Je li konačno dosta medjusobnog pljuvanja?

Pin It

Odgledavši sinoćnju emisiju 'Bujica' nisam mogla a da se ne zapitam hoćemo li mi Hrvati ikada doći pameti, ili ćemo i dalje sami krojiti svoju propast sve dok postoji i posljednji centimetar hrvatske zemlje.

Sat vremena sam slušala pljuvanje po Milanu Kujundžiću, koje bi se moglo podijeliti u tri faze:

Prvi je nastupio nezadovoljni poslovni partner koji je Kujundžića optužio da ga je prevario za novce. Sve bi to bilo u redu da postoji sudska presuda koja potvrdjuje ono što je on izrekao. Medjutim, nikakva presuda ne postoji, a čovjek je dobio najmanje pola sata u jednoj gledanoj tv emisiji da sruši drvlje i kamenje na osobu koju očito ne može smisliti. Divna prilika za osvetiti se nekome tko je ovaj čas u utrci za mjesto predsjednika Hrvatske.

Što ako sudska presuda bude u korist Kujundžića i ako se pokaže da ovaj čovjek nije govorio istinu? Nitko od nas ne može unaprijed znati što će se dogoditi. Ali je šteta nanesena. A ja se pitam, postoji li itko od nas kome se to ne može napraviti? Svi imamo ljude koji nas ne vole, pa sada zamislite da netko tko vas ne može smisliti dobije pol sata vremena da javno pljuje po vama, kako bi se osjećali?

Druga faza je Kujundžićev ratni put. To što je Kujundžić u registru ne znači baš ništa, jer svi znamo da imamo pol milijuna branitelja, a što se doktora tiče, dobar dio njih je automatizmom upisivan, gle čuda, baš u vrijeme dok je za to bio nadležan još jedan sudionik tv progona, Andrija Hebrang. Postavlja se pitanje, kako je Kujundžić uopće mogao otići van bez Hebrangovog dopuštenja? No, na stranu to, ja doista nikada nisam čula Kujundžića da se deklarirao kao branitelj, dapače, upravo suprotno. Kada govori o braniteljima, Kujundžić uvijek kaže kako IM moramo biti zahvalni, dakle sebe ne ubraja u branitelje.

Ono što je izjavila dr Vesna Bosanac koju svi poštivamo nema ama baš nikakvo značenje. Jer, žena je samo izjavila kako ne zna da je Kujundžić bio dragovoljac. Što je i u redu, jer dragovoljac i nije bio. Niti je tvrdio da jeste.

I treća faza, za koju je u biti kriv upravo Kujundžić osobno, a to je bilo prikazivanje njega i Yusipovića u Vukovaru. Nije bitno to što su izmjenili 2-3 riječi. Da su se htjeli nešto dogovarati, sigurno to ne bi uradili medju stotinom tisuću ljudi, uz pratnju hrpe tv kamera. Al je bitno to što se Kujundžić, prije Vukovara, iz sve snage zauzimao za to da u Vukovaru bude jedna kolona, kako crveni ne bi doživjeli ono što su, potpuno opravdano, doživjeli prošle godine.

Kujundžić jednostavno mora shvatiti tko mu je glasačko tijelo. I početi se ponašati shodno tome, jer mu koketiranje sa liberalima i centrom ulijevo neće donijeti puno. Takodjer bi bilo dobro kada bi shvatio da mu je cijeli onaj odličan program bačen u vjetar ukoliko i dalje bude propagirao regionalizaciju Hrvatske, jer si nitko od nas taj luksuz ne može dopustiti, slijedom čega će ostati uskraćen za hrpu glasova.

A utisak nakon sinoćnje tv Bujice? Vjerojatno varira od čovjeka do čovjeka, meni je osobno bilo gadljivo slušati. Ne mogu reći kako ne razumijem Bujanca, jer je Kujundžić u konačnici izjavio kako treba zatvoriti TV kuću u kojoj on zaradjuje za kruh, o medijskim slobodama da ne govorimo. Još jedan Kujundžićev 'biser'. No, da je ovo odradjeno profesionalno, poput one prošle emisije, da su protiv Kujundžića govorili nepristrani svjedoci koji bi imali čvrst temelj za svoje izjave, ja bih prva rekla kako je dobro da narod ima te informacije.

Ovako, ostaje osjećaj da smo još uvijek u ex Jugoslaviji, gdje se čovjek može oblatiti baratajući hrpom poluistina, insinuacija i nepotvrdjenih informacija. Ne mislim o Kujundžiću ništa lošije nakon što sam odgledala emisiju, niti uzimam te informacije kao relevantne.

Daleko me više brine nešto drugo.

Sve ovo što se dogadja medju domoljubnim Hrvatima zadnjih mjeseci vodi samo prema jednome: Josipovićevoj pobjedi u drugom krugu.

Jer, već se sada toliko svadimo, upućujemo jedni drugima poruke sa toliko mržnje i nesnošljivosti kao da su nam na suprotnoj strani jednonogogi zločinac i njegovi osobno. Umjesto da zajednički udaramo po crvenima, umjesto da svim snagama zajednički rušimo Josipovića, mi smo njega stavili u drugi plan i ne prestajemo se medjusobno napadati.

To će rezultirati onim najopasnijim i po nas i po našu državu: Glasači onog koji ne udje u drugi krug neće izaći glasati u njemu. Većina će neku osobnu povrijedjenost staviti iznad dobrobiti svoje zemlje i ostati doma. Josipoviću sasvim dovoljno za drugi mandat.

A tek u drugom mandatu bi imali prilike upoznati pravog Ivu Josipovića. Onda, kada bi znao da se ne mora čuvati za slijedeće izbore i da može raditi i govoriti što god hoće, zlorabljujući predsjedničku moć, medije koje crveni ionako skoro sve drže u rukama, izdašno financiran novcem poreznih obveznika.

U prvom je mandatu Josipović hodao po svijetu i baljezgao o ustaškim zmijama, možete zamisliti kako će nas predstavljati u drugom? A njegove promjene Ustava kojeg uporno pokušava zgurati urlajući pri tome o 'antifašizmu' neće dobro završiti ni po jednog Hrvata. Dodajmo tome represiju koju crvena milicija i pravosudje već sada vrše gdje god stignu, a koja će se rasplamsati preko svih granica u slučaju njegove pobjede, cijela će Hrvatska biti pretvorena u Goli otok. I to Goli otok kojim će upravljati Srbija, sa Josipovićevim blagoslovom.

Pa se upitajmo, dok još nije prekasno, želimo li u drugom mandatu Ivu Josipovića ili nekog od dva ponudjena kandidata, Kolindu i Kujundžića?

Diana Majhen