Ustavnim promjenama se u Hrvatskoj ukida demokracija

Pin It

Ustavne promjene kakve su predložene od strane kukuriku koalicije potpomognute pričuvnim kukurikavcima Kosoricom, Lesarom, pojedinim manjincima, crvenim popom Grubišićem i kojekakvim kreaturama, za sada bez HDSSB-a kada se detaljno pregledaju u cjelini, djeluju i više nego zaštrajujuće.

Osim što se istima ukida republika, u potpunosti se ukida i demokracija u Hrvatskoj. Ustavne promjene su u svojoj cjelini zamišljene da zauvijek zacementiraju vladanje priviliegirane manjine. Praktičnim ukidanjem referenduma će se u potpunosti onemogućiti da većina u ovoj zemlji ikada više može direktno, pa i indirektno, odlučiti o svojoj sudbini.

Ustav će se u buduće moći promijeniti jedino dvotrećinskom većinom zastupnika u Saboru, što znači da će sva ključna pitanja u Hrvatskoj važna za budućnost svih nas moći biti blokirana od strane jedne trećine zastupnika, a u tu trećinu ulazi i osam manjinskih zastupnika bez ikakve legitimnosti, izabranih s po nekoliko stotina ili tek nekoliko tisuća glasova.

Obzirom na naš izborni sustav i biračke navike, naša budućnost će moći biti kontrolirana od strane minimalne angažirane manjine kojoj će biti dovoljno dobiti petnaestak posto na izborima da uz pomoć izbornog sustava i privilegiranih manjinskih zastupnika koji trajno osiguravaju oko 5% mjesta u Saboru bez obzira na to koliko ljudi za njih glasuje, trajno osiguraju kontrolu nad sudbinom svih nas.

Ovome možemo dodati i lukavi Pupavčev prijedlog da se o zakonu o pravima manjina također odlučuje po proceduri za donošenje i izmjenu Ustava, kako se ni slučajno ne bi izgubio privilegij postojanja osmorice manjinskih zastupnika za koji danas ne postoji nikakvo demokratsko uporište, jer velika većina pripadnika manjina u Hrvatskoj uopće ne glasuje na manjinskim listama.

Time će se Hrvatska pretvoriti u Južnu Afriku za vrijeme apartheida, a ulogu superiornih bijelaca koji su stvoreni da vladaju nad crnom rajom preuzeti će arijevska koalicija: superiorna partija, privilegirani manjinski zastupnici, pederski i slični lobiji i udbaši, koji će u Hrvatskoj zajedno uvijek moći računati na 20-25% biračkog tijela.

Tužno je reći, ali čak su i Tito i Narodna fronta 1945. godine osigurali bolju demokraciju od ovih danas. Za ove je i Staljin oličenje demokracije.

A kako bi dodatno osigurali svoju prevlast, ciljano će provoditi politiku iseljavanja što većeg broja Hrvata iz Hrvatske, kao što to uostalom već i rade punih 70 godina, a danas kao nikada prije, i doseljavanja imigranata za koje računaju da će im se prikloniti pod prijetnjom ugroze od strane većine.

Ovaj scenarij je zaista zastrašujući, ali je i vrlo realan, praktično smo na korak od najcrnje diktature. Međutim, možda to i nije toliko loše. Kad nema demokracije, onda je svakom građaninu legitimno u cilju ostvarenja svojih prava koristiti i nedemokratske metode. Tako da će nas kad tad u Hrvatskoj dočekati kraj apartheida koji nam uvode, a pri tome ćemo se nagraditi i određenim bonusom.

A možemo biti sigurni da Hrvati neće iznjedriti nekog poput Mandele koji bi osigurao mirnu tranziciju iz kukuriku diktature u demokraciju. To će se kod nas ipak rješavati kao i svaki put do sada, onako kako se rješavalo sredinom i krajem 20. stoljeća. Niti jedna tranzicija u Hrvatskoj nije prošla bez krvi. Pupovca i Radina za to i nije puno briga. Popa Grubišića nije tako i tako briga za ništa osim za samog sebe. No, jesu li likovi poput Lesara ili Kosorice dovoljno inteligentni da neke stvari zaključe sami?

Istina je da iza ove promjene Ustava stoje poprilično mračne sile i moćni lobiji, ali će promjene ipak osigurati najmanje 101 zastupnik. Sa svojim imenom i prezimenom. Da poslije ne bi bilo....nismo znali. Da se ne bi opet gorke suze ronile.

Diana Majhen