Nenadana muškost anemičnog Ive, od milja zvanog lignja!

Pin It

Image result for kolinda josipović  cinik

Iza nas je proslava Dana Pobjede itd. u Kninu a još ne možemo doći k sebi nakon komentara bivšeg Predsjednika RH o, po njemu, nedoličnom ponašanju aktualne Predsjednice na toj proslavi. Tko bi rekao da je taj anemični tip smogao toliko 'muškosti' kako bi se 'iz mišje rupe' verbalno obrušio na jednu damu, i ne prvi put!? 

-Ljubomora, zavist, zloća?

Pa pročitajmo još jednom:

„Govor predsjednice u Kninu bio je privatizacija javne proslave, što je vrlo neukusno. Riječ je o nedopustivom nastupu. Vidjeli smo još jedan od pokazatelja društvene regresije. Ne samo da je pričala besmislice, s obzirom na prigodu na kojoj je govorila, nego je imala i čudnu gestikulaciju, pa se mnogi pitaju je li tome prethodila konzumacija alkohola“, kazao je Josipović za televiziju N1 aludirajući na pijanstvo, eto, najviše Institucije RH, 

i dodao još:

„Nitko od nje ne očekuje da se pravda što nije išla u rat, ona je tada radila neke druge stvari. Ali kada ona cirkusira, onda to otvara različite rasprave. Ne mislim da će joj se ovaj nastup u Kninu dobro odraziti na rejting za kojim toliko trči!“

Što se alkohola tiče, možda je Predsjednica i 'potegla' koju kapljicu u čast velike proslave, ali, i bljedolikom Ivi dobro bi došla koja čaša crnjaka za malo rumenila na njegovu blijedom licu isposnika.

Prisjetimo se njegova državničkog cirkusiranja….

U funkciji predsjednika suverene države, RH, u lipnju 2010. posjetio je tzv. RS, i tim činom defacto priznao tu Daytonsku tvorevinu.

Nakon srdačnog druženja s Miloradom Dodikom potpuno trijezni predsjednik RH, Ivo Josipović okupljenim je uzvanicima u zgradi Vlade RS na klaviru odsvirao nekoliko kompozicija među kojima je i pjesma 'Moj galebe' Olivera Dragojevića, prenijele to banjalučke Nezavisne novine. 

Obzirom na pro-četničko okruženje mogao je tada i parafrazirati naziv pjesme pa namjesto 'Moj galebe' Dodiku odsvirati 'Moj gavrane'!

Tijekom svog predsjedničkog mandata Josipović je pokazao visoku dozu tolerancije, snošljivosti, podilaženja, čak i ljigavosti, tako da je uskoro među 'širokim narodnim masama' dobio zaslužni epitet lignje ili kuhane noge. 

A podilazio je svakom i to ne samo na domaćem nego i na međunarodnom planu!

Prisjetimo se njegova posjeta Izraelu i izdajničke izjave kojom je 'debelo' oblatio 'svoj' hrvatski narod:

„Da, postojao je širok antifašistički pokret otpora u Hrvatskoj. 

Da, svi predsjednici moderne Hrvatske bili su antifašisti. I sâm sam sin Titova partizana (ćaća Ante Josipović, jedan od pravosudnih egzekutora Hrvatskog proljeća a drug Tito-mega zločinac 20.-tog stoljeća, nap. a.)…. ……Neprestano se moramo suočavati s neugodnom činjenicom da je – stavljajući na stranu slavan antifašistički otpor – bilo pripadnika našega naroda koji su bili sistemski organizirani u izvršenju groznog zločina protiv čovječnosti. 

Otrovna je guja puštena da izgmiže iz srca naše nacije u pokušaju da se istrijebe Srbi, Židovi i drugi samo zbog toga što oni jesu ili što zastupaju“, i dodao s puno ljigave, ulizivačke patetike, bez imalo alkohola u krvi:

„Trebamo se zagledati u svoje srce i pomiriti se s najtamnijom mrljom u svojoj povijesti i političkoj kulturi. 

Trebamo znati: zmija je sad oslabljena, ali je još uvijek tu. Tu je, duboko u našim srcima, tamo gdje počinje stvarna pomirba.“ 

A što se 'rata' tiče, pa, ni naš 'lignjun' nije ratovao, taj profesor kaznenog prava umjesto puške u ruci uzeo je nakon rata svoje oružje u ruke, pravničko pero, prisjetimo se:

Knjiga bivšeg srbijanskog veleposlanika Radivoja Cvetićanina 'Zagreb Indoors' svojedobno je bila najtraženija roba u Hrvatskoj, a osim što se spominju mnoge poznate osobe iz Hrvatske, u toj knjizi stoji kako je Ivo Josipović veleposlaniku Srbije dostavljao tajne spise (dakle kao izdajnik Hrvatske države!?, nap. a.). 

Ako je vjerovati pisanju Cvetićanina, Josipović, koji mu se još 11. svibnja iste godine (2007.) na objedu u 'Vinodolu' pohvalio kako je beogradski zet, dostavio mu je hrpu službenih sudskih spisa o kaznenim postupcima za ratne zločine koji su se u Hrvatskoj provodili protiv Srba.

Bilo je to vrijeme kad je Ivo Josipović već bio napustio hrvatski pravni tim koji je sastavljao tužbu za genocid protiv Srbije pred Međunarodnim kaznenim sudom u Haagu. 

Desetak dana kasnije Cvetićanin (22. svibnja 2007.) je zapisao sljedeće: 

„Ručam u Vinodolu s prof. Josipovićem. Ta renesansna pojava... ostavlja utisak jednostavnog, unekoliko hladnog čoveka. U dva sata razgovora nismo, međutim, uspeli da dopremo jedan do drugoga. Doneo mi je svoju uobičajeno debelu hrestomatiju (izbor članaka, nap. a.)suđenja i presuda za ratne zločine. Devedeset i pet odsto Srbi. Potvrđuje da je izašao iz hrvatske komisije koja vodi tužbu protiv Srbije. Nije od toga pravio pompu. Kazao sam da mi prirodno cenimo taj gest“, napisao je Radivoj Cvetićanin.

I za kraj, Josipović svakako nije 'pijandura' niti je imao ambicija za 'pušku u ruci', on se tijekom 'rata' zanimao nekim drugim hobijima. 

Neki osobenjaci skupljaju poštanske marke, filatelisti, neki drugi novčane kovanice, numizmatičari a 'šibicari' skupljaju kutije od žigica, dok je 'naš' Ivo marljivo skupljao…STANOVE!

Ožujka 2015. Ivo Josipović je objavio je svoju 'završnu' imovinsku karticu nakon što je njegov predsjednički mandat došao kraju. 

U njoj je naveo da mu je predsjednička plaća iznosila 22.240 kuna neto, a od 'ostalih djelatnosti', odnosno 'umjetničke djelatnosti' na godišnjoj razini je zaradio 151.000 kuna. Plaća mu je početkom mandata iznosila 24.768 kuna neto, a od pravničke i umjetničke djelatnosti(čitaj ZAMP!, nap. a.) zarađivao je okruglo 200.000 kuna godišnje. 

Ivo Josipović i njegova supruga Tatjana(Mirjana, Milica, Mileva?) Josipović vlasnici su čak četiri stana u Zagrebu i građevinskog zemljišta u mjestu Lijevo Sredičko. 

U Zagrebu imaju stan veličine 105 kvadrata vrijednosti, vjerovali ili ne, oko 700.000 kuna, 

stan od 209 kvadrata vrijedan, vjerovali ili ne, oko 2,4 milijuna kuna, 

stan od 138 kvadrata vrijedan, vjerovali ili ne, oko 1,9 milijuna kuna 

i stan od 57 kvadrata vrijedan sitnicu od oko 600.000 kuna.

'Kučica' u Baškoj Vodi upisana je na njegova ćaću Antu(94), sic!

-To sigurno nije zaradio s puškom u ruci, niti mu je itko pijan poklonio, nego kako???

-Besmislica, rekao bi 'naš' pravedni Ivo!

Kolovoz 2019.                                                                       

Damir Kalafatić