'Primitivci', pa što?

Pin It

Nakon puno muke,strepnje i iščekivanja nas navijača i domoljuba,hvala bogu.dočekali smo i to. Dočekali smo dan za koji se,iskreno,nismo nadali da će doći ovako teško. "Vatreni" su se plasirali na svjetsko prvenstvo. Naravno,ne pada mi na pamet da sada ja,kao nekompetentna osoba,dajem neke "stručne"analize zašto smo se (moramo to priznati) toliko mučili da osiguramo putovanje u Brazil.

Zato ću,iako nikada nisam izgubio povjerenje u naše dečke i ni u jednom trenutku nisam posumnjao u njihovu kvalitetu i želju za konačnim plasmanom reći samo "HVALA BOGU" I "HVALA VATRENI".

E sada dolazi ono "ali" zbog kojega sam se i odlučio napisati ovaj tekst.

Sada.kada su dečki ostvarili san sviju nas i plasirali se na svjetsko prvenstvo,kada su pružili takvu igru na kojoj jo ni najzahtijevniji nogometni znalci ne mogu naći ni jednu zamjerku,kada su u ove dane tuge i prisjećanja na žrtvu i stradanje Vukovara razveselili cijelu Naciju,opet su se oglasili "napredni komentatori" da to sve na neki način obezvrijede.

Ovaj put povod im je bio način proslave pobjede Josipa Šimunića.

Da sve to nisam gledao i da nisam znao što je DŽo napravio,pomislio bih da je u najmanju ruku,ubio nekoga od protivničkih navijača ili da je on sam popio berem pet gajbi piva.

A šta je to napravio DŽo,koji je na nesreću "naprednih komentatora" porijeklom iz BiH i odrastao u Australiji među emigrantima "Ustašama i teroristima"?

A šta je to napravio "nesretni i pprimitivni"DŽo,koji se "ogriješio o tekovine antifašističke borbe i socijačlističke revolucije"?

Uzeo čovjek mikrofon i u trenutku slavlja zamislite,pozvao publliku da zajedno slave skandirajući "U BOJ,U BOJ" i "ZA DOM" našto mu je 25.000 "primitivaca" u Maksimiru odgovorilo,"SPREMNI".

Zašto svako ima pravo bilo kada i nabilo koji način pozivati na neki boj,osim kada to čine Hrvati?

Kada to čine,Englezi,Amerikanci,Francuzi itd.,onda se to gleda sa simpatijama.Ali ako su u pitanju Hrvati onda je to znak za uzbunu koju prvi upale dežurni čuvari "Aentifašizma" i "borci za ljudska prava" uz pomoć "naprednih komentatora".Isti oni koji su najbolje osjetili što znači kada Hrvati i doslovno krenu u boj i koji im to nikako ne mogu oprostiti zbog boja protiv četničkog agresora i uspostave Hrvatske države.Oni kojima smo pomrsili račune i koji i danas žele nametnuti neku "Hrvatsku šutnju"-

Ali "ZA DOM",...to je ono što oni Šimuniću nikako ne mogu oprostiti bez obzira što se radi o jednom igraču koji ima najveće zasluge što je Hrvatska reprezentacija tu gdje jeste.Ne mogu mu oprostitit što se nije priklonio njima..."naprednim komentatorima uljuđenim građanima"pa javno pozvao sve prisutne na Maksimiru da na predstojećem referendumu glasuju "PROTIV".

Koliko su oni "napredni" a mi "primitivni",vidjeli smo ovih dana u Vukovaru.

Zamislite,100.000 "primitivaca" na jednoj strani a 300-tinjak "naprednjaka" na drugoj.

Zato braćo Hrvati u boj...postali smo "naprimitivnija"Nacija.

Cleuna