Nikad izgubljeno 2.dio

Pin It

"Meni je isto pukla cijev u stanu" - veli jedan takav ženi kojoj kuća pliva jer su četnici digli nasip u zrak. "Hrvatski" mediji snimaju te papke kako "razgovaraju" sa Gunjanima, a iza njih negdje daleko moj se zapovjednik voda Kopecki znoji i diže već petstotu vreću pijeska na nasip...?

Da se sutra ubije svi bi slegnuli ramenima, ako bi se udostojili uopće i toliko

To nam je sustav vrijednosti, po yusipoviću i njegovim savjetnicima - udbaši perkovići, velikosrbin jović, lopovski gmaz rakar, dojučerašnja klošarica teršelička, abolirani četnici i sav ostali šljam - to nam je vlast.

Pa priupitajmo onda tetu kolindu što ona misli o tome, ili o čitavom tom političkom sustavu kojega su ona i njezin stranački gazda arhitekti, hoćemo li? Nije valjda to tako "teško pitanje"?

Počnimo onda:

Već pri prvom se pogledu na tu vladarsku kliku može uočiti kako nitko među njima nije privilegiran na način na koji su privilegirani hrvatski Branitelji, recimo.

U čitavoj strukturi vladara koji siluju Hrvatsku već 20-ak godina nema niti jednog istinskog hrvatskog Branitelja.

Nekolicina njih, prirodno, imaju u slavnom popisu đenerala peđe upisan nekakav braniteljski staž, ali u pravilu su to pozadinske akcije otuđivanja svega što nije vijcima pričvršćeno ili zavareno za pod. Ima ih i onakvih koji su već zaboravili protiv koga su se, i zašto uopće borili, čim su upoznali sve čari "ministrantske" fotelje i te fine, mirisne, šuške. Pa onda general Norac ne dobije poziv na obljetnicu akcije kojom je zapovijedao. Tko će se uz svu tu finu šušku sjetit još i generala Norca?

I tu sad opet dolazimo do tzv. vraćanja dostojanstva hrvatskih Branitelja.

Ma gospodo draga, kako bi naša legenda i još jedan neopjevani junak, bojnik Ilija Vučemilović rekao - mi niti smo dostojanstvo izgubili, niti nam ga itko mora vraćati!

Mi smo kroz sve vaše podle, udbaško-šugoslovenske trikove prolazili i prolazimo uzdignute glave, i tako ćemo i nastaviti dok nam, ako se na to odlučite - sirovom silom i vašom vojskom plaćenih milicajaca te glave ne porazbijate, a kičme koje ih drže ne polomite.

Pa izvolite.

Mi smo stvoritelji slobodne Hrvatske.

Slobodu Hrvatima nisu donijeli niti teta kolinda, niti milanović niti yusipović, niti ijedan od vas koji mlatite krvavi novac otimajući ga svojim parazitiranjem u Saboru i po vašim ministarstvima.

Najpoštenije je zapravo reći kako se rijetko za koga od vas uopće zna gdje ste uopće i bili dok su srbijanski dobrovoljci klali, pljačkali i palili po Hrvatskoj, i čiji ste novac onda trošili.

Danas eto, trošite naš krvavi novac, i bez imalo srama, ali i bez mrve dostojanstva naplaćujete tu krvarinu Hrvatima, još nam pokušavajući držati nekakve moralne prodike, ili glumiti poštene ljude.

A zapravo niste niti ljudi, a kamoli pošteni ljudi. Vi ste notorni lažovi koji Hrvatima već 16 godina lažete kako Branitelja u mirovini ima pola milijuna, dok je istina kako je više vaših partizanskih uhljeba u "penziji" (oko 32 tisuće) naspram oko 26 tisuća HRVATSKIH RATNIH VOJNIH INVALIDA, Branitelja i stvaratelja Hrvatske države koji su u mirovini.

Vi ste samo sukreatori i pijavice koje žive zahvaljujući današnjem političkom sustavu kojega ste si sami stvorili, a kojega je i sama teta kolinda ne samo članica, već i sukreator.

A to je sustav u kojemu hrvatski Branitelji imaju sljedeće privilegije:

1. Može ih se vrijeđati, progoniti, i ukidati im se prava kako se kome sprdne.

2. Može ih se bacati na rub egzistencije a i dalje, tjerati ih na samoubojstva; mogu se izmišljati zločini i goniti ih se po sistemu "strpaj u zatvor, a optužnicu ćemo već iskonstruirat"; svakome se četniku, prostitutki ili tzv. novinaru mogu dati odvezane ruke za blaćenje i klevetanje, vrijeđanje i sprdanje Branitelja i HRVI-a.

3. Mogu im se ukidati ustavna prava na govor i izricanje mišljenja kao Tomislavu Josiću, dok im se istovremeno kao autoriteti pokušavaju naturati silom mobilizirani "đenerali" matići, ili dezerteri jove yusipovići.

4. Pripadnici manjina pod zaštitom milicijske odore ih "zakonski" mogu mlatiti i odvaljivati im po pola lubanje u komadu; može ih se sudski progoniti zbog nepoštivanja nezakonitih odredbi udbaške vlasti kao kaj je postavljanje ćirilićnih ploča u vukovar; može ih se teško bolesne trpati u ćelije i mogu im se do smrti uskraćivati lijekovi kao pokojnom generalu Đuri Brodarcu; može ih se doživotno maltretirati namještenim "sudskim" postupcima kao Hrastovu zbog junačkog čina obrane Karlovca.

5. Može ih se, kao generale Gotovinu, Markača i još mnoge znane i neznane junake izručivati političkim sudovima zaduženim za krivotvorenje povijesti Domovinskog rata; može ih se omalovažavati i ignorirati; lagati njima i o njima; podmetati, dijeliti nas podizanjem tisuća udruga sa poslušnicima tipa đakić i kompanija; ubijati ih dakle administrativno i represivno, kako je to radio hadezej, a kako to radi i esdepej.

6. Može ih se javno provocirati pa zatim zloupotrebljavajući moć silom trpati u ludnice i trovati teškim i opasnim lijekovima kao Marka Franciskovića; može im se nakon trpanja u ludnicu na imanja postavljati minsko-eksplozivne naprave nakon što ukažu na korupciju u MORH-u, kao pukovnika Branka Kakarića.

7. Može ih se kao 100 postotne invalide ostaviti na hladnoći i vjetru, suncu i kiši, pod šatorom, jer je nekoliko uhljeba bitnije od svih živih Hrvata koliko ih ima; može im se lagati kako se zakoni ne donose, a zatim ih ucjenjivati povlačenjem tih istih zakona koji "nisu donijeti".

8. Može ih se spriječavati u svim pokušajima borbe za pravdu, dok se četnike i njihove najbliže suradnike masovno ne samo abolira, već ih se postavlja u hrvatski Sabor, hrvatska ministarstva i sve HRVATSKE ustanove, pa čak i kao odgovorne za "brigu" o hrvatskim Braniteljima, kao milenu horvat, stanimirovića, džakulu, višnjića, opančić, i tisuće drugih, na svim nivoima ove "hrvatske" vlasti.

9. Može ih se nagrađivati time što im i dan-danas sude četnički "sudije" iz "sao krajine", kao nikola carić iz Gline; može im se kopati po živim ranama nezakonitim i nasilnim postavljanjem ćirilićnih ploča u Vukovaru; može ih se vrijeđati tražeći od žena koje su srbijanci i ostali četnici silovali da se priključuju gey paradama.

10. Može ih se nagrađivati otkazima i prisilnim umirovljenjima dok se istovremeno zapošljavaju abolirani četnici; može im se uskraćivati pravo glasovanja dok se isto velikodušno priznaje izbjeglim četnicima bez ikakvih dokumenata.

11. Može ih se privoditi, maltretirati i psihički i fizički mučiti u odajama "hrvatske" policije dok ih se privodi pod optužbama terorista i neprijatelja države Hrvatske koju su svojom krvlju i dijelovima tijela stvorili; može ih se šikanirati u svim ustanovama gdje traže posao, na kojega bi po zakonu na papiru morali imati prednost, ali im upravo to što su Branitelji predstavlja najveću prepreku; moraju tu istu stvar gledati i kod upisa ili zapošljavanja vlastite djece, posebno na područjima gdje su srbijanci i esdepejevci u većini i drže sve položaje.

12. Može ih se nagrađivati time što od aboliranih četnika moraju tražiti dopuštenja za dizanje spomenika pobijenim suborcima; što od istih moraju tražiti dopuštenje za ponovnu izgradnju porušene crkve ili kakovog drugog sakralnog objekta.

13. Može ih se potpuno ignorirati kad od tzv hrvatske vlade ili ministarstva "branitelja" traže ikakvu pomoć u pokušajima pronalaženja nestalih/poklanih zarobljenika; može ih se ignorirati kada od "hrvatskih institucija" traže pomoć u postavljanju spomenika poklanima na mjestima srbijanskih logora.

14. Može ih se ignorirati kada traže dostojno predstavljanje Domovinskog rata u školama; može im se ismijavati tko god želi kada se pozivaju na deklaraciju o osudi totalitarnih režima jer "hrvatski" predsjednik u uredu drži "bistu" jednog od najvećih koljača iz jednog od tih režima; može im se ismijavati tko god želi kada ih kao ravnatelja Mihailovića izbace iz škole zbog podrške hrvatskim generalima.

15. Može ih se ignorirati čak i kada ih srbijanski agresori na granicama love kao zvijeri i zatvaraju pod nebuloznim optužbama, nerijetko iznuđenih pod neopisivim mukama u srbočetničkim logorima, a na što NITI JEDAN HRVATSKI POLITIČAR NE REAGIRA!

OPASNIJI JE NEPRIJATELJ KOJI ŽELI ODUZETI DUŠU I NARODNOST, OD ONOGA KOJEMU JE CILJ SAMO IMUTAK ILI TERITORIJ

Pa zato eto teta kolinda:

Možda će vas ovo iznenaditi, ipak ste bili daleko od Hrvatske dugo vremena, ali vi niste prvi koji se pokušao poslužiti tom floskulom o "vraćanju dostojanstva" hrvatskim Braniteljima.

Tim je stazama već procupkala i naša maćeha suzana kosor, također kumrovečka škola; a u redove dama se tijekom objavljivanja registra onako metroseksualno ubacio i đeneral peđa matić, koji je također trabunjao isto.

Pa ponovimo još jednom i vama ono kaj bi trebali već fakat skužit svi:

Nama dostojanstvo nitko niti može, niti ne mora vraćati, mi ga nikada nismo niti izgubili.

To kaj nas vi i vama slični vidite kao nedostojanstvene, vjerovatno jer ne nosimo gucci torbice i YSL cipele - to samo govori puno toga o vama i tome kako nas uopće percipirate.

 

Darijo Strehovac - Streh