustvrdio je Penava.

Ili će se HDZ i DP dogovoriti ili ćemo ići na nove izbore. U slučaju odabira potonje opcije bit će jako teško biračima objasniti, čak i uz pomoć svih mogućih PR-ovaca i spin majstora, da su HDZ-u bliži Pupovac i Stanimirović od Vukovaraca Penave i Radića. Birači su na izborima jasno poručili da žele i desniji HDZ. Potez je sada na Andreju Plenkoviću i HDZ-u.

Međutim, nisu svi tako sretni ili ponosni na svoju pobjedničku vojsku i pilote koji će čuvati naše nebo. Ako je uopće smatraju svojom vojskom. Pogađate, riječ je o našoj ljevici, teško je reći hrvatskoj jer ih je gotovo pa nemoguće vidjeti kako izborne uspjehe slave s hrvatskim zastavama, kako s ponosom odaju počast poginulim hrvatskim vojnicima u danima kada slavimo ratne pobjede

Slobodna Dalmacija - Tko je Srbin kojeg Domovinski pokret gura za ministra  branitelja? Brat mu je bio u četnicima...

Mišić je iste godine na društvenim mrežama reagirao na govor zastupnice SDSS-a Anje Šimprage u Saboru, a odgovor je napisao u obliku poruke svojoj kćeri Nives. "Danas je u HR saboru govorila jedna osoba koja je nešto malo starija od tebe. Oko tri godine. Dok je ona 'bježala' iz Knina iz Hrvatske koju je njen ćaća toliko mrzio da je i svoje dijete doveo do pogibelji, skoro odveo u smrt"

Da bi se shvatila izjava Hrvoja Zovka, predsjednika Hrvatskog novinarskog društva kojemu sam svojedobno bio član o "crvenim Kmerima" iz Domovinskog pokreta koji su po njegovim riječima uputili "prijetnju" glasilu Srpskog narodnog vijeća "Novostima", ali i javnim medijima HRT-u i Hini treba podsjetiti da je to tzv. Hrvatsko novinarsko društvo medijski dio jugosrpske hibridne agresije u mirnodopskim uvjetima na Republiku Hrvatske i hrvatski narod.

Licemjerje, dvostruki kriteriji i diskriminacija žrtava, karakteristika su komemoracije u Jasenovcu. Žrtve se multiplicira i diskriminira ideološki bez imalo suosjećanja i pravednosti.

Na zahtjev Ureda europskog javnog tužitelja (EPPO) , danas je u Zagrebu uhićen bivši pomoćnik ministra u Ministarstvu kulture i medija, sada Glavni konzervator u Upravi za zaštitu kulturne baštine, zbog sumnje na korupciju, i to u sklopu istrage na Geodetskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Predrag Peđa Mišić: “Generale, oprosti mi, ali neću ti upaliti svijeću” –  Jabuka.tv

Šef HDZ-a je pak htio razgovarati o podjeli ministarstva, no Domovinci tu temu nisu htjeli ni počinjati sve dok se ne riješi pitanje SDSS-a. Ipak, kako Dnevno.hr doznaje iz izvora bliskih DP-u, predložili su da ministar branitelja bude Predrag Mišić, koji se kao nezavisni našao na listi Domovinskog pokreta našao u IX. Izbornoj jedinici na 3. mjestu, kako bi pokazali kako nemaju ništa protiv srpskog naroda.

Bartulica: Zašto Pupovac nije u Okučanima? DP ne odustaje od ključnih  načela - Kamenjar

To ćemo sve vidjeti, ne mogu više govoriti o detaljima pregovora, ali što se tiče predstavnika manjina, imam jedno pitanje za Milorada Pupovca. Kad već služi hrvatskoj državi, postavlja se pitanje zašto nije s nama danas. Ovo su bili presudni dani u novijoj hrvatskoj povijesti i mislim da je svim hrvatskim političarima, bez obzira kako gledali svoju budućnost i ulogu, mjesto ovdje

Migranti nemaju što raditi u BiH » Čapljina | Čapljinska mreža

Broj migranata koji su ilegalno ušli u BiH u prva dva mjeseca ove godine veći je za skoro 70 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, upozorio je tamošnji ravnatelj Granične policije i najavio zajedničke aktivnosti sa Srbijom kako bi se spriječilo krijumčarenje ljudi.

Brkata JNA podoficirčina Orepić najavila skidanje spomen ploče braniteljima u Jasenovcu

Pin It

Nesposobna brkata JNA podofocirčina iz sekte Most, trenutno ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić, podijelio je s javnosti nekoliko svojih inteligentnih zapažanja o domoljublju i povijesti.

Prošlost nije jednoznačna, no nemamo pravo biti nedorečeni kad je u pitanju žrtva! HOS je stranačko obilježje za oružane formacije koje su formirane pod okriljem HSP-a tijekom Domovinskog rata. Poklič “za dom spremni” je u tom vremenu, kao i danas, predstavljao otvoreno koketiranje s dijelom prošlosti koju je obilježila fašizmu priklonjena NDH. Komemoracija u Jasenovcu je izraz poštovanja žrtvama koje su posljedica te i takove NDH. Zato sam uvjerenja da časne žrtve Domovinskog rata trebamo odvojiti i zaštititi od bilo kakve mogućnosti da se dovode u kontekst NDH kao i da se zloupotrebljavaju ispraznim desničarenjem od strane pojedinaca koji nemaju nikakve veze s domoljubljem, a što je učinjeno s pločom u Jasenovcu. Zato, jednostavno rečeno, pokliču “za dom spremni” nije mjesto u Jasenovcu. To je poruka koja nam se ovom gestom dobronamjerno šalje, koju razumijem i poštujem! - poručio je Orepić.

Pa, mora se priznati da je JNA podoficir Orepić daleko dogurao. Iako u javnosti nikada ne izgovara ovako složene rečenice i ne povezuje ovako složene motive, zbog čega je dio javnosti vjerojatno mogao pogrešno steći dojam da je Orepić primitivna, neškolovana, glupa, bahata i polupismena seljačina, odnosno tipični napuhani podoficir ex-JNA koji se prije dva dana spustio s Grmeča, očito se radi o rijetko viđenom intelektualcu i eruditu. Ni nakon nekoliko čitanja nije moguće do kraja zaključiti što nam je ovaj nobelovac iz Mosta poručio. Je li u njegovoj pametnoj glavi problem u pokliču Za dom spremni, natpisu Za dom spremni općenito, natpisu Za dom spremni na oznaci HOS-a, natpisu Za dom spremni na oznaci HOS-a na spomen-ploči, ili je problem samo u natpisu Za dom spremni na oznaci HOS-a na spomen-ploči u Jasenovcu? Ili je možda problem što su HOS-ovci poginuli upravo u Jasenovcu, a ne negdje drugdje?

Sve u svemu, biti će itekako zanimljivo, osim što će biti odvratno, vidjeti kakvo će solomonsko rješenje ovog problema iznaći jugoudbaška i četnička ekipa na čelu s vladom HDZ-Most-SDSS. Jer, samo naivci mogu vjerovati da je olinjala JNA podoficirčina ovo najavila na svoju ruku. Radi se o Plenkovićevom triku kojom se skidanje spomen ploče poginulim braniteljima hoće nalijepiti Mostu, a JNA podoficirčina je to jedva dočekala, inteligentna kakva već jest. Hoće li spomen ploču poginulim HOS-ovcima pomaknuti na mjesto na kojem isti nisu poginuli, hoće li sa ploče ukloniti oznaku pod kojom su poginuli i zbog čega je ista ploča uopće i postavljena, ili će samo izmijeniti oznaku tako da ista bude politički korektna, i da nema nikakve veze s onim što se dogodilo, recimo da umjesto Za dom spremni napišu "Smrt fašizmu", "Živio drug Tito" ili možda "Živio drug Orepić".

A osim što će biti zanimljivo, biti će i edukativno, naročito vezano uz domoljublje kojem će nas podučiti Vlaho Orepić koji je sve o domoljublju naučio na podoficirskom tečaju JNA u Bileći.

Pero Krčić

 

Login Form