Dawn Dawns: Crvena satira nadilazi karnevalsko doba

Pin It

Ministrica optužuje druge, a isključivo je sama kriva za nastali odnos prema njoj. Sve te ružne poruke, koje dobiva, zaslužila je sama svojim ponašanjem, a ne tuđim pisanjem. Nema tog novinara koji njoj može naškoditi svojim pisanjem, pa da je i dobitnik Pulitzerove nagrade, koliko je sama svojim likom i djelom učinila da postane gotovo omrznutiji lik u Plenkovićevoj vladi, čak i od njega samog.

Kad Frljić svojim scenskim fekalijama pošalje „umjetničku“ poruku, to je predstava velikog umjetnika. Tu nema ni spomena o govoru mržnje, makar je potpuno jasno da njegov, brutalno neukusni, morbidni performans, nema  dodira s umjetnošću, već je prvorazredna politička svinjarija uperena protiv hrvatske kulture i nekoliko stvarnih osoba.

Nevjerojatno je da se ovog ljevičarskog, crvenog primitivca ostavlja da, već niz godina, slobodno  zagađuje kulturni i društveni prostor u Hrvatskoj, a to  povremeno radi  i u susjednim zemljama. On svojim „predstavama“ zgraža gledateljstvo i grubo vrijeđa i ponižava samu državu Hrvatsku, koja ga, unatoč tome, obilato novčano  nagrađuje, a sve preko ministrice Obuljen. 

U Poljskoj je, nakon njegove besramne predstave, tamošnje državno odvjetništvo pokrenulo istragu zbog vrijeđanja Katoličke crkve i  Ivana Pavla II, najomiljenijeg pape svijeta, a Poljaci tražili Frljićev izgon iz njihove zemlje.

I ranije smo viđali „umjetničke performanse“, u kojima se redovito vrijeđa i izruguje hrvatskim vrijednostima. Tako je negdje na Gornjem Gradu, „umjetnik“ javno  izvadio svoj pišaći pribor i „umjetnički“ ispraznio mjehur na hrvatsku zastavu.  I tu je stao, a nije trebalo.  Performans je prekratko trajao, koliko i sadržaj njegovog mjehura, šteta što nije produžen kakvim nastavkom  umjetničkog događanja. 

Predstava bi dobila na punini da je nakon urinarnog olakšanja, umjetnik, zajedno sa zastavom, uzdignut na kakav jarbol da zajedno vise, barem dok se zastava ne osuši.  Ako se hrvatska zastava može u predstavi vaditi iz vagine neke glumačke aktivistice, što se  ne bi umjetnički pišač objesio za tu zastavu. Onako iz protesta, jer ne razumijemo njegov umjetnički izričaj. Baš je šteta da se nitko  nije domislio ovakvog nastavka.

Ovih dana nam se, neugledna ministarka Obuljen, sva pokisla, žali na pisanje novinara. Napala je Ivicu Šolu zbog kolumne, kaže da su njegove tvrdnje o njoj i ulozi Ministarstva kulture, a vezano za Frljićevu predstavu “Šest likova traži autora” , neutemeljene i uvredljive, te da zbog  Šolina teksta  dobiva ružne i prijeteće poruke.

Nakon predstave u kojoj su  neki stvarni ljudi prikazani sa  svinjskim glavama i koje se na kraju zakolje, Šola je u svojoj kolumni napisao: “Frljić je, baš kao što je koristeći propagandnu mašinu činio Hitler sa Židovima, Romima i svima na koje je želi nahuškati javnost – konkretnim osobama s čijim se stavovima, svjetonazorom ili vjeroispovijesti ne slaže – u predstavi oduzeo ljudskost – prikazujući ih kao životinje koje se na kraju – ubija”.  

Dok se rugaju drugima, u filmu ismijavaju ratne udovice naših poginulih branitelja,  sve je u redu, pa i Frljićevo kolinje, a kad im se odgovori, odmah se  osjećaju ugroženo!

Ministrica optužuje druge, a isključivo je sama kriva za nastali odnos prema njoj. Sve te ružne poruke, koje dobiva, zaslužila je sama svojim ponašanjem, a ne tuđim pisanjem.

Nema tog novinara koji njoj može naškoditi svojim pisanjem, pa da je i dobitnik Pulitzerove nagrade, koliko je sama svojim likom i djelom učinila da postane gotovo omrznutiji lik u Plenkovićevoj vladi, čak i od njega samog.

Upravo je gadljivo slušati njene žalopojke nakon takvog ponašanja. Svakako je  zaslužila ponijeti titulu ministrice crvene antifa  nekulture.

Naviknuti smo da njima pripada  pravo na „satiru“, a nama ostalima kaznene prijave.

Kojekakve udruge, namnožilo ih se: Pride, Lezbijska, Dugine obitelji, LGBT ...  podnijele su kaznenu prijavu protiv organizatora karnevala u Kaštelama, jer na su karnevalu organizirali spaljivanje karnevalskog Krnje, kojeg je simbol bila  LGBT slikovnica. 

Dotične navode kako je to:  „stravično simbolično iživljavanje nad LGBT roditeljima i njihovom djecom kroz paljenje dječje slikovnice.“ Tvrde da su javno poticali  na nasilje i mržnju,  a veće mržnje od njihove, naspram onih koji ne dijele njihovo mišljenje i svjetonazor, ova zemlja nije dugo vidjela, još od jugo-četničkih napada.

Puna su im usta priče o tolerantnom društvu, dok istovremeno silom nameću svoje mišljenje i svoje devijacije većinskom puku, ne pokazujući ni malo tolerancije za suprotno mišljenje.

Upravo je začuđujući bezobrazluk da oni određuju što je sloboda govora i satira a drsko sebe nazivaju obespravljenom skupinom u društvu.

Kad  je Dražen Keleminec u Zagrebu spalio primjerak Srpskih Novosti u kojima se izruguje RH, odmah ga je privela policija, jer  taj čin, trenutnoj vlasti i njenom glavnom partneru Pupovcu,  nije bila satira, kao što mu je satira svako  izrugivanje s Hrvatskom i Hrvatima, koji ga godinama debelo financiraju. Što je satira, a što ne, odlučuje trenutna nehrvatska vlast prema svojim željama i potrebama. 

Sve je jasnije da na satiru imaju pravo samo lijevo orjentirani  liberalni mrzitelji svega hrvatskog, dok to  pravo nikako neće dopustiti desnim „ognjištarima“, Hercegovcima, „crkvenjacima“ i drugim „nazadnim“ Hrvatima domoljubima.   

Za očekivati je da će uskoro, dekretom plenkijevsko-pupijevske vlasti, biti točno određeno  što je satira, te  sve taksativno navedeno, kao nekad u „ljubičicinoj“  državi.  Onda će se znati da je sve drugo, što nije nabrojano, obični govor mržnje. Njega će se zabraniti i propisno sankcionirati.

...

Na „ovim prostorima“ je jasno, još od četrdesetpete, da je samo ljevica ta „napredna snaga“, koja promiče poznate svjetske vrednote komunizam i antifašizam, kojima su dodali i moderne tekovine LGTB prava,  a uz to bi i danas rado raspirivala bratstvo i jedinstvo, samo nema više s kime, jer im je propala Juga.

Stara je tradicija karnevala, u koju se nikad nije miješalo, niti određivalo kome će se maškare narugati i koga će na kraju spaliti. Sad bi kojekakve aktivistice i drugarice ukinule tradiciju, pa same određivale narodu što će njegove maškare raditi.

Za očekivati je da će nam do idućeg karnevala, biti propisano kako se maškare smiju ponašati, koga će proglasiti za krnju i spaliti, tako da sve bude pod kontrolom ujedinjene partije.

Pošto karneval još nije završio, neki predlažu, kad su već digle toliku dreku, da se umjesto slikovnice, na pokladni utorak spale Divljkuša i Obuljenka. 

Te osobe, za koje nitko nije glasovao, sad određuju kako ćemo odgajati svoju djecu i kako  se moramo ponašati.  

One pak, ne bi trebale biti iznenađene svojom popularnošću i  izborom za Krnju, jer  kako siju, tako će i žeti.

Dawn Dawns