Hrvatsko postizborno MOSTurbiranje...

Pin It

Nakon podosta godina i isto toliko prijepora oko izgradnje Pelješkog mosta , konaćno Hrvati su dobili MOST , nije Pelješki i vrlo je upitno tko će preko njega prijeći , ali ga imamo , što ćemo sa njime već je sasvim druga priča.

U međuvremenu poneke daske su ispale , pojavile se se pukotine u vidu Prgometa i Hridi na koju je pokušao nasukati most , pukla je i daska zvana Petrina ali ta i tako nije odveć čvrsta , naročito u svojim uvjerenjima , osim ako pod uvjerenjem ne smatramo nepokolebljivu odanost šepavom bravaru koji nas je sve i doveo ovdje gdje smo , tj. u dreku do grla ...

Ali Most i dalje stoji .... Članovi te Koalicije nezavisnih kandidata pomalo se ponašaju kao ona junferica koja bi radila " one " stvari , ali da joj ne uđe . Tako i Petrov i društvo gore od želje da se uključe u hrvatske političke orgije , no pod svaku cijenu zadržali bi "nevinost" , pa bi s jednima , pa s drugima , pa s nikim , i onda sa svima skupa . Iako je nezavisnost i politička nevinost vrlo upitna kod večine mostovaca , pogotovo znajući da zastupaju interese " intelektualnog lobija" koji kao ni mostovci svoje intelektualne i ine sposobnosti nikako ne žele uludo trošiti za dobrobit i prosperitet hrvatskog naroda , već samo za svoje osobne interese a na račun tog istog naroda.

Kako god bilo narod kaže " možeš koliko hoćeš , ali ne dok hoćeš " , pa će i ovoj već pomalo dosadnoj političkoj sapunici doći kraj na ovaj ili naj način. Ili će se konačno dogovoriti sa kime će krenuti u pelješenje hrvatskog naroda ili ćemo što je možda izglednije imati nove izbore .

E sad , novi izbori i nisu neka jako dobra vijest ali su svakako bolja mogućnost od mrcvarenja sljedeće četiri godine sa nesposobnom vladom a ova Milanovićeva je zasiguro pobjednik u vrlo jakoj konkurenciji svih prijašnjih vlada u kategorijama debilizma , nesposobnosti i nekompetencije na svim poljima. Malčice je problem što se u slučaju novih izbora postavlja pitanje a za koga glasati jer nude nam se provjereno loši i nesposobni kandidati , jedino je dobro što su u ovoj političkoj tragikomediji kojoj svjedočimo mnogima maske pale pa će u slučaju ponavljanja izbora proći puno lošije nego sada.

Političarima se ne žuri , a i zašto bi pa sve je plaćeno . Dok sa više strana dolaze upozorenja i prognoze istaknutih ekonomskih analitičara o Hrvatskoj kao novoj Grčkoj , taj i takav scenarij koji je i više nego realan , čini se uopće ne zabrinjava političarski ološ koji nam kroji sudbine. Dok hrvatski političari MOSTurbiraju među sobom , država neizbježno tone i mi skupa sa njom no izgleda kako to baš i nije jasno veliko većini nesretnika koji žive u ovoj zemlji , kao što im nije jasno da biranje istih ljudi koji su se dokazali kao loši , nesposobni i nedorasli za vođenje države i nije baš način za izlazak iz krize ili ne daj bože ekonomski napredak.

Prištavi dezerter Zoki nikako ne želi ispustiti premijersku fotelju , pokušava kupiti toliko potrebne mandate na sve moguće načine , to znači uglavnom našim novcem , tako je Bandiću i Petrini velikodušno podijelio milijunske iznose za njihovu lokalnu samoupravu , slobodno si prevedite kao gurnuo im je lovu u džep . Spreman je na sve i svašta pa je čak i inače blentavi Karamarko shvatio da je riječ o puzajućem državnom udaru , hoće li to i predsjednica shvatiti pitanje je ili ima previše obaveza na fakultetu pa se ne stigne baviti tako trivijalnim stvarima kao što je nacionalna sigurnost i stanje u državi?

Dok nam na granice sa svih strana postavljaju bodljikavu žicu , možda i zato da nas spriječe u bjegu iz ove opljačkane i opustošene zemlje , dok nam političari MOSTurbiraju , ja se osjećam nekako prilično izjebano . Ne znam kako vi.....

Popaj