Političke i ine prostitutke, 'neprirodne' koalicije …

Pin It

Stranka pogrješno zvana HNS je poodavno izgubila svoje nominirane značajke. 

Biološkim odlaskom Tripala i Dapčevićke (koju Vrdoljak nazva pogrdnim imenom (umjesto Kučar izvali on Ku*ac!)ta stranka prestala je biti i hrvatska i narodna te joj naknadno prikrpaše još i 'umjetnički' epitet 'liberalna'! 

Nikakvo čudo kad joj po Čačićevoj 'likvidaciji' na čelu zasjede etička veleizdajnica i deklarirana orjunašica Pusićka, guja zvečarka po Anti Kovačeviću uz asistenciju glomazne Anke-Mrak-Partizanka od milja zvane Sataraš(parafr. od Taritaš), afirmirani 'uhljebičar' i zvečarkin nasljednik Ivan Vrdoljak te onaj nestašni momak podrijetlom iz zaseoka Beusi kod Vrgorca (selo Zavojane), za Dalmatince pomalo čudnovatog i neprirodnog grofovskog prezimena (von) Richembergh! 

Bio je to lijepi neoliberalni Prezidijum notorne SDP-ove filijale! 

Sklopiše ti kvazi-liberali i čvrsti 'pakt o nenapadanju' i to s komunističkim sljedbenicima na čije kormilo nakon diktatora Zokija zasjede žutokljuni Bere komu je, mlađahnom, drug Tito i danas najveći sin naših naroda i narodnosti. 

Ne tako davno, studeni 2016., održala se i svečana inauguracija novog partijskog šefa u uskom krugu partijske čelije na Iblerovu trgu…

 Davor Bernardić, od milja zvan Bere, svoj je nastupni govor otpočeo s klasičnim komunističkim pozdravom 'Drugarice i drugovi' a razdragani su mu SDP-ovci spontano klicali: 'Tito, partija, omladina, akcija'!

-Jednako kao što je novi-stari gradonačelnik crvene Rijeke svoju pobjedu na lokalnim izborima proslavio uz milozvuke revolucionarne bandiera-e rossa-e; ugođaj dostojan sjeverno-korejskog Kim Il-sunga!

I gle čuda, u 'Bartolomejskoj noći' uoči saborske sjednice, Prezidijum HNS pod ravnanjem 'uhljebičara' Ivana Vrdoljaka donosi, eto, tobož' čvrstu odluku kako ni po živu glavu ne ide u pakt s fašistoidnim crnokošuljašima iz HDZ-om ali meritorna Središnjica, valjda, gladna vlasti nadglasava svoje liberalne glavešine i donosi suprotnu odluku, ruši autoritete i daje podršku aktualnoj Vladi!

Neviđena politička trgovina-torbarenje, izdaja, prostituiranje načelnih vrijednosti, nepoštenje, žalosno kmeči cjelokupna oporba redom a u kmečanju uz malog poduzetnika-plakatara, prčevitog Gordana Marasa prednjači tko bi drugi nego naš politički junfer 'fra' Božo. 

Provincijalac Božo Petrov svoju je životnu karijeru otpočeo plemenitim i humanim pozivom fratra-pripravnika, prekinuo Božji poziv pa nastavio također humanom psihijatrijom te žalosno završio upravo kao vrhunska politička prostitutka domogavši se pod jedrima HDZ-a čak i fotelje saborskog predsjednika; prepotentno držeći sebe bogomdanim mesijom hrvatske politike!?

I nakon što se premijer Vlade(po uzoru na Milanovića!?, nap. a.) riješio oporbe u vlastitoj kući, iskrsnuo je problem Agrokora težak četrdesetak milijardi kuna pa se povrijeđeni 'fra' Božo osjetio pozvanim razgovarati s ruskim lihvarima Sperbanke. 

O sadržaju i karakteru tih razgovora hrvatska javnost nikad neće biti upoznata!? 

Ali, zna se jedino to da je nakon tog tajnovitog razgovora ruska strana tražila jamstva države za dug privatne Todorićeve tvrtke a lihvarska Sperbanka zatvorila pipu daljnjih kreditnih davanja Agrokoru. 

Dali su to Rusi učinili po instrukciji nepozvanog 'fra' Bože zbog njegove političke osvete premijeru, e, to nikad nećemo saznati…..možemo samo nagađati!?

Bilo kako bilo, Hrvatska se makar i političkim torbarenjem zauvijek riješila antihrvatskih političkih čimbenika, Vrdoljaka, Mrak-Taritaš, Pusićke i lažnog 'von' Richembergha a Agrokor je unatoč svemu dobio kredit 'naše' ZABE i američkih investitora u iznosu 480 milijuna eurića s 4 posto kamatne stope. 

Uza svu trenutno kaotičnu političku situaciju, Hrvatska je dobila bespovratni eu-kredit za izgradnju Pelješkog mosta u iznosu od famoznih 350 milijuna eurića! 

O smanjenju budžetskog deficita, kontinuiranom smanjenju zaduženja države,  povećanju izvoza u odnosu na prošlu godinu za više od 15 posto i najnižoj stopi nezaposlenosti unutar EU suvišno je i govoriti.

A sve to smeta neprijateljima evidentnog napretka hrvatske države, orjunašima i neumrlim 'crvenim kmerima'!

Ruku na srce, mnogi će danas kazati kako je koalicija HDZ-a i HNS-a neprirodno političko savezništvo, kazat će to i Bruna Esih, Zlatko Hasanbegović i general Željko Glasnović. 

Dakako, hrvatski narod, većina, bila bi sretna da se i ti čisti domoljubi pridruže trenutnoj političkoj struji/akviziciji jer ako su se već odlučili baviti politikom trebali su biti svjesni toga da je politika umjetnost mogućeg/podnošljivog, 'stvar' kompromisa a ako za kompromise pa i one bolne/podnošljive, nisu spremni, e, onda se i nisu trebali politikom baviti!

I za kraj, ima jedna daleko 'neprirodnija' koalicija na hrvatskoj političkoj sceni od ove, HNS-HDZ-ove a to je ona između SDP-a i Beljakova HSS-a zbog koje se, vjerojatno, i utemeljitelj HSS-a Stjepan Radić u grobu okreće. 

Njemu su, mučki ubijenom Stipici Radiću i njegovim 'seljacima', naime, upravo komunisti bili krvni neprijatelji posebno nakon takozvanog oslobođenja, 1945., kad su bili mahom pohapšeni, pobijeni, protjerani i to po nalogu druga Tite, jednostavno nominirani kao klasni neprijatelji.

A danas, odani Titov pionir, žutokljuni Bere, u braku je s bivšim uličnim provalnikom u automobile, Krešom Beljakom, čija sveza sa seljaštvom je tek tolika što nedjeljom taj svršeni profesor zemljopisa(inače rođen u Brežicama, SLO) kupuje sir i vrhnje kod kumica na samoborskoj tržnici; ordinarna koalicijska perverzija!

Zaključimo:

Sve u svemu, „Svakome po zaslugama. Gospođa Pusić završava tamo gdje i treba završiti, a stranka mora pokušati opstati, kad je već dovedena tu gdje jest. Nadam se da će se vratiti svojim korijenima, politici časnih ljudi, Savke, Mike, Haramije i drugih s kojima sam osnivao stranku“, rekao je kontroverzni 'street killer', Ratko Čačić za Večernji list.

damir kalafatić, lipanj 2017.