Afera Agrokor i afera nestanka plana obrane Hrvatske – dvostruki moral u punom sjaju

Pin It

Nestao je dakle PLAN OBRANE HRVATSKE i nikom ništa, čovjek odgovoran za nestanak PLANA OBRANE HRVATSKE i dalje radi u MORH-i i nikom ništa. Nije se tražila ničija ostavka, nije se tražila rasprava u Saboru, čak ni obična stanka. Nitko nije napisao kolumnu, članak, reportažu, napravio specijalnu emisiju.. svi su ostali ravnodušni jer je NESTAO PLAN OBRANE HRVATSKE. 

Sjeća li se netko Nikole Brzice, bivšeg pomoćnika ministra obrane koji je dužnost napustio iz osobnih razloga? Vjerujem da ga se gotovo nitko ne sjeća, jer taj je slučaj prošao tiho, gotovo neprimjetno u hrvatskoj javnosti. Koga je uopće briga za ljude koji u današnje vrijeme imaju časti i morala, a k tome su još i političari.

Zaboravljen je jer se po mišljenju većine našeg naroda, neovisno kojeg su političkog opredjeljenja, samo budala može odreći se dužnosti koja, osim što je dobro plaćena nosi i određenu moć. Toliko su nam mozgovi isprani i u takvoj moralnoj kaljuži živimo.

Znate li zašto je Nikola Brzica dao ostavku? Zato što je Zoran Drča ostao raditi u MORH-u, usprkos tome što VSOA i ured Vijeća za nacionalnu sigurnost protiv njega vode istragu zbog nestanka plana obrane Hrvatske, a nestao je dok je on bio pomoćnik ministra Ante Kotromanovića. Današnji ministar obrane Damir Krstičević nije vido ništa sporno u tome, dapače Drča je čak i promaknut na čelo sektora personalne politike MORH-a, pa je prihvatio ostavku svog stranačkog kolege s kojim je u zajedno radio  strategiju nacionalne sigurnosti i obrane. 

Nestao je dakle PLAN OBRANE HRVATSKE i nikom ništa, čovjek odgovoran za nestanak PLANA OBRANE HRVATSKE i dalje radi u MORH-i i nikom ništa. 

Nije se tražila ničija ostavka, nije se tražila rasprava u Saboru, čak ni obična stanka. Nitko nije napisao kolumnu, članak, reportažu, napravio specijalnu emisiju.. svi su ostali ravnodušni jer je NESTAO PLAN OBRANE HRVATSKE. 

Šuti Predsjednica i svi njeni savjetnici.

Plenković očekivano šuti , ali šuti i cijeli hdz.

Šute branitelji, niti prosvjeda, niti šatora pred MORH-om, čak ni mimohoda.

Šute Orepić, Šprlje, Dobrović i Kovačić.

Šute Petrov, Grmoja čak i Bulj šuti.

Šuti Bruna, Hasanbegović, Glasnović, Culej..

Šuti Bujanec.

Šuti Željka Markić.

Pernar, Sinčić, Lovrinović ni glasa.

SDP i HNS mole Boga u kojeg ne vjeruju neka šute i dalje.

Beljak se pita kako se on toga nije sjetio nego je trošio vrijeme na radio kazetofone.

Pupovac se nada da Plan nikad neće biti pronađen.

Nije to tema za široke narodne mase, narod je gladan i žedan, bez posla i bilo kakve nade u bolju budućnost, pa koga uopće briga za tamo neke planove koji su nestali i što će nam uopće planovi. 

Pojavi se afera Agrokor, k'o za vraga baš pred lokalne izbore. Svi na nogama. Svi su sve znali a nitko ništa nije znao, nitko nije kriv a svi su krivi. Odjednom svi progledali, u svima se probudio moral i svi se moraju oduprijeti kriminalu po cijenu svega. Prekidaju se suradnje, pucaju dogovori, brat bratu više ne vjeruje, potapaju jedni druge u žlici vode. Spašavaj se tko može. U pitanju je novac i to veliki novac koji je opljačkan od naroda, narod traži krivca, Pedra kojeg će objesiti.  

Pedro je pronađen u liku Zdravka Marića aktualnog ministra financija, ni krivog ni dužnog za četvrtstoljetnu nesmiljenu pljačku države. Odredili su ga za žrtvu nasljednici partije koja Hrvatsku nikad nije htjela, partije u čijem je mandatu počela masovna rasprodaja hrvatskog nacionalnog blaga i demontaža hrvatske države, partije u čijem je mandatu NESTAO PLAN OBRANE HRVATSKE. 

Partiji se pridružuje Most koji i pokreće i linč Marića iako je u dvije Vlade glasao za njega kao ministra, dva puta glasao za njegov proračun, glasao za poreznu reformu. Glasao je čak i za lex Agrokor u kojemu je Marić svojedobno radio i zbog toga je kriv za sva zla koja su se Hrvatima dogodila. 

Uhvatila sve naknadna pamet i držat će ih dok izbori ne prođu. Onda opet svi na okup kao da ništa nije bilo.

Šteta za Zdravka Marića što nije bio ministar obrane. 

 

Jasna Dautanac