O svetaštvu Blaženoga Stepinca odlučuje sektaška i fašistička SPC

Pin It

To je izvan pameti papinske, kaptolske i vjerničke pasivnosti hrvatskih rimokatolika. SPC je sektaška i profašistička srbska državno politička tvorevina.

Kao umirovljeni znanstvenik farmaceutske i biokemijske struke, koja nema veze s crkvenom poviesti, znadem da tzv. SPC nije Kristova Crkva, nego Svetosavska sekta Rastka Nemanjića samozvanog Svetog Save. Pitam opće i crkvane povjestničare jeli njima uopće poznata državno-politička poviest SPC-a i njeno fašističko ponašanje u Drugom svjetskom ratu pa i sada, kad u Srbiji vladaju fašistički četnici – nasljednici fašističkog zločinca Draže Mihailovića. I sada Svetosavska sekta SPC „svuda i svagde“ napose u Srbiji vladarski surađuje s četničkim zločincima Tomislavom Nikolićem – Grobarom i Aleksandrom Vučićem – zločincem iz Banovine (1991-1995) koji je uz ostale zločine u Banovini, za koju je rekao da neće nikada više biti ustaška, granatirao zajedno s kapetanom Draganom Katoličku Crkvu u Vidoševu kao proicirani zločin uz okladu za pečeno janje na ražnju. O zločinačkom ponašanhu u Glini postoji sačuvani govor Aleksandra Vučića i filmska snimka rušenja tornja i cijele zgrade Katoličke crkve u Vidoševcu pokraj Gline.

S takvim velezločincima se ljubi orjunašica Vesna Pusić, što me ništa ne čudi previše jer su orjunaši i srbski fašistički četnici bili uvijek saveznici. Središte srbskih fašističkih četnika Momčila Đuiča i dalmatinskih orjunaša nije bilo samo u Kninu, nego u Krešimirovom Šibeniku.

Dobro, tu hrvatsku političku naivnost i glupost teško shvaćam kao Hrvat hrvatsko-ustaške duše i još teže prihvaćam, ako se sjetim ubijanja Hrvatskih domobrana 5. prosinca 1918. u Zagrebu od orjunaša Grge Anđelinovića rođaka orjunaške komunistkinje Vesne P.

ALI, kako shvatiti poljubce i rukovanje predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, kojoj sam ja Dragan Hazler – USTAŠA – proglašen tim vrijednim naslovom od Srba jer me se boje, prikupio najmanje 1000 Hrvatskih glasova.

Već onda me je kritizirala Hrvatica iz Brinja Marica Draženović i Hrvat iz nepoznatog sela – pravnik Hrvatina Ante Baraba – Miš i rekli su mi da dajem svoj glas za pogrešnu osobu. Žao mi je što ih nisam poslušao. Hrvatska predsjednica se jezikovnim blatom baca na Nezavisnu Državu Hrvatsku i s mržnjom govori o hrvaskom pokoljenju svojih roditelja Ustaša i Domobrana, a hvali zločinačke titove partizansko-četničke specijaliste za Bleiburg, Jazovku, Debelu Glavu, Močile, Hudu Jamu, Macelj... i još barem 2000 masovnih grobnica Hrvatica i Hrvata, samo zato jer su voljeli svoju domovinu Hrvatsku i borili se za nju... To njje samo hrvatski jal i hrvatska zloba u nehrvatskoj duši „Hrvatice“ Kolinde Grabar Kitarović, nego je to hrvatožderstvo ili croatokanibalizam i k tome uključeno kroz Kolindine balave poljubce sa srbskim ubojicama Hrvata najtipičniji oblik mazohizma. Hrvatska predsjednica se rukuje i ljudi sa Srbima – genocidnim ubojicama i okupatorima Hrvatske, silovateljima Hrvatica i pljačkašima, vandalima i sijačima ubitačnih mina po Hrvatskoj. To nije samo izvan pameti i razboritosti, nego je to najviši stupanj pokvarenosti i ponižavanja poštenog i domoljubnog Hrvatskog naroda.

Jako mi je žao da sam glasovao za takovu predsjednicu i navukao još najmanje tisuću Hrvatica i Hrvata, koji su za nju glasovali mojim nagovorom. Stidi se sam sebe Dragane Hazleru. Pokajao se jesam i molim Boga da mi oprodsti taj grijeh radi Kolinde Grabar Kitarović.

SRAM VAS BUDI, HRVATSKA PREDSJEDNICE KOLINDA GRABAR KITAROVIĆ! D.H.

Na najvišem hrvatskom političkom mjestu pljujete po najhrabrijoj Hrvatskoj vojski svih vremena – USTAŠAMA i DOMOBRANIMA od 1941. do 1945. Pljujete po najvećem, najiskrenijem i najdomoljubnijem pokušaju stvaranja hrvatske države, nakom blizu 1000 godina robovanja tuđinima.

Pljujete po tom ljudskom – nadljudskom pokušaju, koji se zvao Nezavisna Država Hrvatska, a Vi ste predsjednica pljačkaške komunističke nazovi države, koja to i nije u usporedbi s NDH. Nedavno ste najavila (TKO VAS JE ZA TO OPUNOMOĆIO?) da će Hrvatski vojnici stati u borbene redove NATO-a protiv Rusije.

Tko će biti odgovoran, ako Putin radi pokvarenice Kolinde Grabar Kitarović pošalje Hrvatskoj „kao dar“ jednu raketu. Dosta gluposti - o hrvatskoj glupači nema kraja: Dragan Hazler.- USTAŠA ZA BOGA I ZA HRVATSKU.

Nastavljam faktološki o poviestnim prilikama,u kojima je dominantna Svtosavska sekta SPC!

Prelazim odmah na najkonkretnije da se ne izgubim u Hazlerovskoj pisanoj obširnosti, koju baš radi obširnosti nitko niti ne čita, a ovo što sliedi treba čitati svaka katolička vjernica i vjernik, ne smo Hrvatice i Hrvati, nego i sljedbenice i sljedbenici Krista u cieloome svietu.

U Drugom svjetskom ratu, kad je ondašnji nadbiskup Katoličke crkve u Hrvata Dr. Alojzije Stepinac spašavao sve ljude bez obzira na njihovu rasu, naciju, vjeru i političku opredieljenost, u nazočnosti patrijarha i popova državno-političke sekte, zvane Srbska pravoslavna crkva, Nedićeva Srbija je prva u Europi i u svietu očistila Beograd i Srbiju od Židova, što nije uspjelo tako brutalno čak ni Hitleru, Eichmannu i zločincima iz Auschwitza i Treblinke i ...

Kristalno je jasno i postoji poviestna dokumentacija da se je Srbija hvalila na sve načine putem Radia Beograd, pišući u ondašnjim srbskim i njemačkim medijima, hvaljenjima s nadpisima po tramvajima i beogradskim zidovima pa čak i na posebnim izdanjima poštanskih markama, da je „Srbija prva u Europi slobodna od Jevreja“ - kako Srbi nazivaju Židove.

Posvuda se je moglo čitati njemački:

SERBIEN IST DER ERSTE JUDENFREI EUROPA-STAAT!

I srbski:

SRBIJA JE PRVA DRŽAVA U EUROPI OČIŠĆENA OD JEVREJA (od Židova).

Pisatelj ovih redova je u to vrijeme kao odlični učenik morao čitati novine za starije ljude slabijeg vida, za polupismene i nepismene ljude u mojem najbližem susjedstvu u Slunju i napose za stariju obitelj, moje prve susjede Jurašin jer je iz te obitelji djevojka Marica Jurašin bila udana za ondašnjeg srbskog kapetana Milana Matića i živjela je u Beogradu, na adresi Lekino brdo (broja se ne sjećam). Tijekom rata preselila je Marica Matić s djecom Predragom i Nenadom negdje u Mačvu k muževoj porodici jer je u Beogradu zavaladala oskudica i glad.

Novcima Maričinih roditelja Ive i Jagice Jurašin, ja sam svakog dana kupovao novine „Hrvatski narod“ i „htjeo ili ne htjeo“ morao sam čitati Maričinim roditeljima (teta Jagica nepismena a tetac Ive Jurašin zvani „Kaplar“ starački oslabljenog vida). Čitao sam svakodnevno izdanje „Hrvatskog naroda“ da Maričini roditelji znadu bar nešto, što se događa u Beogradu radi njihove kćeri i unuka.

Tako su mi ostali u neizbrisivom sječanju strašni postupci Beograda i Srbije protiv Židova.

U nijednom novinskom članku niti redku nisam pročitao da je Svetosavska Srpska pravoslavna crkva spašavala Židove (Jevreje). Ponavljam: odlično se sjećam, da nisam nigdje pročitao kako SPC spašava Jevreje, nego suprotno pročitao sam kako ondašnji parijarh SPC-a u Beogradu, Gavrilo Dožić hvali Nedićevu vladu jer je pravoslavnu Srbiju očistila od Jevreja.

Suprotno tome pojavila se je ponekad u „Hrvatskom Narodu“ kritika na zagrebačkog nadbiskupa, Dr. Alojzija Stepinca da nedovoljno surađuje s vlastima NDH i da se brine samo za Crkvu, a nedovoljno za ratne porilike u NDH.

U narodu se je govorilo da Stepinac spašava Židove, čak i Srbe, koji nisu bili ugroženi, ako su se lojalno odnosili prema NDH, što je Hrvatski narod – muško i žensko s radošću prepričavalo jer su Hrvati inače miroljubivi prema svima ljudima bez obzira na nacionalnos i vjeru...

Odmah ću dodati da su Hrvati u Slunju spasili na stotine Židova, čak i ovog mrzitelja Hrvata Ivu Goldsteina. Neka porekne da nije istina! Čekam ga dokazima, a njegovoj majki – Karlovačkoj Židovki zahvaljujem jer je zbrinjavala ranjenoga USTAŠU viteza Juru Francetića i njegovog zrakoplovnog pilota Miju Abičića. Neka to porekne današnji protuhrvat Ivo Goldstein – čekam ga na povijestni dvoboj. Dragan Hazler.

Občenito se znade iz poviesti, ALI SE ZABORAVLJA ONO NAJVAŽNIJE da je SPC ne samo Svetosavska sekta Rastka Nemanjića, nego se je ta sekta oko 1219. odciepila od Kristove Crkve, od Svete stolice u Rimu. Inače Srkveni raskol je bio za Mihaila Cerularia, davne 1054. godine.

Štoviše odmetnik iz Kristove crkve i Svete Stolice u Rimu - Rastko Nemanjić samozvani Sveti Sava je proglasio nevažećom rimsku - Papinsku krunidbu svoga brata Stjepana Nemanjića. Krunio je Stjepana Nemanju - Srbina rimokatoličke vjrere rimski papa Honorius III. (18.7. 1216. - 18.3. 1927. Prije papinstva zvao se je Cencio Savelli. Za par dana 18. srpnja je okrugla 800-ta obljetnica rođenja odličnog pape Honoriusa III. Od brojnih njegovih zasluga spomenut ću samo dvije:

1. Godine 1216. 22.9. papa Honorius III. potvrđuje dominikanski red i tu obljetnicu u rujnu ove godine će vjerojatno proslaviti odlični hrvatski dominikanci i dominikanke.

2. Isti papa Honorius III. Potvrđuje franjevački red, 29. 11. 1223. To je još prerano za najavu obljetničkog slavlja. Ovaj odlični papa ima oko dvadeset zasluga, koji zavrijeđuju jubilarna slavlja zahvalnosti. Ne mogu se u to upuštati radi preobširnosti, ali ću dodati:

3. Im papa Honorius III. zasluga i za Srbe, ali ga je srbski izrod, Rastko Namanjić samozvani Sveti Sava osnivač Svetosavske sekte SPC uvrijedio odbacivanjem krune pape Honoriusa III i sam sebe proglasio nadležnim kruniteljem svoga brata Stjepana – Stevana srbskom krunom za srbskog kralja. – S tim Svetim Savom Srbska katolička crkva je okrenula leđe Kristovoj crkvi sa Svetom stolicom u Rimu...

Samozvani Sveti Sava odmetnik od Kristove Crkce kruni još jedanputa svoga brata sada zvanog prema grčkom Stefana Nemanjića takozvanom sugubom srbskom krunom za srbskog kralja. Što reći na to Nemanjićevo odmetničko ponašanje, nego solferinski: „Bože, ako jesi – gdje si?!“

Toga odmetnika od Krista – Rastka Nemanjića slave svi Srbi (po srbskoj narodnoj poslovici: „Ko u vladi tome u paradi!“) i pritom misle da su kulturni narod. Doduše Srbi su kradljivci kulturnih ostvarenja od drugih naroda, kao na primjer. Dubrovački pisci, Nikola Tesla, Mile Cindrić, odkrivač autoktone omorike – Hrvat iz Bribira...), itd...etc...itd. Mađarski pisac Petffi je Srbin, Ivo Lola Ribar je Srbin.

Upravo srbskim udaljavanjem od Krista (1219) kroz odmentnika Rastka Nemanjica, Srbi su postali najbritalniji narod Europe, poturice, manijaci gdje otac živi sa ženom od svoga sina (Nečista Krv, Sofka i druga dokumentarna povijestno-književna djela od Borisava Stankovića) koji narod (Srbi) proizvode ratove (Balkanski ratovi, Prvi svjetski rat), srbsku otimačinu tuđih prostora (Hrvatski Srijem i Bačku, još ranije Hrvatsku banovinu Mačvu i hrvatski grad Šabac), ubijstva i progon drugih naroda(600.000 Podunavskih Nijemaca), Židobve 1941 godine...mržnju prema susjedima... Što je u tim srbskim specifikumima najzanimljivvije, da oni za svoja zlodjela i stradanja u njima uvijek okrivljuju druge. Tko ne pozna velečetnika Milorada Pupovca, njegov Srb, Veljun, Jadovno, Jasenovac...). U tome su najveće žrtve srbske genocidnosti i mržnje Albanci i Hrvati.

Dobro nam je poznato da je svetosavska sekta SPC kao političko-vjerska tvorevina bila priznata čak od Turskog carstva, za razliku od Kristove Rimokatoličke crkve, koja je, napose u Albaniji i u Bosni sve do pojave fra Anđela Zvizdovića bila nemilosrdno proganjana.

Radi tih nemilosrdnih progona Hrvati – katolici i bogumili u Bosni su prelazili na islam ili još više na Svetosavsku sektu - srbsko pravoslavlje jer im je bilo po govornoj jasnoći bliže, nego islam na arabskom jeziku. Otuda i danas imamo bosanske Srbe s hrvatskim prezimenima kao Barić, Ivić, Ivanović pa čak i kao Horvat i Horvatić. Većina današnjih bosanskih Srba su genetički Hrvati. O tome znade Povijest Bosne, na primjer od Dr. Fra Dominika Mandića i genetička znanost, na primjer od Prof. Dr. Ivana Jurića „Podrijetlo Hrvata – genetički dokazi autohtonosti, Matica hrvatska, Vinkovci, 2013“.

Glede nacionalnosti, Hrvatska je pogođena time što nema razvijenu demografsku znanost, baziranu na točnoj povijesti i genetičkoj znanosti. Hrvatsku povijest su uvijek pisali tuđinci pa i sada Ivo Goldstein i nekakav protihrvat Jakovina...i „Jakovine“ poput Viktora Novaka. Kad bi se ta povijestno-demografska znanost pozabavila puninom znanstvenih dokaza, našlo bi se da su malne svi Srbi u BiH hrvatskog podrijetla, a Srbi u Hrvatskoj su najvećim dijelom posrbljeni Vlasi, u čemu je najprljaviju povijestnu ulogu odigraka Svetosavsak sekta SPC-a.

Na primjer, velikan znanosti Nikola Tesla nije Srbin u što ga je pretvorio srbski četnik Fotić, nego je hrvatski Vlah (NE SRBSKE PRAVOSLAVNE VJERE), nego Grčko-nesjedinje vjere. Molim, tko ne vjeruje, neka otiđe u Karlovački gimnazijski muzej ili Arhiv gimnazije i pogleda gimnazijsku dokumentaciju učenika NIKOLE TESLE, gdje jasno piše da je Nikola Tesla Hrvat Grčko- Nesjedinjene vjere. Gimnazijalac Nikola Tesla pri putovanju iz Smiljana u Karlovac u ondašnjim diližansama, koje su bile u vlasništvu Slunjskih obitelji Viličić pa kasnije Kvaternik zadržavao se je u Slunju i družio (uz otsale) s mojim krvnorodbinskim Tetkom Milom Cindrićem kao Hrvat s Hrvatom. Poznavao sam Franju Ivšića -Didu (umro u srpnju 1948), kad sam ja bio 19-godišnjak. Dida je bio prevoznik u Viličić-Kvaternikovoj diližansi i dobro je poznavao vlaškog Hrvata Nikolu Teslu jer ga je vzio u svojoj kočiji – diližansi. Čak je gimnazijalac Nikola Tesla noćio ponekad kod obitelji Ivćić, ali češće kod obitelji Cindrič. O hrvatskom Vlahu (s osjećajem Hrvata) govorila mi je mnogo tetka JELENA Cindričć mlađa sestra naprijed spomenutog Mile Cindrića, koji je postao profesor fizike i izgradio je prvu hidrocentralu u Slunju 1927. godine i u tome se je savjetovao sa svojim prijateljem (Hrvatskim Vlahom – Hrvatom) američkim znanstvenikom Nikolom Teslom. Kad je Tesla bio u Zagrebu, družio se je najviše s Prof. fizike Milom Cindrićem. A sada evo nešto za duševni orgazam.

Moj rođeni tetak (superhrvatčina) Prof Mile Cindrić je prognan iz Rijeke jer je pjesmom: „Nije Rijeka mađarska, neg je rijeka Hrvatska // Van s njima, van s Mađarima // Ne ćemo ih mi!/ Tada je moj tetak Hrvatčina izgubio službu u Rijeci i otišao u Srbiju. Evo istine za duševni orgazam, koju iznosim jezikoslovnom matematičkom istinom: MILE CINDRIĆ – SRBSKI PROFESOR DOBIVA ODLIČJE SVETOG SAVE.

Osobno posjedujem to lijepo pozlaćeno (izrađeno odličje prema srbskoj narudđbi u Švicarskoj!) - lijep medalju u originalnom poklon pakovanju, imena SVETOGA SAVE, na koju je moj tetak „Srbin Prof. Mile Cindrić“ čak dobivao mjesečnu nagradu po Din 170.

Tko ne vjeruje, neke otiđe k mojem zetu i kćeri: VIKTORU i KROATI PILEPIĆ – HAZLER (obadvoje sveučilištni profesori na Farmaciji u Zagrebu) u stan Borongaj Aerodrom 10 c, II. kat

i moja djeca če vam pokazati to vrijedno Odličke SVETOG SAVE i ćirilicom pisane Potvrde ili Uputnice na Din 170, koje je za ćivota primao „Srbin“ Prof. Mile Cindrić.

Tako Srbi preve Srbe od ponajboljih Hrvata. „Brat je mio, koje vere bio, samo naka je Srbin!“ Nitko mi neće vjerovati, da je meni Draganu Hazleru – USTAŠI ponuđeno počastno srbstvo, na jednoj bogatoj jubilarnoj večeri u Baselu, kod obitelji pok. Dr. Dobrivojevića, s kojim sam stručno surađivao ispred mojeg poslodavnog Koncerna SANDOZ u Baselu. Dakako to sam sa zahvalnošću odbio.

Vratimo se s nekoliko izreka i povijesnog ponašanja Svetosavske sekte ili Srbske državnopolitičke predvodnice Srba kroz citavu povijest do danas:

„Mi Srbi smo najstariji narod u svetu! Nebo je plave boje u njemu sedi Srbin Bog! Sve što je pravoslavno to je srbsko! Srbija je do zadnjeg srbskog groba...“

Pogledajmo i dokumentarnu poviest! Dvojica rođene braće, poturčeni Srbin Mehmed Paša Sokolović i Pečki patrijarh svetosavske sekte SPC-a Makarije djeluju najbrutalnije protuhrvatski. Mehmed paša Sokolović sa 150.000 poturčenih Srba ratuje u Sigetu protvi hrvatskog junaka Nikole Zrinskoga, s oko 2.500 branitelja. Srbski poturica Sokolović je čak zatajio smrt cara Sulejmana, da mu se ne bi razpala vojska, umjesto da je pozvao Nikolu Zrinskoga da zajednički udare protiv Turaka. Bilo je bezbroj takovih poturčenih Srba običnih turskih vojnika, koji su nabijali na ražanj zarobljene Hrvate, a bilo je na desetke turskih oficira (molim ne čstnika, kako general Stipetić i hrvatski jezikoslovci nazivaju četničke oficire), srbske geneze kao na primjer Hasan paša Predojević, kojega je Hrvatski ban Toma Bakač natjerao (1993?) na Kupu pored Siska i u njoj se je utopio poturica Predojević.

Rođeni brat od naprijed spomenutog poturice Sokolovića, pečki patrijarh Svetosavske sekte Makarije proglašava 1557. godine Srbskim svetosavskim carstvom: obalom Jadranskog mora do Trsta pa od Trsta na Budim, od Budima na Temišvar i na jug preko Vidina do Soluna sa srbskim pravom na participaciju u Istabulu – Carigradu ili grčki - Constantinopolu.

Ima primjera pohlepe Svetosavske sekte SPC na Hrvatsku za čitav leksikon. Ovdje ću dodati samo jedan. SPC – svetosavska sekta iz Beograda ovlastila je svoje patrijarhe u „Srbskoj Hrvatskoj“, da iz Srbskog Zagreba vladaju sa „srbskom“ Slovenijom i vascelom „srbskom“ Italijom.

To je Svetosavskoj sekti SPC-a vrlo jednostavno jer ima veliku podržku u hijerarhiji Katoličke crkve u Hrvata. Od stotina primjera, evo samo jednoga. Zagrebački kaptol gradi u najhrvatskijem dijelu Zagreba, na Svetom Duhu Srbsku gimnaziju, koja pripada Setosavskoj sekti SPC-a, a toranj zagrebačke Prvostolnice obnavlja se već desetak godina iz milodara osiromašenih vjernika Katoličke crkve u Hrvata.

Meni Draganu Hazleru s mojom šačicom ostarjele hrvatske katoličke pameti nije jasno ponašanje vrhovništva Katoličke crkve u Hrvata.

I ovdje ću ostati samo na jednom primjeru: Kako to da vrhovništvo Katoličke crkve u Hrvata tako olako i bezbrižno pusti onome protuhrvatu u Vatikanu, da on daje protuhrvatskim patrijarsima Svetosavke sekte SPC-a da ona određuje sudbinu svetaštva za Blaženoga Alojzija Stepinca?!

Ja sam obični laik – vjernik Kristove crkve – katoličke i znadem da srbski patrijarsi i nitko osim određenog nadležtva Kristove crke nema jurisdikciju za bilo kakovo miješanje u određivanje svetaštva Blaženome Alojziju Stepincu. Znade li taj početni „A“ u abecedi Kristovog krščanstva onaj protuhrvat u Vatikanu papa Franjo i njegovi poslušni podanici biskupi Katoličke crkve u Hrvata.

Recimo da je moj stav preradikalan (pisao sam papi Franji pismo s kritičkom poukom), ZAŠTO katolički biskupi, čak i kardinali Katoličke crkve u RH i u BiH ne poduče „svetog otca“ - papu Franju. Opet ću ostati samo kod jednog primjera jer osobno strahujem od hazlerovske preobširnosti u pisanju.

Svima čak pučkoškollcima u RH i u BiH je poznato da je posljednja kraljica Hrvatske Bosne Katarina Kosača, darovala Bosansko kraljevstvo Svetoj stolici. Papa Franjo je bio u skupom posjetu Sarajevu i Bosni, ali nije nijednom rječju izgovorio jezikoslovni pojam Hrvat – hrvatski, a kamo li da se kao nominalni posjednik Bosanskog kraljevstva brine za sudbinu svojih „ovčica i ovnića“ u jadnoj Bosni i Hercegovini.

Sve o svetaštvu Blaženoga Alojzija Stepinca prepuštam BUGU SVEVIŠNJEMU, koji bi „po svojo savjesti“ trebao postupiti prema vrhovništvu Kristove Crkve u Svetoj Stolici i u sluganskim RH i BiH, kako je ISTI BOG postupio prema Adami Evi.

Rekoh i ostah živ jer naš BOG OTAC vidi da ovaj skromni Njegov vjernik Dragan Hazler pravilno misli. Zato ostajem uz Boga Otca, Sina njegova Isusa Krista i Duha Svetoga uz pozdrave:

BOG i HRVATI! ZA DOM SPREMNI – USTAŠA ZA BOGA i HRVATSKU – SLJEDBENIK KRISTA U MISLIMA, RIEČIMA, PONAŠANJIMA I DJELIMA – starčić HRVAT vjernik u Krista

Dragan Hazler „88“

Basel, 12. srpnja 2016.

Oprosti Bože i narode, opet sam bio preobširan, a nisam napisao niti milijuntinu od potrebnoga u mislima i u razgovoru s dragim Bogom i njegovim narodom Hrvatskim.

Post scriptum: ja Dragan, kršteno Karlo Hazler (izvorno Švicarski Hasler) – Hrvat iz Slunja sam na rubu staračke pameti i na rubu sljepila pa ne mogu u napisanomi izpraviti tipkarke pogreške. Molim za oproštenje one malobrojne Hrvatice i Hrvate, koji će ovo čitati. HVALA! Dragan Hazler, bivši vrlo uspješni znanstvenik i istraživač svjetskih razina u Sandoz/NOVARTISU, sada biedni starčič, koji očekuje poziv od BOGA, a ako me ON neće, neka me preda Vragu pa ću se barem kod vraga naći u društvu s papom Franjom i sa srbskim patrijarsima. Sluga Božji - Dragan Hazler