Fufa sa broja 3

Pin It

Fakat je nevjerovatno kakove si sve spodobe i ljudske karikature još od 3. siječnja 2000-te daju za pravo u usta uzimati hrvatske Vojnike, te im sugerirati što smiju, a što ne smiju, u ovoj "njihovoj", i nadasve "normalnoj" državi. Evo je neki dan i glasnogovornica psihijatrijskih bolesnika na odjelu 3 odala "počast" žrtvi hrvatskih Vojnika, stradalnika i invalida srbijansko-Hrvatskog Rata

"Koga ti dragovoljci zajebavaju" - otipkala je na svome strojčiću i tijekom tipkanja vjerovatno popila još oko šest boca vina i šesnaest tabli antidepresiva.

Na kraju je čak, opijena i nadrogirana svojom velikom mudrošću, hrpom medikamenata i sa nekoliko litara teškog alkohola, pozvala i predsjednika yusipovića upomoć, jerbo je ON taj koji treba ukloniti taj "cirkus iz njenoga grada".

I tako je eto, ta ocvala fufa čije su nekretnine partizani tijekom okupiranja "njenog" Zagreba nekim čudom valjda ostavili nedirnute, možemo se samo pitati za kakove protuusluge - dala svoj nezaboravni obol u bitci za pravdu, poštenje, slobodu, itd... poštenih hrvata naspram tih dosadnih hrvatskih Vojnika.

Ali pazi čuda.

U moru pijanih besmislica i bijednih gluposti, omakla joj se jedna rečenica koja fakat fenomenalno opisuje koliko su Hrvati danas kratkovidni, i jednostavno - tupi i glupi.

"Kad bi svi obespravljeni i nesretni imali pravo na razapinjanje šatora čitava bi Hrvatska postala šator" - fufa pojma nema zakaj služe zarezi, normalno, ali progledajmo joj kroz pipke i usredotočimo se na bit ove rečenice.

Pa pod prvo: rudanice, sunce nedojebano, svi i IMAJU PRAVO na razapinjanje šatora.

A pod drugo: trebaju li to napraviti?

Po mišljenju svakog iole normalnog čovjeka, žene ili djeteta: ne samo kako trebaju, već im je to i dužnost. Jer kad nepravda postane zakon, otpor postaje dužnost.

A u ovoj državi već debelo kasnimo sa otporom protiv gamadi koja nam, baš kao i eto rudanica, uporno govore kako je sve u redu, i kako ne treba sad nešto previše talasati... sve će to mačka izlizati - rekla bi vječna baba Manda.

Otpor i obrana je načelo koje je čovječanstvo već odavno usvojilo kao jedno od temeljnih prava čovjeka, ali koje nikako ne može ući jedino u umove djece komunizma, iliti mentalnih komunista - grupaciji kojoj pripada i vječno zbunjena fufa rudanica.

Ali eto, možda jednoga dana i ta fufa nauči barem prepoznati jedan-jedini biser mudrosti kojega je u svome neznanju, nepoštovanju, i apsolutnom stuporu natipkala SASVIM SLUČAJNO.

Natipkala, i onda ga u svoj svojoj "mudrosti", nije niti prepoznala.

Bože oslobodi nas takovih.

Ili oslobodi njih nas, kako oni jadni "normalni" ne bi morali nosevima parati oblake dok prolaze pored hrvatskih vojnika koji nasred ulice javno i besramno polako umiru, unatoč profinjenim nosićimai povrijeđenim osjećajima "poštenog" naroda.

Jedno od ta dva, molim te Bože, uskoro.

 

Darijo Strehovac - Streh