Dawn Dawns: Braća Sinković – slika i dokaz nesalomivog duha hrvatskog

Pin It

Što se događa, braća Sinković mijenjaju karijeru? - tportal

Iako se ove Olimpijske igre, već na samom početku, tijekom otvorenja, pokazujus mnogim ružnoćama u svakom smislu, a s nimalo sportskog fer ugođaja, ipak smo, tek pomalo pogledavali natjecanja ... samo toliko da vidimo kako će naši sportaši djelovati u tom groznom okruženju.

Nama su važni i zanimljivi naši Hrvati.

Je, istina je kako govori brat Sinković, teško je bilo ... jako ... sve boli, mišići prenapregnuti, prepuni mliječne kiseline, koja proizvodi veliku bol ... ali...treba ići dalje, treba naprijed... treba više...  treba bolje ...                                                                                   U takvom stanju duha, moralna snaga nadilazi tjelesne teškoće. U tome su braća Sinković zaista veliki. Zaslužuju svu čast i naše najveće poštovanje. Istinska želja za pobjedom, ta slast velikog uspjeha,  sve me to, barem za trenutke vratilo u vrijeme prije tridesetak godina u ona naša slavna vremena kad se branila i obranila naša domovina Hrvatska.

A baš i ovih dana, stiže nam sjećanje na našu legendarnu Oluju!

Velika sličnost je u tim borbama. Englezi, potpuno uvjereni da veslaju prema zlatu, nisu mogli ni sanjati što će im se dogoditi za nekoliko trenutaka.  Braća Sinković na poziciji za treće, brončano mjesto, Englezi sasvim sigurni u svoju zlatnu pobjedu ... ali... ali ... ali... Hrvati su to!!! 

 Odjednom...proradi taj hrvatski inat, pa probudi hrvatski duh i oslobodi hrvatsku snagu!!  

I dečki krenu, jako, jako, baš onako kako su naši dečki krenuli te ’91. godine.

Pregaze sve! Ostvare nevjerojatni uspjeh!  O, Bože dragi, kako me sve to  podsjeća na one naše slavne dane, kad nitko nije vjerovao u nas. 

Tih dana se agresorska vojska hvalila da će nas Hrvate, slomiti za svega tri dana!?! I što ... ta, treća vojna snaga u Europi, niti nakon četiri krvave godine, nije uspjela pokoriti Hrvate!                                                            

Posebice treba spomenuti i jako naglasiti da smo mi Hrvati, pred sam rat, opljačkani, razoružani, goloruki dočekali tu armiju, koja će„da nas smrska“ , kako je pjevao onaj nesretni lik iz srbije. Jesu, onisu puno zla nama napravili, to se ne smije zaboraviti, ali su na koncu pobjegli na traktorima. To je povjesna istina.

 

Gledajući naše olimpijske pobjednike, nama se srce otvara, mi se sjećamo i podsjećamo na svoje slavne dane, kad su Hrvati bili istinski, pravi Hrvati. Hrabri, odlučni borci za svoju domovinu.

Ja se sjećam i ne mogu nikada zaboraviti tu ’91. godinu, strašnu godinu.

Neki dan dobijem goste iz Mađarske, razgovaramo o stanju u Euniji i zaključimo da, gotovo identično mislimo (mi i Mađari)  o svemu što se događa u današnje vrijeme.Ali to naše mišljenje, domaći političari u RH uopće ne uvažavaju.

U razgovoru se sjetim, pa ispričam mađarskim prijateljimakako je krenuo rat u RH. Pričam i objašnjavam da mi nismo imali NIŠTA! Nismo imali oružje, jer je izdajica račan, sve oružje teritorijalne obrane oduzeo nama. Govorim mađarskim prijateljima da, ne samo da nismo imali oružje, nego nismo imali ni odjeću (vojne )uniforme, da su naši hrabri dečki krenuli u rat protiv te vojne sile GOLORUKI, u civilnoj odjeći, u sportskoj odjeći, tenisicama, trenirkama, farmericama, jaknicama... 

Na kraju, im rekoh: „Jedino što smo zaista  imali u to strašno,teško i  nesretno vrijeme, bilo je naše HRABRO SRCE !!!!                                                                                                                                  Zaista, nama golorukima, „golima i bosima“, samo to naše hrabro srce dalo nam je snagu!I tako smo pobijedili!!!Veliku pobjedu je odnijelo to upravo to naše hrabro srce!!!! Srce u Hrvata!

Bilo je to veliko  iznenađenje za moje goste. Očito je da i nakon tridesetak godina, prava istina o Domovinskom ratu nije izašla svud naokolo. 

I... da... baš me ta  hrvatska braća Sinkovići  podsjetiše na naše teške, ali slavne i pobjedničke dane!!! To smo mi! Mi Hrvati!!! 

Oni nas iznova proslaviše na najbolji način!

Pazite dobro  i nikad se nemojte šalit i zezat s Hrvatima,ne podcjenjujte Hrvata,  jer Hrvat je ratnik, i Hrvat je uvijek za svoj dom spreman!

ZDS!

Dawn Dawns