Svi na izbore !

Pin It

Na početku ovog članka mogu reći kako mi ne pada na pamet pokušati djeliti savjete bilo kome o tome za koga treba glasati. Jedino želim apelirati na sve HRVATE da na ove izbore izadju u što većem broju. Da se na bar par minuta odreknu udobnosti sjedenja u foteljama i rasprava sa susjedima i prijateljima,prošeću do prvog izbornog mjesta i daju svoj glas.

To je, osim razjedinjenosti, jedna od naših najopasnijih starih boljki, sjediti doma i prigovarati umjesto djelovati. I to je, kao i za sve prethodne izbore, stvar koja je osigurala Mesiću dva i Josipoviću jedan mandat.

Svatko od nas u srcu se odavno odlučio za koga će glasati. I to nije toliko bitno, bitno je da glasamo protiv Josipovića.

Mene osobno, u svoj ovoj predizbornoj utrci i sučeljavanjima svakako se najviše dojmio Milan Kujundžić. Osim što mi je najbliži po stavovima, Kujundžić je nastupao posve otvoreno, bez imalo zadrške i stvari je nazivao pravim imenom od početka. Kujundžić je diplomaciju stavio na drugo mjesto, a otvorenost na prvo i to je po meni izuzetno pozitivno. Mi nismo naučeni na političare Kujundžićevog kalibra, naučeni smo na to da nam kandidati zaobilaze odgovore, muljaju i odgovaraju dvosmisleno. Tim više je Kujundžić ugodno osvježenje na hrvatskoj političkoj sceni.

Još da je objasnio ono insistiranje na jednoj koloni u Vukovaru, te ono traženje zatvaranja tv kuće radi četnika koji je pljuvao po Josipoviću, ali objasnio na način koji bi bio uvjerljiv, Kujundžić bi svakako bio moj favorit.

Za Kujundžića bih glasala srcem.

Kolinda je pak posve drugačija vrsta kandidata. Njeni su odgovori i retorika čista diplomacija, vidi se kako pažljivo važe ono što će izreći, što ne mora samo po sebi biti loše, obzirom da je u igri veliki broj još neopredjeljenih glasača. Ona doista ostavlja utisak profesionalnog diplomata, kako je rijetki hrvatski mediji znaju prikazivati, no ukoliko se nadje u drugom krugu nasuprot Josipoviću, to bi se moglo pokazati i manom.

Jer, u neku ruku, Josipović je do sada bio prikovan Kujundžićevom retorikom. Što god da je Josipović izjavio, Kujundžić bi ga redovno poklopio, tako da je Kolinda mogla ostati umjerena. Ostane li s njom u drugom krugu, Josipović neće birati ni sredstva, ni izriku.

No, Kolinda ima svojih prednosti. Ponajviše radi toga što je ona kandidat koji jedini, po meni, ima koliko-toliko šanse pobjediti udbaškog sina sa Pantovčaka. Iza nje stoji ogromna HDZ mašinerija, te utjecaj izvana.

Glas za Kolindu jači je glas protiv Josipovića nego glas za Kujundžića, onako kako ja to vidim.

Još kada bi Kolinda zastupala ono u što vjerujem, bez daljnjeg bih igrala na sigurnije i dala joj glas.

Za Kolindu bih glasala razumom.

Imamo još Ivana Vilibora Sinčića, koji je osvojio sasvim pristojan dio javnosti svojim neposrednim nastupima, dok mu s druge strane predbacuju da je mlad, neiskusan i nije u stanju realizirati svoj program, kao i to da je podmetnut od strane Josipovića.

Sa Josipovićem nisam uvidjela nikakvih poveznica. Ne vidim ništa loše u mladosti, iskusni političari doveli su nas do stanja u kojem smo danas. Nedostatak iskustva može se nadomjestiti iskusnim savjetnicima. Od svih kandidata, Sinčić se najizravnije zauzima za ispravljanje socijalnih nepravdi, a jedini se dotaknuo onoga što je u Hrvatskoj 'vrući krumpir', ispitivanja porijekla imovine.

No, riječi Hrvati i Hrvatska nedovoljno su zastupljeni u njegovom programu, po meni.

Velika mu je prednost to što ima čistu prošlost, neokaljanu bilo kakvim uzročno-posljedičnim vezama sa hdz-om i sdp-om koji su nas u dvadeset godina nakon rata doveli do prosjačkog štapa i uništili dobar dio nacionalnih vrijednosti koje bi nam trebale biti primarne, smjenjujući se na vlasti.

Za Sinčića bih glasala sa nadom.

Kako god, svaki od ovih kandidata ima svojih mana i svojih prednosti.

I ovaj čas, nije bitno to za koga ćemo od njih troje dati glas.

Bitno je jedino to da izadjemo na izbore u što većem broju, nasuprot 'Pravom putu' komuniste i srbofila Ive Josipovića, jer idućih pet godina živjet ćemo sa posljedicama svoje odluke.

Braćo i sestre Hrvati, nemojte počiniti katastrofalnu pogrešku i misliti kako jedan glas ne znači ništa. Svaki, ama baš svaki je glas dragocjen i možda će upravo vaš biti onaj koji će prevagnuti.

Ne smijemo zaboraviti, uz svu neprestanu pomoć 'hrvatskih' medija i zloporabu funkcije predsjednika države u predizbornoj utrci, Ivo Josipović ima negdje u zalihi i više od pola milijuna glasača duhova, koje njegov stranački kolega Bauk drži u boci, spreman pustiti ih van kako bi prevagnuli u korist Josipovića.

Samo nas masovni izlazak na izbore može spasiti od toga da nas Josipović u idućem madatu odvede u neku novu zajednicu sa srbijom, da nam uništi zemlju do kraja i da zatre svaki trag hrvatstva u zemlji za koju smo se borili, a koju on nikada nije želio.

Stoga, izadjite svi na izbore i glasajte PROTIV Josipovića, glasajte ZA HRVATSKU.

 

Diana Majhen