Hajku na ministra Crnoju vode crveni mediji udruženi s lovcima na njegovu fotelju

Pin It

Ni puna četiri dana nije prošlo od kad je ministar Crnoja preuzeo dužnost ministra branitelja a već se našao na udaru medija kao malo koji ministar do sada. Hajka na njega nadmašila je čak i onu na ministra Hasanbegovića iako su obojica napadnuti iz istog razloga.

Ugrožavaju interese određenih skupina.

Ministar Crnoja ima samo još jedan dodati problem. Lovaca na njegovu fotelju bilo i previše i to iz vlastitih redova, bilo stranačkih ili braniteljskih općenito. K njima treba pridodati i one koji nisu baš planirali nositi se s dužnosti ministra ali bi rado imali tamo svoje igrače ili barem nekog „s kim se može dogovorit“. Svi koji su barem malo upućeni u događanja među braniteljskom populacijom znati će o čemu je riječ.

Nemam namjeru ulaziti u istinitost medijskih napisa, posebno kad su u pitanju mediji poput Indexa ili Nacionala, no simptomatično je to što pomoćnica glavnog urednika Nacionala tvrdi kako su većinu „kompromitirajućih“ materijala o ministru Crnoji dobili iz redova HDZ-a.

Pisati o dvoličnosti medijske kamarile i određenih krugova u HDZ-u, o dvostrukim kriterijima i dvostrukim igrama doista je deplasirano, no nužno radi stalnog podsjećanja javnosti s kim zapravo imamo posla.

Ista ta medijska kamarila i određeni krugovi nikada nisu vodili istragu o bivšem ministru branitelja, ne samo da ju nisu vodili nego su na sve moguće načine ušutkavali one koji su govorili istinu o njemu i tu istinu brižljivo skrivali od javnosti stvarajući od njega heroja Domovinskog rata.

Nikome nije smetalo što dužnost ministra obnaša netko s 80% invalidnosti temeljem psihološkog oboljenja zbog čega je i umirovljen s općom nesposobnošću za rad. Nikome nije smetalo niti je od toga radio dramu kad je dotični javno objavio kako je naglo ozdravio. Nitko se nije ni osvrnuo na tvrdnje svjedoka kako je Predrag Matić lažirao je svoj ratni put, lažirao status dragovoljca Domovinskog rata. Mediji su se uporno oglušavali na pozive suboraca da se javno suoće s Predragom u javnosti. Čak je i DORH ignorirao kaznenu prijavu protiv njega zbog lažiranja ratnog puta.

Određeni krugovi naravno nisu uopće bili zainteresirani postaviti pitanje kako je Predrag dobio čin brigadira iako nikad nije zapovijedao ni najmanjom postrojbom, i od kud mu tolika odlikovanja pa čak i ono za teško ranjavanje iako je poznato da ranjavan nije bio. Nikome nije bilo čudno što u registru branitelja Predragu stoji upisan borbeni sektor čak i za vrijeme za koje se sam hvali zna da je proveo u logoru, a kasnije u uredima MORH-a. Zašto nikada nitko nije postavio pitanje kako je Predrag dobio stan u duplo većoj kvadraturi nego mu zakonom pripada.

Određeni krugovi u HDZ-u nikad nisu ni u javnosti ni u Saboru postavili pitanje vjerodostojnosti takvog ministra niti su vršili pritisak na Milanovića da ga zbog toga smijeni. Nisu to čak ni branitelji tražili kad su podigli šator, razloge koje su naveli za njegovu smjeni bili su sasvim drugi.

Do zaključenja ovog teksta ne zna se hoće li gospodin Crnoja ostati ministar ili ne, no ukoliko ga smijene ili podnese ostavku otvara se sezona lova na „nepoćudne“ kojim će udbaški mediji i kriminalno interesni lobiji umjesto Oreškovića, Karamarka i Petrova postavljati i smjenjivati ministre sve dok i sami ne dođu na red.

 

Jasna Dautanac