Lažljivi 'hrvatski' mediji i Hrvatska kao hot spot

Pin It

Sastanak održan u nedjelju u Bruxellesu u potpunosti je zadovoljio onu koja ga je i sazvala, Angelu Merkel. To što je Hrvatska i službeno postala hot spot na što su pametni odavno upozoravali, izgleda kako se nikoga previše ne tiče. Poglavito ne veće medijske tiskovine u Hrvatskoj, koje su ionako u većini u njemačkim i austrijskim rukama, a prema nekim informacija, srbi su tu takodjer u dealu. Takvi mediji provode politiku zemalja svojih vlasnika, a ne hrvatsku politiku, a najmanje su od svega objektivni i iskreni.

Ono što je dobro za Njemačku i Austriju, predstavljat će se kako je dobro za Hrvatsku, iako je to u stvarnosti potpuno suprotno.

Pa tako nitko do sada nije napisao jasno i glasno što sastanak u Bruxellesu doista znači za Hrvatsku, niti što mu je bio cilj.

Nakon što je napunila zemlju migrantima, koji su usput pregazili i još uvijek gaze susjedne zemlje, nakon što je vlastitom narodu nametnula poreze kojima bi se ti migranti financirali, nakon niza silovanja, ubojstava i razbojništva koje su ti migranti počinili, Merkelici je popularnost u Njemačkoj pala. I to ne samo da je pala, nego je i dalje kontinuirano u padu.

Pa se žena dosjetila kako to zaustaviti. Migrante i dalje ne obeshrabruje na njihovom putu u Njemačku, no zemlje kojima isti prolaze morat će ih od sada dulje zadržavati kako bi se ulazak u Njemačku usporio.

Za Njemačku je to svakako dobro, no što to znači za Hrvatsku?

Odlučeno je kako će zemlje kojima migranti prolaze putem do Njemačke morati dugoročno prihvatiti 100 000 migranata, od čega polovica Grčka, a polovicu ostali.

Kada je zadnji put raspravljano o brojkama, EU nas je obvezala na manje od 1500 migranata, dok je par tjedana kroz našu zemlju prošlo njih 250 000. Iluzorno je očekivati da će se migranti rukovoditi tim brojkama. Oni će i dalje rušiti tudje granice u masovnom broju, a taj ogroman priljev neće zaustaviti ni zima.

No, Milanović je, poslušno mašući repom, pristao na to što mu je u Bruxellesu naloženo.

Madjarska je odavno van igre, oni su podigli žicu, poslali vojsku na granicu, imaju premijera kojemu je stalo do vlastitog naroda i oni se migrantima uopće više i ne bave. Nema ulaska u Mađarsku i za njih je to završena stvar.

Slovenija dobija pomoć u policiji koja će štititi njene granice kako migranti iz Hrvatske ne bi brzo i u većem broju ulazili u Sloveniju.

A Hrvatska dobija Frontex. I to se pokušava prikazati kao nešto pozitivno, kao da će njihov dolazak usporiti ulazak u Hrvatsku.

Dakle, Frontex neće štititi Hrvatske granice, one će kao i do sada, ostati jedine potpuno nebranjene granice u cijeloj EU.

Frontex će popisivati migrante.

Prevedeno, na temelju popisa migranata koje Njemačka dobije moći će odlučiti koje doktore i inžinjere želi zadržati u Njemačkoj, a koju nepismenu, razularenu i bjesnu rulju ne želi i moći će ju vratiti, ili ju čak jednostavno ostaviti ovdje u hot spotovima.

Kome?

Pa valjda nama, obzirom da Frontex kod nas popisuje ljude.

Ono na što su protivnici ulaska Hrvatske u EU odavno upozoravali, kako će se uloga Hrvatske u EU svesti na ulogu koša za smeće, počinje se polako prikazivati u punom svjetlu.

Zašto bi migranti bili naš problem?

Jesmo li mi možda razarali njihove domove, krali njihovu naftu? Jesmo li ih možda mi zvali da masovno dosele kod nas?

Amerika se elegantno izvukla, a Njemačka se sada polako izvlači na naš račun.

Merkelica će uzeti što joj treba i koliko joj treba, a ostali će divljati po Hrvatskoj jer se doma ne namjeravaju vraćati, a niti će oni biti u Hrvatskoj zadovoljni, niti si Hrvatska bez katastrofalnih posljedica može priuštiti dulje zadržavanje većeg broja migranata.

Dodajmo tome nesposobnu crvenu vladu, koja ni po koju cijenu ne želi zaštiti hrvatske granice, ali zato stranu vojnu silu pušta na njih, što je samo po sebi čin veleizdaje, nije teško za zamisliti kakva nas budućnost očekuje.

Tim više što se ni HDZ nije izjasnio za jasnu zaštitu hrvatskih granica koja se može postići samo na način da se na nju postavi žica i dovede vojska. HDZ uglavnom mudro šuti po pitanjima migranata, valjda u silnom strahu kako se nekome ne bi zamjerio. Baš i ne ulijevaju nadu kako će se stvari popraviti ukoliko oni dodju na vlast.

A ono što smo do sada gledali u video uratcima koji su uglavnom zabranjeni, jer je cilj prikazati migrante u što boljem svijetlu, postat će naša svakodnevnica.

Nakon toliko izgubljenih života koji su pali za slobodnu hrvatsku državu, sada imamo državu bez granica, u koju ulazi tko, kako i kada hoće, a umjesto hrvatske vojske imamo Frontex.

I još se k tome u medijima sve pokušava prikazati kao nešto dobro i korisno po našu zemlju.

Nastavlja se bombardiranje naroda slikama male dječice, koji se izmjenjuju za potrebe naslikavanja iz ruke u ruku, a ljude koji nam naviru preko granica i dalje se uporno naziva izbjeglicama, iako dobro znamo što riječ izbjeglica znači.

To su oni koji bježeći od rata u svojoj zemlji ostaju u prvoj zemlji slobodnoj od rata u koju udju.

A takvi jednostavno ne postoje.

Suočeni sa ovom poplavom ekonomskih migranata koji ne poštivaju nikakva pravila ni zakone, te sa premijerom koji slijepo sluša naredbe iz Bruxellesa iako su one na štetu države u kojoj je na žalost premijer, mala zemlja poput naše neće dugo izdržati.

I dok Milanović i Ostojić i dalje u tajnosti grade prihvatne centre za migrante, dok troše milione eura na njihovo zbrinjavanje i transport, hrvatski narod gladuje, te sve teže dočekuje svaki novi dan.

Kako je krenulo, bit ćemo sretni ako i nas ne izbace iz svojih kuća i stanova i u njih usele migrante.

Diana Majhen