Diana Majhen: Ništa iznad slobode

Pin It

Odmah u startu da napomenem, ja sam se cijepila. To je bila moja odluka, temeljena na dostupnim saznanjima te procijeni rizika. I ne sjećam se kako su me oni koji su protivnici cjepiva vukli za rukav, tukli po glavi, vrijedjali me ili tražili za mene neke zabrane. Većina mojih prijatelja nije se cijepila, no posve je prirodno prihvatila moju odluku i ni  sekunde o tome nismo raspravljali.

A što se dogadja necijepljenima?

Njih itekako vuku za rukav, zlostavljaju na sve moguće načine, traže tisuće zabrana za njih i sve u svemu, samo još što nisu počeli pucati po njima.

Za njih ne postoji mogućnost izbora kao što je za nas koji smo se cijepili. Evo polako, potiho, organiziraju obvezno cijepljenje i samo je pitanje vremena kada će to stupiti na snagu.

Pogledajmo samo prošli veliki prosvjed u Zagrebu. Ljudi su pohapšeni, protiv njih su se podigle kaznene prijave i stigmatizira ih se na svakom koraku, da ne govorim o optužbama  za terorizam radi kojih mogu robijati vječno. Kao poruka svima koji će  prosvjedovati u budućnosti. 

Zar nije lijepo vladati na način da nitko ne smije prosvjedovati protiv tebe? Možeš krasti, hapsiti nevine, puštati krivce, raditi što god poželiš. A ako se netko slučajno pobuni, u zatvor s njim zašto što širi koronu.

Znači, zajamčena ti je vlast sve dok korona traje. A kako se čini, trajat će vječno.

Mi, koji smo se cijepili, tako smo se lako odrekli slobode. Dopustili smo da neki strah kojeg su vladajući usadili preko plaćeničkih medija upravlja nama, umjesto da mi upravljamo njime. 

Pa tako, dok se zagovornici ukidanja mjera i normalnog života bez čizme na glavi bore i prosvjeduju, mi to promatramo na TV u sigurnosti svoje sobe.

Umjesto da im se pridružimo.

Jer, svatko tko misli da on nema potrebe prosvjedovati jer je cijepljen, ljuto se vara. 

Kao prvo, ako se nekome oduzima sloboda i pravo izbora, to je itekako razlog za prosvjed, bez obzira što se ne radi o vama osobno.

A kao drugo, svi ćemo mi doći na red, bez brige.

Samo što su neki to shvatili ranije, pa su na prvim crtama borbe protiv tiranije, a nekima nikako da udje u glavu. 

Ne smatram ja kako korona ne postoji ili da nije opasna. Za neke. Samo, ne vidim kako će niz idiotskih, kontradiktornih mjera pomoći u tome da bolest nestane. Neće koronu pobijediti to što se ljude šikanira, oduzima im se posao ili ih se hapsi. Da je o mjerama odlučivao netko tko neće profitirati na bilo koji način od njih, stvari bi izgledale potpuno drugačije.

Ovako, testiramo se a prijatelji i poznanici vladajućih trpaju tu lovu u džep. Nabili su nam brnjice i ponovno oni i njihovi profitiraju od toga. Pa mi govorimo o ljudima koji su pustili kockarnice da slobodno rade dok su zatvarali kafiće. Takvih je odluka bilo bezbroj. I to nikome nije neobično?

Nije njima ni cilj zaustaviti koronu. Jer, ako nestane korona, nestaje i njihova moć nad ljudima. 

Stoga, ja kao cijepljena, dižem svoj glas protiv tiranije i pridružujem se svojoj braći i sestrama koji nisu cijepljeni, u njihovoj borbi protiv diktature koja prijeti da nas sve porobi.

I apeliram na sve koji su se cijepili neka na prvo mjesto stave najveću vrijednost.

Onu za koju se borilo i umiralo.

Slobodu.

Diana Majhen