Druže predsjedniče, što je to hrvatska sramota?

Pin It

Drug predsjednik prosto ne može vjerovati da čirilični natpisi u Hrvatskoj a pogotovo u hrvatskom Vukovaru mogu ikoga vrijeđati i kao da je pao sa nekog drugog planeta veli nam da je skidanje čiriličnih natpisa u Hrvatskoj naša sramota. Veli, jadan, što će reći kada ode u neku stranu zemlju pa ga priupitaju što se to događa u našoj zemlji i kako to da nekome može smetati čirilica?

Evo, najavio je skorašnji posjet, njemu bratskoj Srbiji i kako će se bijedan osjećati pred tim starim, demokratskim, evropskim narodom, znajući da se u njegovoj zemlji ne želi njihovo pismo čirilica i to baš njihovo pismo, naroda koji je prije 22 godine tako herojski oslobodio grad Vukovar od crnokošuljaša i ostalih ustaških zmija te sav narod koji je tu zatekao zbrinuo diljem Srbije u udomiteljskim logorima..

Eto, baš smo neki tvrdoglav narod. Nećemo čirilicu pa nečemo i sramotimo našeg milog predsjednika diljem svijeta.

Ali ima tu još nekih par sitnica zbog kojih bi se naš predsjednik trebao crveniti ali to za njega vjerojatno nije sramota za ovu zemlju.

Našeg predsjednika nije sramota što u ovoj zemlji slobodno šeću oni koji su prije dvadesetak godina rušili ovu zemlju i ubijali na najgore načine "njegov" hrvatski narod i ne samo da su slobodni nego svi rade u državnim institucijama počevši od javnih poduzeća, ministarstava, pravosuđa pa sve do policije i napokon imamo ih i u hrvatskom Saboru i Vladi.

Zašto se drug Josipović ne zacrveni zato što u ovoj zemlji još nitko nije odgovarao za veliki broj silovanja koja su se događala na okupiranim dijelovima Hrvatske a da ne govorimo o svjedočanstvima masovnih silovanja u Hrvatskom Vukovaru i po "udomiteljskim" logorima diljem njemu drage i prijateljske države Srbije?

Nije li hrvatska sramota da silovatelji i koljači slobodno žive u Vukovaru i ostalim mjestima i još se usude prijetiti svojim žrtvama?

Nije li sramotno da još nitko nije učinio ništa po osnovi brojnih kaznenih prijava za ratne zločine nad Hrvatima i ostalim ne srbima koje su podnijele same žrtve ili njihove obitelji? A zašto su uopće oni sami morali podnositi kaznene prijave ako imamo hrvatsko pravosuđe i organe gonjenja? Možda zato što su oni koji bi to morali provesti na istoj valnoj duljini sa dotičnim zločincima? Drugog odgovora nema.

Crvenite li se, druže predsjedniče, kada u Borovu selu vidite spomenik zločincu Vukašinu Šoškočaninu ili i njega smatrate nevinom žrtvom ustaškog divljanja po Hrvatskoj?

Nije li hrvatska sramota što je od rata na ovamo preko tri tisuće hrvatskih bojovnika počinilo suicid ili vam je drago što ima jedna brigada crnokošuljaša manje?

Dali vam je poznato, druže predsjedniče, koliko djece je ubijeno u Hrvatskoj za vrijeme Domovinskog rata ? Koliko ih je ubijeno od četničkih granata, koliko od noža ili metka ? Znate li koliko je djece bilo po srbijanskim logorima? Znate li koliko ih je silovano i potom ubijeno?

Znate li.....? Naravno da neznate, zato vas i nije stid tih i takvih činjenica nego hrlite svojim prijateljima u Beograd po nove instrukcije kako im pomoći da što prije uđu u EU a da ne govorimo o najavi povlačenja tužbe za genocid i agresiju na republiku Hrvatsku.

Nije li hrvatska sramota da nam djeca u školi nemaju pojma što je to Domovinski rat i što se to događalo na ovim prostorima u novijoj povijesti a da istovremeno misle da su Bata Živojinović i Ljubiša Samarđić bili naj veći hrvatski heroji.

Hrvatska sramota je i to da državni odvjetnik republike Hrvatske pita jednog hrvatskog bojovnika koliko je Srba ubio braneći Hrvatsku i svoje mjesto aludirajući na to da je i on potencijalni zločinac... Ja ću mu odgovoriti koliko ih je ubio-premalo.

Znate li što je za ovaj hrvatski narod naj veća sramota?

Naj veća sramota za ovaj narod jeste upravo ovakav predsjednik, ovakav premijer i ovakva vlada.

ZDS

 

ČAPLJA