Sanjin Baković: Hoće li hrvatski politički establishment zaštititi Nikolu Kajkića?

Pin It

Bivši MUP-ov istražitelj za Ovčaru i predsjednik Nacionalnog sindikata policije Nikola Kajkić gostovao je u emisiji Bujica i apostrofirao kako dožupan vukovarsko - srijemske županije iz redova SDSS-a Đorđe Čurčić vrlo dobro zna da Nikola Kajkić zna da je on ratni zločinac. Za očekivati je da Nikola Kajkić ne govori na pamet, već na temelju dokaza koje je prikupio prilikom istraživanja slučaja Ovčara.

No, kada već bivši MUP-ov istražitelj za Ovčaru javno ukazuje na ratne zločince iz redova SDSS-a i odgovorno tvrdi da postoji na području Vukovara 40 do 50 osoba koje treba procesuirati radi ratnih zločina na Ovčari postavlja se pitanje do kada će meritorna tijela zatvarati oči ispred Kajkićevih spoznaja o ratnim zločinima na Ovčari?

Jesu li Vukovarci zapravo žrtve koalicije Pupovčevog SDSS-a i Plenkovićevog HDZ-a na nacionalnoj razini? Treba li u tom kontekstu promatrati izjavu vukovarskog gradonačelnika iz redova HDZ-a Ivana Penave kada optužuje institucije da ne izvršavaju svoj posao u pogledu ratnih zločina samo su neka od suštinskih pitanja?

Nadalje, nekoliko dana uoči gostovanja u Bujici Nikola Kajkić podjelio je na vlastitom facebook profilu ozbiljnu prijetnju po život koju možete pročitati u cijelosti:

https://www.facebook.com/100007477505544/posts/2472292173030009?d=n&sfns=mo

Svrsishodno dokazima koje navodi Nikola Kajkić postavlja se pitanje svih pitanja kada će hrvatski politički establishment zaštititi bivšeg MUP-ovog istražitelja za Ovčaru i predsjednika Nacionalnog sindikata policije od ozbiljnih prijetnji po život? Do kada će ispred Kajkićevih dokaza koji su izneseni u javnosti zatvarati oči predsjednik Vlade RH Andrej Plenković i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović te se ne oglašavati putem mainstream medija vezano za navedenu tematiku odnosno prijetnje po život? Treba li isti biti likvidiran da bi Hrvatska oplakivala heroja koji je pogledao istini u oči, a politički establishment shvatio da je ugrožena nacionalna sigurnost?

S obzirom na zavjet šutnje koji vlada u koalicijskoj vlasti u pogledu ratnih zločina, kao i u redovima HDZ-a ako izostavimo Ivana Penavu motivirajuća je najava kandidature za predsjednika HDZ-a od strane Tomislava Karamarka koji je jedini pokazao istinsku namjeru u pogledu rasvjetljavanja istine, a pritom najavio da će nastaviti rušiti “antifašistički obrambeni zid” s odmakom od svih totalitarizma u kojem će svi ponosno isticati da su antifašisti, ali i antikomunisti.  Vjerujem da ste i sami svjesni da jedina osoba koja može urediti HDZ iznutra je Tomislav Karamarko, a naposljetku Republiku Hrvatsku. Pojedini pretendenti na isto mjesto light su verzija europskog birokrata kojeg su postavili izravno putem nove paradigme, a velika većina neposredno kolektivnom šutnjom. Drugim riječima Franjo Tuđman zaštitio je Republiku Hrvatsku od vanjskog agresora u Domovinskom ratu, a Tomislav Karamarko jedini je dokazani državnik koji istu može zaštititi od puzajuće agresije s epicentrom u Vukovaru.

Sanjin Baković dipl.ing.