Lijepo li je Hrvat biti

Pin It

Od subotnjeg prosvjeda na Trgu mogu to reći s punim pravom. Iako su se teški oblaci nadvili nad nas, nikada nisam bila ponosnija što sam Hrvatica.

Po drugi puta u 20 godina od velikog zapada dobili smo udarac ispod pojasa, i po drugi puta ostali na nogama. Svi oni koji nas ne vole očekivali su nerede na prosvjedu, neki čak i krvoproliće, ali mi smo pokazali svima tko su Hrvati.

Mi za razliku od nekih civiliziranih zapadnjaka ne razbijamo i ne palimo ono što su nam djedovi ostavili i za što smo se krvlju izborili.

Ostali smo gospoda i onda kad nam je najteže. Tuga i ponos stali su u naša srca, mi znamo istinu a ona je samo jedna.

Iz onog prokletog rata u koji su nas Srbi gurnuli a Europa nas ostavila na milost i nemilost krvnicima, izašli smo kao pobjednici. Nitko se tome nije nadao, nije jer nije znao tko su Hrvati. Mi smo gospodo miran i dobroćudan narod sve dok se ne prelije čaša strpljenja. Nikad nismo otimali tuđe al' svoje smo branili.

Dok su zapadnjačke civilizacije zgrtale bogatstva otimajući tuđe zemlje i iskorištavajući sirotinju, mi smo stajali na braniku Europe. Dok ste vi drhtali pred Turcima, naši su djedovi uzjahali konje i s mačem u ruci stali pred njih.

Povijest nije bila milosrdna prema nama, ratovali smo u tuđim vojskama, ali smo u tim vojskama uvijek bili elitne jedinice. Uvijek smo imali hrabre ratnike na bojištima ali nažalost i kukavne izdajnike na vlasti. Imali smo Jude koji su prodavali vlastiti narod radi svojih privatnih interesa. Upravo radi takvog izdajničkog okota sve dobivene bitke bile su uzalud. I sad naši izdajnici žele prodati našim krvnicima i ponovno nas gurnuti u nekakve saveze da budemo tuđe sluge.

E pa gospodo dosta je bilo. Prošlo je 20 godina od kad se u nama probudila krv naših djedova i na vaše opće iznenađenje mi smo njihov san ostvarili. Pokušali ste ga pretvoriti u noćnu moru, ali mi smo se probudili.

Ovoga puta ne damo kukavicama da trguju krvlju naše braće.

20 godina sustavno nas pokušavate posvađati, razjediniti i uništiti ali nije vam uspjelo.

Počeli ste još u samom ratu, nakon što ste se oporavili od prvotnog šoka počeli ste prvo ocrnjivat Hercegovce, pa posvađat Dalmatince i Zagrepčane, Slavonce prikazat ko šaku jada koja ne zna ništa osim udarat u tambure, Zagorce ko najveće pijance, Istrijane kao da im boli neka stvar za ostatak Hrvatske, Ličane k'o pastire.

Hrvatske ratnike, kojima velika većina vas ni čizme obrisat ne može prikazali ste ko poluljude. I njih ste posvađali, ubili ih u pojam i isključili iz društvenog života.

Naše najveće heroje proglasili ste zločincima.

Ali uzalud vam trud. Mi smo još uvijek na nogama, opet smo svi ko jedan.

Dok ste nas vi razdvajali mi smo odgojili nove sokolove, naša djeca su stasala i idu uz nas. Niste slomili nas kojima su naši stari šaptom pjevali Vilu Velebitu, a kamoli našu djecu odraslu uz Thompsona.

Mi smo opet spremni dati Domovini sve što traži, a što ćete vi izdajnici. Imate li dovoljno rupa da se ponovo skrijete u njih? Možete lagati u medijima, možete manipulirati brojkama al uzalud.

Venama naše braće i sestara teče krv kralja Tomislava, Zrinskog i Frankopana, bana Jelačića, Ante Starčevića, Stipe Radića i Franje Tuđmana. Skupljamo se svi pod jedan barjak, nije važno što je dosad bilo, važno je što će biti.

Ako smo svi zajedno tko će protiv nas.

Jasna