Oj Turčine za nevolju kume

Pin It

Prije otprilike mjesec dana na "Hrvatskoj " televiziji gost u "Hrvatska danas bio je zastupnik Bošnjačke manjine u Hrvatskom Saboru Nedžad Hodžić. Povod za njegovo gostovanje bio je da kao zastupnik nacionalne manjine iznese svoje mišljenje na događanja u Vukovaru o dvojezičnim pločama.

I "navio" se Nedžad...puna mu usta pravne države i poštivanja zakona,ustava,poziva na razumijevanje,poziva na smirivanje strasti,na toleranciju itd,itd.

Na pitanje novinarke "kakvo je njegovo mišljenje o aktivnostima koje poduzima Stožer za obranu Vukovara" Neđo bez imalo razmišljanja ponovo razvalio priču ( "nama nepismenima") da "nismo ratovali protiv ćirilice i da je to pismo kao i svako drugo,koje nema veze s ratom i Srpskom agresijom".Zatim Neđo ide dalje pa pametuje da "Hrvati trebaju pokazati svoju veličinu upravo na ovome slučaju,pokazati svoju toleranciju i spremnost na suživot sa Srbima,jer to je bit demokracije "itd,itd.

I dobro,ajmo reći da je sve u redu,samo da Neđo ne vuče korijene iz "države" u kojoj njegovi sunarodnjaci gaze Ustav te iste države upravo kršeći prava,ne Nacionalnih manjina,nego jednog konsitutivnog naroda...Hrvata, kojima je matična država Hrvatska,ista ona koja je Neđi ukazala gostoprimstvo tako da je došao do mjesta zastupnika u Državnom parlamentu.

U svome gostovanju Neđo se "raspištoljio"pričama o toleranciji,opravdavajući postavljanje ćiriličnih ploča u Vukovaru a niti jednom riječju nije spomenuo žrtve i prave razloge protivljenja dvojezičnim pločama.A zašto Neđo nije rekao kakve on osjećaje gaji prema žrtvama Srebrenice?

Zašto se nije stavio u položaj Hrvata i zapitao se koliko nama znači Vukovar?

Volio bi čuti Neđino mišljenje o prijedlogu da se "Spomen park Potočari" napiše ćirilicom.

Dali bi i onda ćirilica bila samo jedno pismo i ništa više?

Svake godine dva mjeseca prije obilježavanja godišnjice "Srebrenice" bošnjački mediji pokreću neviđeni kampanju,otvoreno pozivajući (doslovno) na mržnju prema Srbima.Ali ja nisam čuo da se Neđo tu izjasnio.Majke Srebrenice kao i kompletna Bošnjačka politika doslovno pozivaju na etiketiranje svakoga Srbina kao zločinca.

Joj,vidi mene...jbte čak pomalo postajem "odvjetnik" Srba.

Zašto ovo činim.

Kao prvo,ovo su činjenice koje možda nisu jasne onima tko ne prati bošnjačke medije i ne poznaje ili ne dovoljno poznaje svu licemjernost Bošnjaka i njihove politike.

Danas,"mrtav-umoran" dolazim s posla i palim televizor.

Uključujem teletekst i na naslovnici "vrišti"...strašni govor mržnje.

U glavnoj ulozo Milorad Pupovac koji poziva Hrvatsku vladu i hrvatske građane da se odupru govoru mržnje prema Bošnjačkoj nacionalnoj manjini.Nigdje Neđe.

Dopustio da ga Pupovac brani od Hrvata koji se ne slažu s njegovim stavovima oko ćirilice.E pa zato gore ovaj naslov.

Srbin brani Bošnjaka u Hrvatskoj i obojica su "ugrožena" u državi u kojoj su i jedan i drugi saborski zastupnici dok u državama u kojima su oni većina,u jednoj nikako nema Hrvata u parlamentu a u drugoj čine sve da ih se izbaci iz vlasti.I Neđo i Milorad to nigdje ne spominju ali obojica etiketiraju Hrvate kao homofobe...sve na račun onih koji ih "progone".I sada opet naslov...

 

Cleuna