Reagiranje na članak 'Pupovac dobio 1,2 milijuna kuna iz proračuna'

Pin It

Išla je nekad ona serija: "Crveni patuljak", i ovo se nema kako drukčije komentirati. Oni i mi smo na suprotnim stranama svijeta, svjetonazora, i svih civiliziranih tekovina ovoga planeta Zemlja; ali nas eu činovnici, sa engleskom na čelu - prisiljavaju ne samo trpjeti ih, već im i davati novac kojim truju mržnjom sve srbijance u Hrvatskoj!?

Jer oni zastupaju agresiju ! srbije, pa čak i četnike, te opravdavaju i prihvaćaju projekt "velike" srbije; dok mi zastupamo Hrvatsku koja želi samo biti slobodna, suverena i neovisna zemlja, sa pravednim zakonima u kojima će na Kraju svatko dobiti ono što zaslužuje.

Prvi smo korak već odradili, odbivši srbijansku agresiju na Hrvatsku; i ne treba se čuditi njihovim frustracijama i ogorčenosti time.

Ali eto, imaju manastire, jer njih, za razliku od njihove "armije" koja je porušila sve katoličko kaj je mogla - Hrvati nisu rušili, pa neka slobodno u njima mole za "njihovu stvar"; ali njih vjera očito niti ne zanima, inače ne bi i dalje sijali mržnju u zemlju koju su već Ratom razorili?

Oni čak i ne kriju kako ne vole Hrvatsku niti Hrvate, te kako smo im mi Branitelji najveći trn u oku; i u biti imamo samo jednu stvar u kojoj se slažemo. Mi smo potpuna suprotnost jedni drugima; mi smo zapad - oni su istok.

Oni su bili i ostali otvoreni neprijatelj hrvatske Države nastale u Domovinskom Ratu, ali poltronstvo onih koji trenutno vladare Hrvatskom i FINANCIRAJU IH NAŠIM NOVCEM !? je ipak puno veća opasnost za budućnost Neovisne Države Hrvatske.

I to je također jedan od razloga zbog kojih Hrvati 16. travnja moraju izići na Trg Bana Jelačića, jer držanje guje u njedrima nikada nikome nije donijelo dobro, ali mi, čini se, mislimo kako smo imuni na gujin otrov, jer smo već toliko puta ugriženi?

Ali ni ta "imunost" neće trajati dovijeka, jer se projekt "velike srbije" nikada nije prestao razvijati; niti u srbiji, niti u Hrvatskoj, niti u glavama nekih zemalja eu, samo kaj se on danas pokušava provesti drugim oružjem.

A vladari kao vladari - nameću nam se jedan za drugim, sve jedan gori od drugoga, kao da su svi proizišli direktno iz Kletve Kralja Zvonimira; dok se Narod još uvijek zavarava "bratstvom i jedinstvom" Hrvata i srbijanaca.

Ali hej, stanimo malo - Narod možda jest glup, ali postoji i "kritična točka" - "točka pucanja", kada će napokon shvatiti tko su, što su, i ono najbitnije – kako radi njegov stvarni neprijatelj.

A jedno od oružja tog neprijatelja je i dalje podgrijavanje mržnje srbijanaca u Hrvatskoj na sve moguće načine, ali i preko srpskih "novosti" - još uvijek i trenutno financiranih iz hrvatskog proračuna?

Drugi način podgrijavanja tog "velikosrbijanskog" projekta, iza kojih stalno čuče i neumrli "partizani antifašisti" koji ne mogu prežaliti šugoslaviju, je i teror nad Dragovoljcima DR-a koji su, a i dalje će ratovati za boljitak hrvatske Države, po mjeri civiliziranog svijeta, i bez smeća koje nas razdire iznutra.

I tu dolazimo do pitanja: koja bi druga vlada svijeta financirala neprijatelja, a pod nebuloznim optužnicama uhićivala vlastite vojnike? Koja bi druga vlada slala policiju brutalno pretući dvojicu Branitelja koji se žele pomoliti u crkvi?

I zakaj se to radi?

Zakaj se čak i naš "portalčić" Dragovoljac očito dobro i pozorno prati, nasuprot tiskovini koja ne propušta priliku oskrvnjivanja svih stvari koje su nam svete, ali ipak prima novac - iz naših džepova?

Većina nas na taj "tjednik" gledamo kao na obično nerelevantno, ali iritantno smeće; ali (ispravite me ako griješim) hrvatska vlada niti jedan HRVATSKI list nikada nije niti pokušala izvući iz krize kada je list u njega upao, ali u srbijanske se "novosti" čak i u vrijeme najveće krize i neimaštine, nezaposlenosti i prosvjeda - i dalje upumpava novac tih istih - gladnih građana Hrvatske?

Pa tko je tu lud, ljudi?

a zamislite sad kad bi još netko i ovo proglašavao hrvatskim govorom mržnje, itd… !?, a u džepu istovremeno "iz vica" držao četničku kokardu, u trenu je spreman nabiti na šajkaču?

Zbog toga potreba za korjenitim promjenama u Hrvatskoj politici nije samo hitna, već i neophodna za samu opstojnost Hrvatske kao Neovisne Države, i to treba jasno i glasno reći.

Jer s vremenom će i ta "listovina" propasti, a možda bi propala već odavno bez novčanih intervencija gorespomenute vlade; ali Hrvatska će opstati i ostati našoj djeci.

Želimo li im je ostaviti u dugovima do grla, ali i dalje sa istom gujom u njedrima, ili je želimo postaviti na noge, i kao kaj već rekoh - svakome dati po zasluzi?

Darijo Strehovac - Streh