Kaj se događa u Bosni?

Pin It

Samo laička riječ u svezi ovoga, ali s naglaskom na naše susjedstvo, koje bi nam „možda“ trebalo biti prioritet. Pozivi u križarske ratove su nestali odavno, i niti Judaizam niti današnje kršćanstvo ne koristi se kao izravan razlog za Rat. Budizam ili hinduizam, te slične religije nikada se u povijesti nisu stavljale u ratni kontekst, kao niti ostale religije.

U biti se od svih vjera na svijetu danas još jedino komunizam, srbijansko "pravoslavlje" i islamizam koriste kao poziv na oružje i opravdanje za Rat.

Od svih religija je bez ikakve sumnje najgori komunizam, koji laički-teološki gledano nije ništa doli idolopoklonstvo, čime praktički spada u kategoriju religije; a izravno je odgovoran ne samo za pokretanje i vođenje brojnih Ratova, već i za puno gore zločine - zločine ubijanja milijuna ljudi u mirnodopsko vrijeme - u ime ovozemaljskih "bogova".

Na listama najgorih svjetskih luđaka/zločinaca nisu bez razloga tito i crvena kompanija, počevši od crvenih kmera pa sve do sjevernokorejskih psihopata.

srbijansko ruglo od "pravoslavlja" se kao sljedeće izdvaja iz Pravoslavne vjere i crkve samo po sebi, jer niti jedna druga pravoslavna zemlja ga ne iskorištava tako divljački i tako izravno jedino i jedino za Rat i osvajanje tuđih zemalja.

Nikome sa zrnom mozga u glavi, a koji je rođen igdje u bivšoj šugoslaviji, ne mora se "crtati" kako je spc i njena ambicija stvaranja "velike srbije" glavni pokretač apsolutno svih pokolja na području raznih šugoslavija koje u i oko države Hrvatske metastaziraju već duže od stoljeća; ali zanimljiv je recimo podatak kako je za vrijeme zadnje, titove šugoslavije uopće kršteno bilo tek 9% srpskoga naroda, a što bi u apsolutno svakome moralo pokrenuti legitimno pitanje o njezinoj Pravoj svrsi, ne bi li?

Čak niti u ovome vremenu Ukrajinsko-Ruskoga Rata, spomenimo i to, nikoga od tamošnjih ratnih učesnika osim srbijanaca nećete čuti kako s pokličem "za pravoslavlje" kreću u ubijanje drugog Naroda, i to ukrajinskog Naroda koji je, pazi čuda, više od 70% i sam pravoslavne vjere.

Razlika je u poimanju koncepta vjere, odnosno tome kaj za Ukrajince pravoslavlje nije samo nekaj čime se opravdavaju pokolji, palež, i pljačka; a to u biti govori sve o nevjerojatnoj perverziji kojom te srbijanske spodobe iskrivljavaju vjeru koju u drugim zemljama zaista prakticiraju milijuni ljudi.

I onda dolazimo do Islama.

Islam je druga po veličini religija na svijetu, ali rascijepljena na dvije toliko različite polutke, pa čovjek ne može vjerovati kako uopće dijele jednak nazivnik.

A dijele ga.

Jer osim šest osnovnih vjerovanja i jedne zajedničke knjige, Kur'ana, koje dijele svi muslimani, postoji možda najopasniji zakon zvan Šerijat, a uz njega i temeljna podjela shvaćanja Kur'ana, odnosno 3 značenja riječi "Džihad".

Ta tri shvaćanja su ono kaj stoji između možda najboljeg susjeda kojega čovjek može imati, i noćne more koju bismo, kad bi Hrvatska bila uređena država, pomno nadzirali i bili spremni na najgore od najgoreg.

Međutim, budući su u današnjoj Bosni na vlasti lopovi jednaki onima u Hrvatskoj, odnosno udbaši drugog ogranka esdepeja i hadezeja - mi u Hrvatskoj živimo u potencijalnoj noćnoj mori, dok u samoj Bosni Hrvati žive u pravoj i stvarnoj noćnoj mori.

Naime, u toj zemlji koju velike zapadne sile i dalje sa pravom smatraju "buretom baruta", ali i dalje, ne sa pravom, smatraju kako to "bure baruta" mogu kontrolirati, djeluje jedan toliki organizirani kaos, pa se zbog tog kaosa sve pozitivne stvari tope kao snijeg u proljeće, a negativne pupaju ko pupavac u "hrvatskom" saboru.

Dok hrvatske "jake snage" nekakve "soe" i kakti obavještajnih prčija spavaju zimski san, vjerujući izvješćima svojih "drugara" iz republike šumske, "velike zapadne sile" su u Bosni u takvome polju "neobranoga grožđa", pa ni oni sami više ne znaju trebaju li baciti atomsku bombu ili ne.

Unatoč tome, iz iskustva znaju kako sa "hrvatskim" obavještajcima ne smiju ni za živu glavu dijeliti ikakav iole vrijedan podatak, jerbo bi takav kretenski korak "bure baruta" mogao zapaliti u roku kolko je muji potrebno mobitelom nazvat hasu i pitat ga da di je fata.

I zato se muče i grče sami, usput se ponašajući ko slon u staklarni i svakodnevno produbljujući sav taj kaos, dok od njih odabrani "lideri regijona" srbijanci - umiru od smijeha i čekaju vrijeme žetve.

Te se zapadne svjetske sile zapravo čitavo vrijeme ulizuju upravo onima kojih se najviše i boje, računajući na dvije stvari:

Prva je kako to nisu "opasni" muslimani, već samo uobičajeni šugoslovenski udbaši na kakve su navikli, odnosno obični lopovi kojima je jedan-jedini interes pljačkati kaj se god opljačkati može.

Druga je stvar kako će oni koje su odabrali kao lidere "regije" - srbijanci, na uzdi držati muslimane, a u tu svrhu su bili koljačima voljni dati (osim lavovskog dijela teritorija) čak i Srebrenicu, sveto mjesto svih onih kojih je danas sve više, a "možda" je upravo i taj čin jedan od bitnih činova zbog kojih "opasni" jačaju.

I sada je pitanje koliko će proći dok "brana ne pukne", i kako će se taj Gordijski čvor otplesti.

Jer velike zapadne sile već odavno shvaćaju kako baš oni sami zapravo, besramno se ulizujući muslimanskoj lopovskoj struji kako bi ojačali, a koja se upravo zbog tog ulizivanja, kreditiranja i opraštanja svega i svačega sve jače priklanja "opasnoj" muslimanskoj struji, jer tako ucjenama mogu dobiti sve veće ustupke - samo produbljuju glavni problem i sve šire otvaraju vrata "opasnima".

Jer zaboravljena će "raja" jednoga dana možda i nehotice, ili sigurnosnim propustom jednih ili drugih, ili dobrom akcijom "istočnih sila" na vlast dovesti dovoljno onih koji će im reći - ne.

Dosada im je bilo dovoljno uhititi kakvoga naivnog "vehabiju" zbog pucnjave na policijsku postaju ili mafijaškog obračuna, ali u zadnje vrijeme, i to opet paradoksalno, zbog vlastitog utjecaja na sudstvo u Bosni - to se previše razvlači, i na kraju baš i nema nekih rezultata.

Možda se baš zato sad poduzimaju malo veće akcije i uhićenja sitnijih psina kao lijanovići, ministar trgovine i ministar poljoprivrede, a vidjet ćemo tko će još "pasti" kad dotični propjevaju.

Ili bi "možda" trebalo reći: vidjet ćemo tko bi još MOGAO pasti nakon kaj propjevaju, ali ne će ako taj isti postupi ovako ili onako...?

U svemu tome za sada vehabije/militanti/džihadisti, iako potencijalno ubojito opasni, pa i vrlo brojni, naizgled ne igraju neku veliku ulogu.

Jer PRETPOSTAVLJA se kako su uvijek pod jakom prismotrom, a kako se zbog njihova načina prakticiranja Islama u biti može reći kako žive u malim kultovima, čini se kako su za sada dobri jedino kao topovsko meso u drugim državama; ali tko zna kaj je prava istina, i kaj sutra može donijeti?

U zadnje vrijeme uhićeni mudžahedini su živjeli niti deset kilometara udaljeni od Hrvatske, recimo, a kad se uzme u obzir kakova je milicija (iz načela ih ne želim zvati policija) u Hrvatskoj, kakove „službe“, te koliko je lako preko granice unijeti i atomsku bombu, samo ako je „mile“ dežurni taj dan...

Ili uz iole dobru organizaciju, a u onakvom rasulu od zemlje...?

Znate kaj sam mogo odmah napisat, bez čitavog ovog traktata?

ameri se igraju vatrom. Al zakaj bi se zbog toga ONI zamarali? Igraju se tuđim životima, ne svojim.

A mi se vratimo spavanju...

Darijo Strehovac - Streh