Hrvati, ponosite li se 'svojom novom', trećesječanjskom policijom?

Pin It

Prve ogromne promjene u hrvatskoj policiji započele su 3. siječnja 2000. godine, ali danas je indoktrinacija i prijezir prema Hrvatskoj i Hrvatima u SVIM SEGMENTIMA VLASTI TOLIKO VIDLJIVA, DA SE VIŠE NE MORA NITI RAZMIŠLJATI PREVIŠE KAKO BI SE VIDJELO KAKO JE ČAŠA PREPUNA, I ONA ZADNJA KAP TEK KAJ SE NIJE PRELILA.

"Na gonjem video zapisu možete vidjeti EU/jugo/hrvatski fašizam u svom punom sjaju. Vidljivo je kako je državna "depolitizovana" milicija utjelovljena u liku nestručnog, drskog, bezobraznog i neodgojenog "organa reda" BEZ NALOGA I BEZ LEGITIMIRANJA PROVALILA NA POSJED HRVATSKOG BRANITELJA Siniše Krčmareka koji je ispred pokreta "Građanska solidarnost" najavio prosvjed za utorak 18.10.2011. ispred zgrade HRT za sve koji su nezadovoljni programom HTV-a i nepoštivanjem osnovnih demokratskih standarda javne televizije.

Kao u najgoroj parodiji, jedan od drugova "organa", kratke kose, širokog vrata i oskudna vokabulara, klasični pitt bull u službi represivnog aparata uz glasne je povike "Gasite to!" jednostavno otvorio tuđu ogradu, uletio u privatni posjed i pred malodobnom djecom nasrnuo na oca obitelji.

Dragi čitatelji, ovo vam je današnja Hrvatska, i biti će sve gore."

Objavio je Dragovoljac 17. listopada 2011, zajedno sa snimkom već uobičajenog terora nad hrvatskim Braniteljima.

Kaj reći na tako nekaj?

Hoćemo li probati sa zakonom, iako znamo kako ta riječ u Hrvatskoj već odavno ne postoji?

Zakon o policijskim poslovima i ovlastima

Članak 14.

(1) Policijski službenik primjenjuje policijsku ovlast u skladu s Ustavom i zakonom.

(2) Policijski službenik je dužan poštivati dostojanstvo, ugled i čast svake osobe, kao i druga temeljna prava i slobode čovjeka. Posebno obzirno policijski službenik postupa prema djeci, maloljetnim, starim i nemoćnim osobama, osobama s invaliditetom i prema žrtvi kaznenog djela i prekršaja.

Članak 17.

(1) Policijski službenik u građanskom odijelu, dužan je, prije početka primjene policijske ovlasti, predstaviti se pokazivanjem službene značke i službene iskaznice.

(2) Policijski službenik u odori dužan je predstaviti se pokazivanjem službene značke i službene iskaznice na zahtjev osobe prema kojoj će primijeniti policijsku ovlast.

(3) Iznimno, policijski službenik se neće predstaviti na način propisan stavcima 1. i 2. ovog članka, ako okolnosti primjene policijske ovlasti ukazuju da bi to moglo ugroziti postizanje njenoga cilja.

(4) Čim prestanu okolnosti iz stavka 3. ovog članka, policijski službenik će se predstaviti na način propisan u stavku 1. i 2. ovog članka.

(5) Odredbe stavka 1. do 4. ovog članka ne primjenjuju se na postupanje policijskog službenika koji poduzima prikrivene policijske radnje ili koji prema posebnom zakonu poduzima posebne dokazne radnje.

Prema milicijskim "glasnolajavcima" - milicioneri su sve odradili "po zakonu"?!

Nakon kaj pogledate dotični video, vjerujem kako će vam jasno biti kako su zakoni očito nestali istovremeno kad i pravica, iliti stalno spominjana "ljudska prava".

U Hrvatskoj za neke ljudska prava postoje, ali za Hrvate, posebno hrvatske Branitelje...?

Nemojte me zajebavat.

"Ponosna akcija" je počela tvrdnjom kako je G. Krčmarek "pucao zračnom puškom po susjedu koji je na svojoj "njivi" brao jagode". Pardon, rajčice. Iako, zakaj bi nam do pojedinosti uopće bilo stalo, jer već u drugoj tiskovini nalazimo izjavu kako su "njegova djeca pucala po komšiji i njegovim paradajzima"?

To je bilo dovoljno za "akciju", i jedino kaj je čudno u svemu ovome je kako lokalni milicijski "štab" nije odmah zvao specijalce i helikoptere, po mogućnosti sa "mitraljezima" na otvorenim vratima.

Ostatak je vidljiv na video-snimci, za koju su neki "genijalci" čak ustvrdili i kako je "PRETENCIOZNO SNIMLJENA"!!??

Prevest ću vam: glasnolajavica je time ustvrdila kako videokamera - LAŽE!

Ali ajmo iz prizemnijeg položaja, onoga na kojega su Branitelji već navikli; jer općeniti stav stvoren prema njima je u ovakvoj Hrvatskoj stvorio ozračje u kojemu milicija niti ne mora lagati. Samo izjave kako je "prekršitelj" Branitelj, i sve je već "jasno". Propalica, pijanac, thompsonovac, ustaša, itd... sve po P.S-u u današnjoj Hrvatskoj.

Dakle, čak i da je G. Krčmarek i počinio "djelo pucanja po komšijinim paradajzima" - je li zaslužio odnos kakvoga je doživio od tzv. hrvatske policije?

A daljnjim slijedom razmišljanja: bez obzira na sve prekršaje koje su milicioneri počinili nad Zakonom o policijskim poslovima i ovlastima, a tijekom svog iživljavanja na Krčmareku, dovoljno je zapitati se još samo DVIJE stvari:

1. jesu li ti milicioneri ZNALI GDJE I KOMU IDU na "intervenciju", kao i je li to znao njihov starešina koji im je taj sramotni zadatak "naredio"?

Odnosno, JESU LI ZNALI KAKO NE IDU U KUĆU NEKOG PROPALICE, KLOŠARA, DEZERTERA, UDBAŠA, KOSOVCA, ŠUGOSLAVENA, TERORISTE, POLITIČARA, KRIMINALCA, DILERA DROGOM, ILI MILICAJCA ! – VEĆ KAKO IDU NA PRAG KUĆE HRVATSKOG BRANITELJA – INVALIDA DOMOVINSKOG RATA?

HRABROG, DOSTOJANSTVENOG, POŠTENOG I RADINOG ČOVJEKA, KOJI SE ČITAV ŽIVOT BORIO I DALJE SE BORI KAKO BI HRVATSKA ŽIVJELA, TE KAKO BI SE U HRVATSKOJ ŽIVJELO BOLJE NEGO DANAS?

ODGOVOR JE – JESU.

I njihov "komandir", ali i Oba ta milicionera su ZNALI KOGA idu MALTRETIRATI I UZNEMIRAVATI MU OBITELJ.

I zato nam ostaje još samo jedno pitanje: ZAKAJ? ZAŠTO?

ZAKAJ SE PREMA NJEMU I NJEGOVOJ OBITELJI PONAŠATI TOLIKO SADISTIČKI BESKRUPULOZNO?

ZAKAJ PREMA TOME ČOVJEKU, KOJI JE NA KRAJU KRAJEVA, OBRANIO I NJIHOVE GUZICE TIJEKOM SRBIJANSKO-CRNOGORSKE AGRESIJE – TOLIKA MRŽNJA?

TOLIKI BIJES, KOJI JE NEKONTROLIRANO EKSPLODIRAO ZBOG ČEGA?

NI ZBOG ČEGA.

Zračnicom pucali na "rajčice komšijine njive"?

I to upravo "slučajno" za vrijeme prosvjeda protiv nesposobne i korumpirane vlasti; nakon opetovanog ponavljanja kako hrvatska vlast štiti sve osim interesa Hrvata i Hrvatske; a u kojima je G. Krčmarek sudjelovao, a neke od njih i organizirao?

Nije li to pravi razlog za maltretiranje njega i njegove obitelji, glasnolajavci?

Samo pročitajte na koliko se projekata angažirao "pucač na paradajze", i to sve do jednoga projekti kojima POKUŠAVA POBOLJŠATI STANJE U OVOJ JADNOJ HRVATSKOJ KOJA SVAKIM DANOM SVE BRŽE PROPADA!?

A mi bismo trebali vjerovati kako ga zbog toga lokalni i malo "širi" moćnici nisu uzeli "na zub", odnosno - na očnjake?!

Ma neMOJTE ME ZAJEBAVAT!

Dajte, molim vas, policijski glasnolajavci – izmislite nekaj bolje sljedeći put.

Uzmimo trenutak i razmislimo koliko traje vožnja patrolnim vozilom milicije od trenutka primanja "naređenja" "komandanta" tog "milicijskog štaba" ispostave u kojoj rade ti milicioneri.

Milicioneri koje G. Krčmarek uzdržava, plaćajući njihove plaće kroz porez kojega plaćamo i SVI MI OSTALI – i upitajmo se o čemu su njih dvojica razgovarali tijekom vožnje do te nevelike i skromne, ali POŠTENIM ŽIVOTOM ZARAĐENE KUĆE ČOVJEKA KOJI JE ZA HRVATSKI GRB NA NJIHOVIM KAPAMA/"ŠAPKAMA" (KOJE TIJEKOM PROVALE NISU NITI STAVILI NA GLAVE, MIMOGREDE)?

Jesu li razgovarali o čovjeku kojega idu maltretirati? Jesu, ili su barem morali – JER IM JE TO DUŽNOST.

Kako je dakle mogao teći taj razgovor dvojice tih "ray-ban" milicionera, ako je na kraju njihov pohod na OBITELJ KRČMAREK ZAVRŠIO TAKVIM KRAJNJE BAHATIM, BRUTALNIM, I MRŽNJOM ISPUNJENIM ZAVRŠETKOM?

Pa sad neka svatko u svojoj glavi razmisli o tome, kao i PRAVOME RAZLOGU NEPRESTANOG MALTRETIRANJA I UNIŠTAVANJA OBITELJI JOŠ JEDNOG BRANITELJA – i neka odabere stranu.

Na čijoj ste strani – "Hrvati" i "Hrvatice"?

Jer za G. Krčmareka, kao i za sve ostale Branitelje – ZNAMO NA ČIJOJ SU STRANI.

NA VAŠOJ SU STRANI, ISTO KAO I DEVEDESETIH, KAD JE TREBALO DATI ŽIVOTE, ZDRAVLJE I DIJELOVE TIJELA KAKO BI HRVATSKA I HRVATI U NJOJ I IZVAN NJE BILI SLOBODNI.

I iako ispljuvani, poniženi, maltretirani i na sve načine bačeni na margine društva; ili potrpani po kazamatima diljem svijeta – ONI SU I DALJE NA VAŠOJ STRANI.

ZA BOLJU HRVATSKU.

ZA HRVATSKU ZA KAKVU SU KRVARILI I GINULI, ONI SE I DALJE BORE KAKO BI VI ŽIVJELI BOLJE!

JER IAKO VI I DALJE SJEDITE I NE ZANIMA VAS NIKAJ, ONI I DALJE ISPUNJAVAJU SVOJU LJUDSKU OBVEZU SLUŽENJA HRVATSKOME NARODU I DRŽAVI. A ZAUZVRAT DOBIVAJU - KAJ?

PRIJAVU O "PUCANJU IZ ZRAČNE PUŠKE PO KOMŠIJINIM PARADAJZIMA, TE DVOJICU "TERMINATORA" KOJI IM U DVORIŠTE PROVALJUJU I NASTUPAJU KAO ČUVARI ČETNIČKOG LOGORA U STAJIĆEVU!

Na čijoj su strani dakle takvi - koji su sposobni, orni i željni ovakvog iživljavanja nad njima?

I hoćete li se i vi sutra od njih morati braniti riječima: "nemojte mene, ja nisam bio branitelj, nitko u mojoj kući nije bio branitelj!!" - kako vam ne bi razbili glavu, izbili bubrege, i strpali vas u VAŠ KUTAK KAZAMATA ZA HRVATE?

Ili ćete kao po četničkim logorima tijekom agresije kao neki morati vikati – "NEMOJTE MENE, JA SAM SRBIN, MOBILIZIRAN NA SILU I VAZDA ZA YUGOSLAVIJU BIO!?"

Pa pod prisilom pjevati njihove pjesme o đeneralu draži ili drugu titu, jer: "kaj vama znači to kaj ste vi Hrvati"?

E, pa shvatite, njima JAKO puno znači to kaj ste Hrvati. A kad još dobiju prigodu kroz šake, noge, pendreke i "institucije" još i Hrvata Branitelja "provući" - o, kako se nekima oči zasjaje od radosti.

Pa se opet zapitam: O čemu li su ova dva milicionera razgovarali dok su se vozili u pohod na Obitelj Krčmarek, i odakle tolika mržnja prema njima?

Na vrlo su se sličan način, puni ega i napuhani zbog moći koju imaju, sa "ray-banicama" i "napumpani" mržnjom devedesetih tijekom okupacije dijelova Hrvatske, i mnogi četnici vozili u pohode na "ustaše". O čemu su takvi razgovarali tijekom vožnje, repetirajući pištolje, i psujući im "majku ustašku"?

Mržnja je ostala ista - a videokamera ne laže. Zakaj hrvatske Branitelje obitelji Krčmarek mrze danas? Tko ih mrzi, i zakaj?

"Udruge ove i one" već 2 desetljeća nariču nad sudbinom jednog "srbskog deteta", ali tko će dignuti glas za one dvije uplakane curice koje su, baš kao i mnoga djeca tijekom srbijansko-crnogorske okupacije gledali kako im naoružani ljudi mlate i odvode oca u nepoznato? A ZAKAJ?

Čeka li i njih sudbina skoro 400 pobijene hrvatske djece tijekom srbijanske agresije, i je li to samo pitanje vremena?

Odakle ta mržnja prema Hrvatima i Hrvatskoj? Od strane "hrvatske policije"?

ALI NA ČIJOJ STE STRANI VI?

Jer na kraju krajeva - to je i VAŠA policija, i ne pitam vas jeste li na "njihovoj", ili "našoj" strani?

Pitam vas: JESTE LI NA NJIHOVOJ, ILI SVOJOJ STRANI?

I jeste li ponosni na ovakvu - hrvatsku policiju?

 

Darijo Strehovac - Streh