Što sad?

Pin It

Sa svih strana pljušte zbunjene izjave, doza antiklimaksa je tu, ljudima opet rastu repovi i rogovi... Nakon nekoliko dana pjesme i veselja, pomalo se na scenu opet vraća tiho, ali sve jače meketanje, blejanje, mukanje... A i ono najgore - kukurikavci se, iako teško uzdrmani, ponovno sabiru i zgušnjavaju redove, a Hrvati?

Kaj rade Hrvati, sada?

Svašta se događa ovih dana u Hrvatskoj, put je toliko jasan pa jasniji ne može niti slijepcima biti, ali i opet nitko ne zna kamo bi se okrenuo. Pa kako to?

Pa nije li većina naših generala na slobodi? Nisu li diljem Hrvatske ustale stotine tisuća Hrvata u pozdrav, i SPREMNI?

Kako možemo pomoći ostalim zatočenicima posranih šugoslovenskih težnji; i kako pomoći čitavome hrvatskome narodu doći do kraja te višestoljetne bitke za slobodu; i napokon među svim Narodima stajati uspravno, a ne klečati kao robovi?

Nemamo li već osnovanu Braniteljsku stranku koja nudi ruku bratstva i zajedništva svima koji su tu ruku spremni ISKRENO prihvatiti? Je li moguće kako se hsp, hdz i ostale "respektabilne" strančice pokrivaju ušima sada, umjesto da napokon očiste redove i postanu ono što su nekada bile?

Nemamo li 1000 braniteljskih udruga, od kojih niti jedna pisnuti ne smije, jer čekaju kako će se stvari dalje razvijati? Zašto sada ne počistiti i njihove čelnike, sudski ili opozivima, referendumima, zahtijevanjem glasovanja...?

Nemaju li Branitelji PRAVO SAMI BIRATI svoje predstavnike? Nemamo li PRAVO birati sami svojega ministra? Ima li udruga partizana nekog ministra kojega su joj nametnuli neokomunjare, pa ovaj po nalogu radi na korist svima osim Braniteljima i Hrvatskoj?

Ne postoje li neki zakonski akti, pa i građanski neposluh, ako već skroz dotle mora doći, kako bi napokon Sava opet potekla nizvodno?

Jesu li fotelje i položaji i dalje bitniji od Hrvatske?

Još je i Dida, nakon kaj je spoznao svu veličinu izdaje tzv. poglavnika pavelića izrekao neke stvari, toliko relevantne za naše živote danas, ali Hrvati su i dalje neobično "zaboravan" Narod.

Je li u pitanju ropska ćud ili čisti kretenizam, ne znam, ali znam ovoliko:

Jednakost, a ne "sveti egoizam" - to bi morala biti politika Hrvatske prema apsolutno svima u svom okruženju, pa i najdaljim dijelovima svijeta.

Ali kaj se događa? Prokletstvo Hrvatskog Naroda, koje se proteže već toliko dugo, ali se moglo prekinuti već 1848, i 1868., kao i 1918. i 1941.

Besmisleno je za sve te neuspjehe, kad nam je sloboda bila nadohvat ruke, kao i danas - i opet kriviti neke strane krivce, jer je svakome iole normalnom čovjeku jasno kako su nas u mulj UVIJEK odvukli naši vlastiti vođe.

Baš kao i danas.

Neokomunjare koje smatraju kako su samim svojim bezbožništvom ili antihrvatskim djelovanjem tijekom više naraštaja ZASLUŽILI da im netko izvana dadne vlast u ruke - to je naš najveći problem bio i ostao.

Naša je povijest prepuna takovih kojima je vlast u ruke padala "s neba", samo zbog tog sljepila kojima su lažnim zlatom svjetlucali stoci ispred njušaka, baš kao i danas onim posranim, zlatnim zvjezdicama.

Oni više nemaju nikakvih dodirnih točaka sa hrvatskim Narodom, i to ne skrivaju, ali kako je to moguće?

Zato kaj sama stoka ne shvaća ili ne želi shvatiti kako su njihovi spinovi, smiješno zakrinkana kemija nekakvog divljeg kapitalizma i neoliberalizma kojima nam bacaju prašinu u oči i mantraju o boljitku "pod okriljem" neke veće zajednice u biti samo maske iza kojih se kriju samo i jedino njihovi materijalni, sićušni interesi.

Iznesimo tu istinu među široke mase, kako-tako, i Narod se mora probuditi, stoka će slijediti, a gamad koja u ruhu naših vladara služe svima osim svome narodu morat će bježati.

Ratni se zakoni znaju: Zauzimaju se prvo televizija i mediji, nakon toga i mali broj hrabrih ljudi može napraviti velike stvari.

Ali zajedno, i bez guja u njedrima.

Sad je pred nama opet prilika, hoćemo li je ostvariti?

General Gotovina to trubi otkako je došao: "Budućnost je pred nama, i pripada NAMA. SVE OVISI O NAMA."

 

Darijo Strehovac - Streh