Kad padne izborni turizam 2.dio

Pin It

 

I sad zamislite, drage moje Hrvatice i Hrvati, koliko se naših kuna slije u džepove ovih srpskih vikend glasača!?

Muzu li nas, muzu! Nije se, brate moj dragi, tako lako odvojiti od hrvatske kasice-prasice.  A nije to, vjerujte vi meni, ni jedini niti usamljen slučaj. To se isto dogodilo i u Vrgin mostu i Topuskom. 

Divota jedna! Listići tiskani, brojevi zaokruženi, a glasali duhovi… 

Jer, Pupi je i tu sve pripremio. Ovdje nije slao tiskane upute. Htio je, mudar kakav i jest, da sve bude sređeno i uređeno. 

Došao, tako,čovjek dva dana prije, platio ljude da dijele novac, pijesak, šišaju živice i uređuju dvorišta. 

Dijelio se novac i šakom i kapom. Od 200 do 5oo kuna za glas. 

No, tu bratsku pomoć, nažalost, nisu svi dobili. Izuzeti su bili svi oni koji nisu bili vjerni i odani svom velikom vođi i njegovoj stranci. 

Ali, izgleda, kako se u životu, sve vraća i sve se plaća! Zbog namještanja izbora, tako bar kažu, u navedenim mjestima, privedeno je šest osoba. No, naš Pupi, iako je dosad bio svakom loncu poklopac, sada se poklopio i zašutio. Odbio je sve ovo komentirati. A i sve je optužbe na račun SDSS porekao.

“To je ružna objeda. Gnjusna laž, koju ja nemam namjeru niti osporavati… Mi jesmo ranije ljudima koji imaju pravo da dolaze birati, koji imaju osobnu iskaznicu u Hrvatskoj, a nalaze se u Srbiji, i imaju neosporno pravo glasati u RH, ako to mogu i imaju interesa za to… takvim ljudima smo mi svojevremeno pomagali i pružali logistiku”, dodao je Pupovac.

–Možda čovjek govori istinu.

–Ne misliš, valjda, to zaozbiljno?  

Jer„Mi Srbi smo sposobni uvek izazvati rat, pa onda pobeći. Ali se zato znamo u miru udvarati, pretvarati se, ulizivati se, izmišljati i lagati, kako bi za nagradu dobili ono što ratom ne znamo…

Ali, istina je. Pomagali ste…pomagali, druže Pupi! I stalno pomažete… Pa je tako i sada, samo u jedno  mjesto, došlo tri autobusa i nešto više od pedeset osobnih vozila.

–Što ti misliš, Lucija, ako je samo u jednom mjestu, u samo tri autobusa, koji primaju najmanje po pedeset putnika i pedeset osobnih auta s pet putnika, koliko je to Srba iz Srbije moglo glasovati?

–Pa, izračunaj sama! Tri autobusa po pedeset putnika je stotinu pedeset glasača. A pedeset auta s petoro putnika je dvije stotine pedeset glasača. Znači, samo u jednom mjestu, glasovalo je -slovom i brojem- četiri stotine duhova (400). 

–Ama, baš smo mi Hrvati čudan neki svijet! A zašto im, nakon svega dobroga što su učinili za nas Hrvate i za Hrvatsku, ne damo ponovo svu vlast u ruke? Ta oni su naučeni vladati nad drugim i na račun drugih. Oni to tako dobro znaju. A mi ćemo, dok oni predano rade za nas i za naš boljitak, uživati u plodovima njihovoga rada. Uz Marš na Drinu i preko Drine… Pa sve od Vardara do Triglava. 

–Reci ti meni sada Monika, onako iskreno! A tko je za sve ovo kriv? Što misliš tko je kriv za ovakvo naše katastrofalno stanje?

–Svi političari, draga moja. Svi redom…  od Sanadera i njegovog „Hristos se rodi“, kojim nam je ostavio u nasljeđe i natovario na leđa Pupija i njegovu bratiju, pa preko Mesića, Josipovića i Milanovića. Pa sve do Plenkovića i njegove svojeglavosti i kratkovidnosti.

Još na samom početku njegovog mandata i njegovog koaliranja sa SDSS pa bezrezervnog i velikodušnog poklanjanja  ministarstava i rukovodećih fotelja…Pupovcu,  ustoličenja Nine Obuljen Koržinek i njenog zamjenika, poznatog nam Čedomira Višnjića,  te Martine Dalić i odbacivanje stvarnih pobjednika: Hasanbegovića, Brune Esih, Glasnovića i Kovača, da će mu se, na kraju, sve obiti o glavu. 

–Ali,  svi oni kažu, kako su zadovoljni rezultatima. I svi se osjećaju kao pobjednici. A pravi je pobjednik, ruku na srce, jedan i jedini…Franjo Tuđman. 

Franjo Tuđman, njegova vizija i njegova ostavština…Lijepa Naša. Koja se ponovo budi i uspravlja. 

Pobjednici su i svi pravi domoljubi i domoljubni hrvatski puk. Pokazao je to zorno kada je glasovao, samo za one koji su sve bliže onoj: „Sve za Hrvatsku, Hrvatsku nizašto!“

I  Vukovar je slavio jedinstvo u domoljublju! Ivan Penava je pobijedio u prvom krugu,

a Predrag Peđa Mišić postao je gradski vijećnik!

"Pitate me u koji kafić idem? U hrvatski! Zašto bih zalazio tamo k njima? Kako preći preko tri hiljade mrtvih? Ono što sam ja proživio zaboravit neću! Imali su priliku pokazat da su ljudi, ali...Eto ih tamo pa nek' žive svoj život", kazao je svojedobno Predrag Mišić.

– Peđa je ljudina. Veliki domoljub, istinski branitelj i nadasve, dobar čovjek. Ima dosta Srba koji su se s nama zdušno borili i ostali u borbi za Vukovar do kraja. Morate znati da tim ljudima nije lako kad se otvore rasprave o ćirilici jer… Njih to jednako boli. Svakog tko je prošao rat to vrijeđa i podsjeća na zlo koje se dogodilo. Srbima koji su ratovali na našoj strani zapravo je i gore, jer oni ćirilicu ne žele, a Vlada i Pupovac je forsiraju, čime zatežu odnose među građanima Vukovara. A što se tiče Pupovca i Stanimirovića, njih treba maknuti i u Sabor postaviti Peđu. On bi im pokazao kako se voli domovina i kako se zastupaju nacionalne manjine – zaključio je Mađar, slavni vukovarski branitelj.

–Zar ti se ne čini, Lucija, kako nam sve polako sjeda na svoje mjesto? I sve se kockice slažu onako kako i treba. 

–I meni se čini. Izgleda da ćemo se i mi Hrvati, konačno probuditi. I sve stvari postaviti i posložiti… onako kako dragi Bog i zapovijeda. 

 

 Vera Primorac