Ne vjerujem im koliko mogu pljunut

Pin It

Nisam znanstvenik, al nek mi netko objasni je li ovo moguće reći nakon nekoliko sati "istrage: "Kosti nisu iz DR-a. ŽURNIM pregled patologa KB Osijek Mladena Marčikića pregledom je utvrđeno da su pronađene kosti stare više desetljeća"?

Koliko više, "doture"? Je l' 3 desetljeća, četir', pet možda? Jesi l' na njima odmah, u po' sata možda pronašao i znakove ustaškog malja?

kakova je odjeća na kosturima, iz vikinškog doba ili vremena Julija Cezara možda?

Je li nađeno kaj od plastike? Vozačka, članska kartica knjižnice, đački pokaz... itd... itd?

jesu li nađene kopče remenja, uzice, selotejp, žica ili plastika korištene za vezanje?

kako se o ovakovoj vijesti može u po' sata samo reć: "došo, vidio i oš'o", i odmah nastaviti sa puno bitnijim "vijestima o količini kokaina kojega maja morales ušmrče?

Kako je moguće ovo tako lako potresti pod tepih? Kaj će se dogodit' s tim kostima sada?

Hoće li bit pohranjene ili odma' u peć s njima?

Po mome računu, 20 godina u biti i jest VIŠE DESETLJEĆA, a da netko može doć' i 'nako, "od oka", bez testiranja na ugljik i kak se već to radi reć': "nisu iz DR-a, stare su više desetljeća"...????

Ili je možda ipak godina manje, pa je devetnaest, jer kako se takve stvari mogu istražiti u točnu godinu? Sve je to okvirno.

Nije li vjerojatnije kako se lignjinom prijatelju ne želi kvariti "poset" Paulin dvoru preko Ovčare, a ljude koji već dva desetljeća čekaju na ostatke svojih najmilijih - tko jebe?

Umjesto tog "žurnog pregleda" evo jedne znanstvene, dobro utemeljene, desetljećima utvrđene i potvrđene činjenice: Niti životi, niti kosti Hrvata u Hrvatskoj, vladarima Hrvatske ne znače puno već više od 20 godina, a najjeftinije su postale dolaskom lignjinog jovana broza tita na vlast, i takva situacija traje i do dan-danas.

Po mome bi mišljenju, Udruga nestalih Hrvatske trebala sudski zahtijevati neovisnu istragu SVAKE kosti pronađene u Hrvatskoj, ali kodinozemnih forenzičara, koje ne plaća neo-komunjarska hobotnica na vlasti, jer kako crvenoj gamadi vjerovati išta?

Pih... "Dotur" doš'o, pogled'o, i rek'o svoje - u po' sata? Ne vjerujem im koliko mogu pljunut.