Ubojica purećeg lica

Pin It

Ima jedna stara izreka. Daj čovjeku moć, i vidjet ćeš kakav je uistinu. Zadnjih tjedana nigdje se u ovoj jadnoj zemlji bolje ne vidi kakovi izgovori za ljudska bića, a sve pod krilom partije, vitlaju palicama moći, doli kao kad se pogleda osoba predraga matića i bande okupljene oko njega u "ministarstvu branitelja". Krenimo od prvoga: tko je zapravo predrag matić - peđa?

Mislim kako većina već zna sve, ali u svjetlu zadnjih izjava tog teško bolesnog stvora - ponovimo najbitnije dijelove:

Početak rata je dočekao "spašavajući" bijelu i inu tehniku iz napuštenih kuća u Vukovaru, u čemu su njega i njegovu "renault četvorku" jednom zaustavili i policajci.

Nakon toga se uspješno, kao pravi komandos, "infiltrirao" među najmlađu djecu koju su roditelji pokušavali skloniti van dometa njegovih srbijanskih drugova, te je završio kao "đeneral" na otoku Krku, gdje je hladio jaja dok su njegovi sugrađani već i te kako osjećali teret srbijanske agresije.

Je li u autobusu i na samome Krku zauzeo mjesto kakovome djetetu koje je zbog njega ostalo u paklu Vukovara, ne zna se javno. Ali nije da bi i to izmamilo imalo crvenila na one njegove đonove od obraza.

On obraza za to jednostavno nema.

Po povratku u Vukovar, matić se pridružuje sugrađanima u podrumima, odakle ga oko mjesec dana prije pada grada silom čupaju dvojica vojnih policajaca, guraju mu pušku u ruke i tjeraju ga na položaj.

Odatle, matić vodi neki svoj "rat", o kome do dana današnjeg u javnosti niti jednoga svjedoka nema.

Postoje neki svjedoci u matićevoj glavi, u njegovoj zadnjoj izjavi njih 30, koji kako on sam kaže - mogu posvjedočiti njegovo uništavanje PET TENKOVA srboarmije u jednome danu?!

Ti su ljudi vjerovatno nestali, jer ih u javnosti nema, a ako uzmemo u obzir koliko ministarstvo kojemu je na čelu matić radi na problemu nestalih hrvatskih vojnika - prije ćemo naći grobište Ane Karenjine nego ijednoga od njih.

U biti, po ovome napisanome do sada nije niti čudno što matić uživa više podrške iz srbije od strane četnika, doli od strane hrvatskih Vojnika.

Ovu nazovi hrvatsku vladu neću posebno niti spominjati, dovoljno je reći kako je matić za njih ideal hrvatskog Branitelja:

- Nikad ranjavan - nositelj odličja za najteže ranjene.

- Nesposoban za rad 100-postotno - ministar.

- Stupanj invalidnosti - 80%, protiv SVIH ZAKONA Hrvatske, a koje se odnose na STVARNE Branitelje.

- Jedini na čitavome svijetu izliječen od PTSP-a, i to vlastoručno

- mirovina mu je zamrznuta, pa kad se napokon makne sa ovoga mjesta, vjerovatno će mu netko i opet potpisati mirovinu

- lik jednostavno nesposoban za izreći ništa istinito, ali ako mu se to dokaže, lakonski izvali: "ja se ne sjećam, ali ako imate dokaze, onda dobro..."

I tako dalje...

Ovdje sada moram dodati i moje osobno mišljenje koje sam stekao nakon čitanja njegove sprdnje od knjige nazvane "ništa lažno", a na koju me nedavno podsjetila moja bolja polovica.

Negdje na 40-oj stranici njegovog uratka, digao sam glavu iz "knjige" i rekao supruzi: "stara, ovaj lik nikad nije vidio borbe".

Ali iz čistog poštovanja prema Vukovaru i patnjama svih Branitelja i ostalih Hrvata koji su prepatili srbijansku agresiju i njene krvave posljedice, čovjek svašta prešuti, pa sam tako i ja.

Ali ovo što matić i kompanija za svoje šefove iz "documente", i udbaše okupljene oko milanovića, yusipovića itd radi u zadnje vrijeme, otvorilo je puno brana.

Jedna od brana je i mrva poštovanja prema matiću kao prema Vukovarcu i logorašu.

zato evo jasno:

predrag matić - peđa je dno dna.

To je stvor koji danas sikće i sipa otrov na Branitelje diljem Hrvatske a i šire bez zadrške; i to tako što danas govori ono što je to dosada samo mislilo.

To udara i provocira na najniži način, sikćući kako su "mnogi koji danas prosvjeduju njega donedavno tražili pomoć".

Taj stvor jedino tako može i razmišljati, zato što u životu sam nije radio ništa doli molio i kumio, i jer u životu ništa sam nije pošteno zaradio.

On se jednostavno - "snalazio".

Kako tijekom rata, tako i u logoru, pa tako i kroz sve vlade od trenutka kad mu se pružila prilika za ugrabiti ikakav položaj.

Taj, čini se, prolazi neoštećen kroz apsolutno sve.

Ali danas je u sukobu sa nečim što nikada u životu nije upoznao.

U sukobu je sa stvarnom savješću, ponosom, i čašću.

A on to nikako ne može razumjeti, i zato se danas tako koprca, pjeni, znoji i sikće o tome kako ga "žele ubiti".

ne varajte se, matić predrag - peđa bi na najteže invalide Rata, kao i na sve ostale Branitelje od srbijanske agresije već sutra poslao i tenkove, i zadnje njegove izjave o tome kako "neki viču ubij ga" su samo cvilež psa kojim se obraća milanoviću tražeći zaštitu!

A poslije bi, isto kao i danas za zaštitu policije koja ga prati baljezgao kako je on nije tražio, već je to bila "sigurnosna procjena".

Dno dna.

Tu čovjeka - NEMA.

Pogledajmo otrov kojega sipa po Braniteljima čitavo vrijeme: "ja ovdje vidim neke koji su MENE dolazili MOLITI svašta, a sada prosvjeduju"...

koliko nisko taj stvor može ići?

Njemu je u misaonom sklopu jedino razumljivo nekoga nešto kumiti ili moliti, a danas, sa svojeg položaja moći, time mlati po ljudima koji su u ministarstvo dolazili PO SVOJA PRAVA.

Po ljudima koji su u ZGRADU ministarstva možda čak i došli, jer su i te kako zaslužili makar minimum pomoći od države koju su stvorili, unatoč tenkovima i živoj sili partije koja je matiću danas šef.

Ali tome je stvoru potpuno nejasan pojam traženje svojih prava, jer su se u ministarstvu u kojega se i sam uguzio on, njegova šefica milena horvat - pupovčeva, onaj mali uhljebljenko bojan glavašević i šlag na torti - kraljica mita sa pečatom - nađ - snašli ko debeli, ugojeni pauci u pećini iz koje gledaju svakoga tko uđe kao muhu.

Pa nije niti čudna bahatost i potpuna ravnodušnost sa kojima to troje i ostali njihovi uhljebljeni patuljci u toj zgradi, a među kojima ima i te kakovih četnika i početnika, "odrađuju posao", a u zadnja dva tjedna gledaju smrti nekolicine Branitelja.

Pa njihov posao je mrziti i prezirati sve nas Branitelje.

Pa ne može više. Ili oni ili mi.

Pogledajmo činjenice: matić je u onaj panj na vratu uvrtio misao kako je on sam u biti ministarstvo, i tek je nedavno, bez sumnje uz PR pomoć udbaša na vlasti počeo mljeti o nekakovoj "zajedničkoj kući" gdje se može sastančiti i razgovarati.

Ma ne može, matiću.

Za Branitelje države Hrvatske - matić predrag - peđa je samo napuhana nula koja ne predstavlja nikoga i ništa, a ti se drži za fotelju dok ti nokti ne otpadnu, i tu se promijeniti neće ništa.

predraže matiću - peđo, ti ovih dana baljezgaš o nekakovom "kamenu u želucu" sa kojim ideš u Vukovar na dan pada grada?

Pa stvore - evo ti najnovijih vijesti: svaki normalan Hrvat u Vukovar već 20 godina ide sa kamenom u želucu, zbog onoga što su srbijanci NEKAŽNJENO tamo počinili, a što u zadnje vrijeme tvoji šefovi iz partije ozakonjavaju, a ti se tek danas osjećaš loše?

Ma matiću, brigadire protiv svakoga zakona, a nadam se kako ćeš jednoga dana odgovarati i za tu travestiju - moglo bi se reći kako će nakon nuklearnog holokausta ostati dvije vrste života na zemlji - žohari, i vi - matići.

Kad bi imao obraza rekao bih sram te bilo, ali znam kako niti srama nemaš.

 

Darijo Strehovac - Streh