Dezerteri ne znaju što je vojnički pozdrav, četinicima i jugoslavenima svi su Hrvati ustaše

Pin It

Tragedija trenutka u kojem živimo, od ekonomske do moralne, svjetonazorske i svake druge krize, temelji se upravo na činjenici da ovom državom vladaju ratni dezerteri koji za nju nisu napravili ništa u vrijeme kad se branila njena sloboda i neovisnost, pa ni danas nisu u stanju činiti ništa u njenu korist.  Zaboraviti Domovinski rat za njih znači zaboraviti vlastiti kukavičluk.

Tako bi se jednom rečenicom mogla opisati histerija koja je zavladala Hrvatskom zbog pozdrava Za dom spremni.  Ideološka zatupljenost, mentalni sklop zatrovan jednoumljem, nedostatak opće kulture i socijalne inteligencije sve to čini moralnu kaljužu u kojoj se valja politička i opća hrvatska javnost i za sobom na dno povlači cijelu naciju. 

Lavina koju su zbog HOS-ove spomen ploče pokrenuli kreatori javnog mišljenja izbacila je na površinu svu tu bijedu neukosti, nemorala i kukavičkog licemjerstva kojoj godinama svjedočimo i kojoj se bez nekog velikog uspjeha godinama pokušavamo oduprijeti.

Čuli smo nebrojeno puta do sada kako se radi o ustaškom pozdravu, čak i od nekih od kojih bi se to najmanje nadali, pa je tako višestruko ponovljena laž postala istinom u koju vjeruju čak i oni koji znaju da to nije istina. Ne pomažu tu svi dokazi ovoga svijeta kada se i na koji način kroz hrvatsku povijest taj pozdrav koristio jer u glavama onih koji Hrvatsku ne vole hrvatska povijest počinje 1941. godine i ništa prije i ništa poslije NDH nije postojalo. 

Istina je da se u tom obliku stari hrvatski vojnički pozdrav pojavljuje tek u NDH, ali je isto tako istina da se koristio u i Domovinskom ratu, pa govoriti o njemu kao ustaškom pozdravu možemo jedino ako zaboravimo da se Domovinski rat uopće dogodio ili ako na njega gledamo iz četničke i jugoslavenske perspektive iz koje su ustaše svi oni koji su pružili otpor velikosrpskoj agresiji. 

Ratnim dezerterima vojnički pozdrav ionako ne znači ništa jer ga jednostavno ne razumiju, jednako kao što ne razumiju što uopće znači biti za nešto spreman. 

Tragedija trenutka u kojem živimo, od ekonomske do moralne, svjetonazorske i svake druge krize, temelji se upravo na činjenici da ovom državom vladaju ratni dezerteri koji za nju nisu napravili ništa u vrijeme kad se branila njena sloboda i neovisnost, pa ni danas nisu u stanju činiti ništa u njenu korist.  Zaboraviti Domovinski rat za njih znači zaboraviti vlastiti kukavičluk.

Mentalni Jugoslaveni koji hrvatsku državu nikad nisu htjeli i nikad se neće pomiriti s njenim postojanjem, nažalost također čine najveći dio trenutnog  establišmenta kojemu je Domovinski rat samo bolna trauma u kojemu je nestala voljena komunistička država zvana Jugoslavija.

Agresorima na hrvatsku državu, neovisno zvali se oni četnicima ili nekim drugim imenima i živjeli oni u Hrvatskoj, Srbiji, BIH ili bilo gdje na planeti Zemlji,  svaka hrvatska država je zločinačka. Svatko tko im je pružio otpor i poremetio im planove u stvaranju velike srbije za njih je zločinac. Tako je bilo u 2. svjetskom ratu, u komunističkoj diktaturi,  prije i za vrijeme Domovinskog rata, a tako je ostalo i danas. Oni nikada ali baš nikada neće odustati od svojih pretenzija na hrvatski teritorij i uvijek će za njegovo osvajanje koristiti sva moguća sredstva; od huškačkih laži o ugroženosti Srba do besramne manipulacije žrtvama, pa sve do već spomenutih dezertera i jugoslavena koji im svjesno ili nesvjesno pomažu u uništavanju hrvatske države i hrvatskog naroda.

Trenutno je na udaru pozdrav Za dom spremni, sutra će to biti nazivlje u Hrvatskoj vojsci koje se koristilo i u NDH; Redarstvenik, Stožer, Zbor, Zdrug, Bojna, Satnija.. časnik, bojnik, satnik.. na kraju će smetati i sam naziv Hrvatska vojska sve dok se potpuno ne zabrani spominjati Domovinski rat.

Jasna Dautanac