Hrvatska Hrvatima !

Pin It

Upravo je fascinantno promatrati kako najveća prava da kritiziraju našu zemlju sebi uzimaju upravo oni koje smo svi mi prihvatili dok su bježali iz svojih, ili koji su pak radili sve kako tu zemlju ne bi morali braniti, od stručnog usavršavanja, školovanja, pa do bijega u inozemstvo.

Evo prije neki dan slušam nekakvog Frljića kako bulazni o tome što sve ne valja u Hrvatskoj, pa se sjetim kako je pobjegao iz BiH ravno nama u Hrvatsku za vrijeme rata, umjesto da je ostao braniti svoju zemlju. Imao je samo 16 godina, pa što? Koliko godina su imali naši maloljetni dragovoljci koji su uzeli puške u ruke i branili Hrvatsku, a da im na pamet nije palo da negdje zbrišu?

Što se mene tiče, svaki taj naš dragovoljac vrijedi koliko milijarda raznoraznih frljića, al čujete li njih negdje da pljuju po Hrvatskoj? Ne. U biti, ne možete ih čuti ni kada traže svoja prava koja im i te kako pripadaju, zato što to za većinu 'hrvatskih' medija i našu komunističko-jugoslavensku televiziju nije zanimljiva tema. Al zato jedan Frljića, koji će nas sve prozvati za nacionalizam, homofobiju i ne znam što već ne, nema nikakvih problema dobiti udarni termin na toj istoj TV. Iako se definitivno radi o liku oskudnog umjetničkog talenta i kapaciteta, sami stavovi koje isti upražnjava čine ga relevantnim za javno istupanje i pametovanje.

Eto, sve mi suza suzu sustiže zato što Frljić ima poteškoća sa postavljanjem predstave o Aleksandri Zec. Godinama nam probijaju uši sa slučajem Zec, ja osobno više ne mogu zeca vidjeti ni u crtiću, dok nitko i dalje ne govori o svoj onoj hrvatskoj djeci koja su poginula kao žrtve srpske agresije, a kamoli da im imena zna. O njima nitko neće napraviti predstavu, a najmanje jedan Frljić. Oni jednostavno izgleda nisu bitni, imaju vjerojatno krivu nacionalnost, hrvatsku.

Drugi je primjer Miljenko Jergović, takodjer pobjeglica iz BiH, takodjer za vrijeme rata, koji isto tako nije ostao braniti svoju zemlju nego je došao nama, a ne prestaje pljuvati po svemu što je hrvatsko. Zar ne bi za sve bilo puno bolje da je Jergović npr ostao u Sarajevu pa da danas kritizira svoj grad, umjesto što udara po našoj državi? Lik sličnih kapaciteta, da kojim slučajem ima neke normalne stavove, vjerojatno bi negdje uređivao zidne novine. Tu je i nekakav Munir Podumljak, i niz sličnih neprirodnih nepogoda...

Ja to jednostavno ne mogu shvatiti. Kada bih rješila otići u neku zemlju, onda bih morala biti spremna prihvatiti njeno društveno uredjenje, njene zakone, a naročito njene ljude i stavove koje zastupaju. Ukoliko mi se to ne bi svidjalo, ne bih ni ostala u takvoj zemlji, otišla bih. Jer, sigurno ne bih sebi uzela za pravo tražiti neka se ta zemlja mijenja, zato što se ja ne slažem sa nečim u njoj.

Takvo je razmišljanje nepoznanica za naše pridošlice. Njima ne pada na kraj pameti otići iz Hrvatske, ali će iskoristiti svaku priliku da nam sole pamet, govore što ne smijemo raditi i kritiziraju svaki naš potez. I kao takvi, u miloševićkom stilu uvezeni kulturni revolucionari, idealni su za sabotažu Hrvatske.

Pa tko vas ovdje drži, drugovi? Što uopće radite u državi koja vam je očigledno mrska, koju pljujete i kritizirate na svakom koraku?

Mi smo vas ljudski i iskreno prihvatili. Danas manje-više svi imate osigurana radna mjesta dok istovremeno tisuće i tisuće onih koji su Hrvatsku branili nema za kruh. Nismo vas vukli za rukav i molili da dodjete, došli ste sami.

Tim više bi trebali poštivati državu u kojoj živite.

Spakirajte se i odite. Svi vi koji plačete za Jugoslavijom i pokušavate nam nametnuti stvaranje neke nove, slične države. Svi vi koji od jutra do mraka plačete i kukate kako ste ugroženi, a imate veća prava od bilo kojeg Hrvata ovdje. Svi koji ste za vrijeme rata, umjesto da ste ostali braniti svoju zemlju, pobjegli u Hrvatsku koja vas je objeručke prihvatila, vratite se tamo odakle ste došli.

Jer, ovo je naša zemlja i nikada, nikada ju nećete uspjeti pretvoriti u neku nakaradnu tvorenu kakvu priželjkujete. Jednostavno vam to nećemo dopustiti. Možda se čini da trenutno vodite, vaši su istomišljenici posvuda na vlasti, pa se osjećate moćnim i čak se i ne trudite sakriti koliko mrzite zemlju u kojoj živite.

Al nemojte živjeti u zabludi. Takvi kao vi, vladali su Hrvatskom pol stoljeća. Poznato je kako je završilo.

Niste nas uspjeli pokoriti, preodgojiti, isprati nam mozak. Vi i vaši ste jednostavno izgubili.

I izgubit ćete ponovno, zato što mi branimo nešto što volimo, što smo stvarali našom krvlju i za što smo bili spremni umrijeti.

A vama je ljubav prema domovini nepoznanica, jer domovine nemate, a zemlju u kojoj živite nikada i niste mogli smisliti.

Hrvatska pripada Hrvatima. U nju su dobrodošli svi oni koji će ju prihvatiti kao svoju zemlju, zemlju u kojoj žive i zaradjuju za život, koji će poštivati njene zakone, tradicije i sve ono što ju čini Hrvatskom.

Oni koji to ne žele, kojima se Hrvatska ne svidja, slobodni su ju napustiti.

HRVATI neće plakati za njima.

Diana Majhen