UMJESTO POREZA NA PSE, TREBA SE UVESTI POREZ NA HADEZEOVCE I MOSTOVCE

Pin It

Vezano uz probni balon o uvođenju poreza na pse od strane vlade lažljivog briseldžije Plenkovića, to nikako ne bi bila dobra ideja. Prava bi stvar bila uvođenje poreza na hadezeovce i mostovce. Svatko tko doma ima nekog takvog, trebao bi plaćati porez.

Suočimo se s bolnom istinom: psi su korisniji za ovo društvo od hadezeovaca i mostovaca. Osim što manje koštaju, manje troše. Ne kradu. Ne varaju. Ne lažu. Ugodno su društvo. Čuvaju kuću. Ne ponavljaju riječ "refuorma" 1000 puta na dan. Čuvaju članove obitelji. Simpatični su. Ne koaliraju s Pupovcem. Ne izručuju branitelje Haagu. Ne prodaju naša javna poduzeća strancima. Nisu skloni uzimanju provizije. Često su i inteligentniji, a i privrženiji su.

Niti jedan pas nikada ne bi stavio Ninu Obuljen na čelo ministarstva kulture. Psi nisu iz udbaških familija. Niti jedan pas nikada ne bi vikendom za naš račun stalno putovao u Metković i nazad.

Porez od 100 eura godišnje na svakog hadezeovca i mostovca djelovao bi i više nego blagotvorno na proračun. U redu, neki bi se vjerojatno ispisali iz HDZ-a ili Mosta, a neki bi vjerojatno iz kuće izbacili hadezeovca ili mostovca jer ne bi htjeli plaćati porez, ali zar bi to bilo loše?

Uostalom, ako plaćamo poreze na kruh, mlijeko, lijekove, aute, bicikle i apsolutno sve, a od svega toga imamo koristi, zašto se ne bi uveo porez i na beskorisne stvari kao što su HDZ ili Most?