Ako te službeno proglase Ustašom ne brani se, nego budi ponosan!

Pin It

Kad su me Ustašom potvorili ja se toga ne branim jer su Ustaše bile najbolja Hrvatska vojska svih vremena i jedina vojska u Drugom svjetskom ratu, koja je branila Hrvatski narod i ratnu državu Hrvatsku, onakvu kakova je u ratu bila.

Nije kritika, nego dopuna i pojašnjenje uz važne dodatke

„Webmaster HAZUD-a odlazi na privremeni rad u drugi kanton pa oko mjesec dana ne će biti novih objava na portalu. Načelo (The Principle) – Zemlja je u centru svemira! objavljeno 14. travnja 2016. od Posljednja vremena Šokantna tvrdnja: ‘Zemlja je u … Continue reading → „

Ova najava je opravdana i poštena, ali nepodpuna i potreban je osvrt na nju!

Opravdana najava je i bez podpisa; opravdana je iako nedovoljno jasno, bez „od - do“; opravdana najava, ali je neopravdano bar spomenuti na neki da od dvojice vrhunskih i jedinih aktivista za sve poslove HAZUD-a u Baselu ostaje samo jedan čovjek. Taj jedan čovjek, manje ili više svima poznat u sustavu suradničkih odnosa i djelatnosti u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti domovine i dijaspore ili HAZUDD-a je ostao sam s prekomjernim svojim poslovima i „htjeo ne htjeo“ mora preuzeti sve poslove, koje obavlja „Webmaster HAZUD-a“, kojih ima bar trostruko više, nego je sve „Webmaser HAZUD-stvo“.

Zadnje od zadnjega jest da „drugi čovjek“ ne može niti iz staračko-zdravstvenih razloga napustiti HAZUD Basel radi tekućih poslova - svojih plus „Webmaster-ovih“ druge naravi, nego je važnije od toga dati na znanje svima suradnicima, da će brojni od njih biti uskraćeni za reflex na svoja, počesto važna pisma, rasprave, podržke, stavove itd...etc...usw... Moram dodati, što ponavljam često, ali nitko ne abadira, da je „drugi čovjek“ ne samo starački slab, nego svakodnevno mu slabi vid, što vodi u sljepilo za pisaći rad i čitanje , a zasada još ne za krupne stvari i za lijepo i privlačno oko sebe

Ova pojašnjenja uz opravdanu najavu „Webmastera HAZUD-a“ su neophodno potrebna i molim sve vrijedne suradnice i suradnike da o njima misle, kad se obraćaju na HAZUDch.

Potrebni su i drugi ukazi i pojašnjenja za članstvo HAZUD-a i sve suradnike

HAZUD ili Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti u dijaspori - u Baselu, istovremeno i u Zagrebu osnovana je 25. ožujka 1978. godine. Glavni „krivci“ su: u Zagreb Antun Bauer – Jelačićevac, a u Baselu Dragan Hazler – Ustaša.

U Baselu je HAZUD jedva jedvice dobio službenu dozvolu za svoj osnutak, obstanak i djelovanje jer je Titov Beograd službeno tražio od Švicarskih vlasti u Baselu i Bernu da zabrani ustaši – apotekaru Draganu Hazleru osnivanje ustaške akademije jer će ona djelovati na razbijanje bratsva i jedinastva jugoslavenskih građana na privremenom radu u inozemstvu. Ustaša Dragan Hazler se je našao pred službenom zabranom HAZUD-a, ali mu je sinula ideja da HAZUD djeluje suradnički s Crkvom – s dozvoljenim Hrvatskim katoličkim misijama u Švicarskoj.

Nadležni tužitelj Dr. Hund je na to rekao: „Donesite mi, gospodine Hazler u roku od mjesec dana pisanu potvrdu od Hrvatske katoličke misije da ste s njom u suradništvu pa ćemo onda odlučiti. Mi smo zaista kao HAZUD in statu nascendi surađivali s HKC u Švicarskoj, napose s fra Ljubom Krasićem i s basaelskim fratrom Berislavom Kutle. Ne samo to, nego je fra Lucijan Kordić u Švicarskoj i nekoliko vrhunskih crkvenih dostojanstvanika diljem svijeta bilo u članstvu HAZUD-a ili su se podrškom izjasnili za HAZUD. Evo nekolika, onda živih: Silvije Grubišić, Lucijan Kordić, Dominik Mandić, Ljudevit Rupčić i neki dostojanstvenici u Hrvatskoj i u BiH su bili vezani uz osnivača HAZUD-a u Zagrebu Prof. Dr. Antuna Bauera.

Treba li ovdje dodati da je sve ankete i ondašnja pisma od HAZUD-a objavljivao tjednik DANICA, kojeg su izdavali hrvatski fratri u Chicagu.

Sve ovo glede suradnje HAZUD-a i naše Crkve odgovara punini istine, ali nitko od spomenutih i brojnih nespomenutih crkvenih dostojanstvenika nije bio nadležan za napisati službenu potvrdu, kakovu je tražilo Javno tužilaštvo Kantona Basel-Stadt.

Upućivani smo na nadležnu RKT-instituciju za HKC u dijaspori u Mostara pa ova preko Zagreba i nuncija u Beogradu do nadleštva u Vatikanu. U razgovorima smo zaključili da bi za ostvarenje takove Potvrde trebalo dvije godine, a mi moramo riješiti sudbinu HAZUD-a u mjesec dana.

Vrlo žalostan u tim mislima dobio sam večernju posjetu. Radi sljedeće vjerodostojnosti evo identiteta posjetitelja: Pjesnici – novi emigranti Ilija Šikić i Ivan Vule. Nakon što sam im iznio stanje u cjelosti, koje neću ovdje još jednom ponavljati, riječ je uzeo Ivan Vule (doslovce):

„Ja poznam osobno tajnika Sinodalnog vijeća Hrvatske katoličke crkve u Zagrebu, Dr. Milivoja Barbarića. Smijem li ga ja zamoliti takovu potvrdu?“ Dakako, da mu je to bilo dozvoljeno.

Odmah su uslijedili telefonski razgovori Vule i Hazler iz Basela s dr. Milivojem Barbarićem u u Zagrebu, koji je izrazio dati suradničku pomoć i zamolio nas je da zatražimo pismeno Potvrdu s obrazloženjem.

Još iste večeri je Dragan Hazler napisao zamolbeno pismo na adresu Sinodalno vijeće HKC – Dr. Milivoj Barbarić, Branimirova 11 – Zagreb.

Za nekih desetak dana dobili smo svetčanu POVELJU PATRONATA HKC nad Hrvatskom akademijom znanosti i umjetnosti u dijaspoiri sa sjedištem u Baselu.

To je zaista svetčana povelja, kao što je nekada dodijeljivana slobodnim kraljevskim gradovima.

Napravio sam kopije i zajedno s originalom donio predočiti u Kantonalno javno tužiteljstvo.

Ovim činom je službeno dozvoljena registracija, postojanje i djelovanje HAZUD-a u Baselu, temeljem ZGB, Abschnitt II, Art. 62...

Skladno tome je napisan STATUT HAZUD-a, u koje je usvojilo CH-nadležtvo po slovu spomenutih zakonitosti i u STATUTU uz ostalo pravo članova na titulu Hrv. akad. HAZUD-a.

Zašto sam ovo po prviput napisao za javnost i molim da se objavi – tko hoće?!

Ovo sam morao doslovce napisati jer još i sada ima ne samo zlobnica i zlobnika iz Kumrovečke komunističke škole, koji ovome rađanju HAZUD-a pripisuju štošta i svašta, nego ima i visokih dostojanstvenika u RKT u Hrvata, koji se nikako ili negativno ponašaju prema HAZUD-u.

Jedan od takovih je čak tjedan dana koristio svoju (NE-) moć da ukine HAZUD, što dakako nije uspjelo njemu niti Titovom liječniku Dr. Zdenku Škrabalu u ulozi ambasadora RH u Bernu.

Treba li dodati i to da je Zakonodavac RH objelodanio Zakon protiv uporabe sintagme „Hrvataka akademija“ štiteći tu sintagmu samo za HAZU ex JAZU.

Saborski analfabete RH nisu niti toliko juristički pismeni da znadu o nevežećoj jurisdikciji zakona RH u drugim državama.

Nije im uspjelo ukinuti/zabraniti Hrvatsku Akademiju Amerike (1953) u New Yorku ni Hrvatsku akademiju znanosti i umjetnosti u dijaspori (1978) utemeljenu u Baselu.

Ima u svezi ovih zagonetnosti čitav niz absurda, koje na osobnu odgovornost iznosim!

Zanimljivo je nakon ove protuakademijske aktivnosti Zakonodavca RH i još više radi stava dostojanstvenika RKT u Hrvata protiv HAZUD-a jer mu je obstanak osigurala Hrvatska katolička (starokatolička) crkva, koja je KRISTOVA CRKVA , a ne nikakva skkta, kao svetosavska, nemanjićka sekta SPC.

Jedini njeni neoprostivi grijeh (uz neke sitne kao na pr. razvod braka!) je što ne priznaje nepogrješivost pape, u čemu upravo sada pokazuje svoju ispravnost jer na primjer ovaj protuhrvatski papa Franjo daje patrijarsima sektaške svetosavske (Ne KRISTOVE) SPC, da određuju svetačku sudbinu mučenika i blaženika ALOJZIJA STEPINCA. Jeli to papinska nepogrešivost??? Nota bene!

Bozanić, Bogović i svi drugi (ne znam im svima prezimena pa ih ne pišem) bi trebali znati ono osnovno da SPC nije Kristova Crkva, nego odmetnička sekta. 1219. je Rastko Nemanjić sam sebe proglasio SVETI SAVA i osnovao svetosavsku SPC, koja je prva politička crkvena sekta, nakom Crkvenog raskola 1054. za Mihaila Cerularia.

Što iz svega toga proizlazi?!

Zagrebački Kaptol sa svima Kaptolčićima u Hrvatskoj bratsko-sestrinski surađuje sa Svetosavskom sektom SPC (doslovce se uvlače kaptolci protama u guzicu!!! - treba pogledatu HTV-emisije, koje vodi nekakav RKT-teolog Kužina, koji se marljivo uvlaći protama SPS-sekte u srpsko dupa!).

Takvi RKT-bogomoljci zagrljeni sa svetosavskim političkim sektašima zamjeravaju nama HAZUD-u, što nas je spasila Hrvatska Katolička Crkva, koje je nastala na Dolingerovoj i Strossmayerovoj pobuni protiv papine nepogrešivosti. To je bilo na Prvom Vaticanskom koncilu 1871. za vrijeme papapovanja Pius-a IX, dakako Talijana s dugim imenom: Giovanni Maria Graf Mastai Ferretti, rođen 6.6.1846 -7.2.1878.

Još zanimljiviji je „nepogrešivi“ Kaptol u Zagrebu, koji srpskoj svetosavskoj sekti SPC gradi SRBSKU GIMNAZIJU u najhrvatskijem dijelu Zagreba, na Svetom Duhu, a toranj Prvostolnice se godinama na ruglo katoličkom Zagrebu popravlja iz milodara.

Milorad Pupovac vuče za nos kros svetosavsku sektu sve hrvatske političke praznoglavce!

Što tek reći na Pupovčev velečetnički poziv i odazov čitavog političkog vrha u Hrvatskoj, koji dolazi slaviti badnjak Svetosavske sekte SPC-a i velečetnik Milorad Pupovac ih sve vuče za nos počev od orjunaša Sanadera do trgovca Oreškovića.

Rimokatolici u Hrvatskoj glasuju u visokom postotku za KPJ = SDP!

Uz takovu hijerarhiju RKT u Hrvata i protuhrvatskog papu Franju nikakvo čudo da od 90% rimokatolika Hrvata, visoki postotak glasuje za komunističku partiju SDP. Jedan od razloga jest da na katolički živalj utječe jaka komunistička promičba, a RKT- hijerarhija zabranjuje svećenicima govoriti o politici u crkvama. Kako pobijediti uz takovo ponašanje komuniste i Srbe, kad se znade da svetosavska sekta SPC i nije ništa drugo nego srbska politička organizacija.

„Nešto je trulo u zemlji Kroaciji!“ „Nešto je trulo u Vaticanu i u sluganskom Kaptolu!“

Predobro nam i ide, kako nas odgaja država Hrvatska u RKT-crkva u Hrvata.

Napisah i osta živ. Bit ću zahvalan svima, koji se usude ovo objaviti od Ustaše Dragana Hazlera

Kad su me Ustašom potvorili ja se toga ne branim jer su Ustaše bile najbolja Hrvatska vojska svih vremena i jedina vojska u Drugom svjetskom ratu, koja je branila Hrvatski narod i ratnu državu Hrvatsku, onakvu kakova je u ratu bila.

Hvaljen Isus i Marija! BOG I HRVATI! ZA DOM SPREMNI! Dragan Hazler – Ustaša, prozvan od Titovog Beograda 1978.

Basel, jutro 4. srpnja 2016. uz Dan Svete Elizabete