Napad na Janicu napad je na Hrvatsku!

Pin It

Samo par dana nakon fizičkog napada na Zdravka Mamića u Bolu, na istom otoku, Baukovu Braču, u Supetru, skupina je od 50-ak bez sumnje organiziranih divljaka koji sebe nazivaju navijačima (dali Hajdukove Torcide!?), verbalno napala odnosno prostački izvrijeđala legendu hrvatskog športa Janicu Kostelić. 

Državna tajnica za šport Republike Hrvatske, Janica Kostelić, se naime uputila u Bol na tamošnji teniski turnir, no do Bola nije stigla. 

Još na trajektu iz Splita za Supetar mentalno bolesni divljaci(dali u organizaciji ORJUNE!?, nap. a.) su se verbalno obrušili na najtrofejniju hrvatsku športašicu svih vremena. Već je tu počelo prostačko vrijeđanje koje je svoju kulminaciju imalo u trajektnom pristaništu u Supetru, na otoku Braču, zanimljivo, 'staništu' ciničnog SDP-ovca Arsenija Bauka. 

Upravo taj Bauk-rodom Bračanin se našao pozvanim da prvi, na sebi svojstven način, zlobno i nadasve cinički na društvenim mrežama iskaže svoj stav o uhićenju 'bračkih divljaka', minorizirajući Janičinu veličinu i sve njene športske uspjehe koje je 'darovala' svom hrvatskom narodu. Na pobjedničkom postolju ta hrvatska heroina bila je uvijek umotana u sveti hrvatski stijeg s desnom rukom na grudima i suzom-radosnicom u očima. 

Umjesto da se, uime grupe svojih bračkih divljaka, Janici duboko ispriča za sve nanesene joj prostačke uvrede, evo njegova ciničnog komentara, pa sami zaključimo koliko Arseniju Bauku vrijede hrvatske svetinje:

„Zašto nisu(zašto nismo, nap. a.) hapsili kada se vrijeđalo Predraga-Freda Matića; njemu su upućivane i teže uvrede nego Janici pa se nikog nije hapsilo zbog toga?“

Samo ova usporedbena rečenica upućuje na to koliko Bauku vrijede hrvatske svetinje, što njemu znači pregršt sjajnih odličja koje je ta živuća legenda, Janica Kostelić, časno izborila na ponos svakog građanina hrvatske države i na divljenje cjelokupne svjetske javnosti. 

Jasno, izuzev ovih protuha, njegovih Bračana 

Ali, njemu, Arseniju Bauku, to ništa ne znači pogotovo kad se usuđuje Janičine grandiozne uspjehe usporediti sa zaslugama čovjeka za kojeg velika većina njegovih znalaca, vukovarskih branitelja, tvrdi kako je bio tek borac 'krvavih gaća' u podrumu vlastite kuće. A neki od 'njegovih suboraca' ga drže čak i dezerterom navodno oboljelim od neizlječivog PTST-a, pa začudo naglo izliječenim od te opake boleštine čim je postao savjetnikom u Josipovićevu uredu na Pantovčaku i kasnije, tugo i žalosti, ministrom branitelja u Zokijevoj Kukuriku-vladi!

A da cijeli ovaj slučaj poprima itekako političke konotacije svjedoči još i današnja izjava bivšeg glavnog pandura, Ranka Ostojića, koji se jednako Bauku usuđuje relativizirati/minorizirati ovaj prljavi incident. 

Evo te njegove umne izjave, 'ideološki' slične Arsenijevoj:

„Ovdje se radi o neujednačenim kriterijima postupanja. Slažem se, poštovati zakon i ne vrijeđati nikoga, bio to državni tajnik, saborski zastupnik ili netko drugi, no ovdje se radi o presedanu(???) koji na neki način kazuje kako treba ubuduće postupati. Kako će bilo koji građanin biti tretiran na isti način, da u 48 sati sve bude riješeno, policija radi posao, sudovi donesu presude, kazne zatvora“, rekao  je sasvim nesuvislo SDP-ov Ranko Ostojić nakon stanke u Hrvatskom saboru.

Ustvrdio je kako neki drugi nemaju (takav)privilegij(?), kako moraju ići na sud, plaćati odvjetnike, godinama tražit zaštitu jer nisu u situaciji da (dakako, poput Janice, nap. a.) dobiju takvu vrstu pokrića od strane represivnog aparata.

„SDP ne prihvaća da se radi ogromna razlika zbog pripadnosti određenoj političkoj strukturi“, dodao je Ostojić, dajući na taj način do znanja kako on drži da je Janica Kostelić privilegirana u odnosu na pripadnike drugih političkih struktura. Znači li to da su brački divljaci pripadnici njegove 'političke strukture' pa ih stoga treba zaštititi u odnosu na, eto, privilegiranu Janicu?

-Kakvu je to privilegiju Ostojićevog represivnog aparata uživao pokojni Darko Pajičić kad mu je policajac Saša Sabadoš u Vukovaru 'razvalio' lubanju, 2013.g.,…..jer je 'pripadao određenoj političkoj strukturi'?? 

Uistinu, veću glupost nismo mogli čuti pogotovo kad se radi o čovjeku, bivšem glavnom panduru, koji je, makar to bilo i pasivno, štitio vješte i organizirane 'crtače' svastike na Poljudskom stadionu, do danas neotkrivene…dali orjunaše, neprijatelje hrvatskog naroda!?

A sve je još i dan-danas obavijeno tajnom iako je nogometni teren na Poljudu pokrivalo sijaset nadzornih tv-kamera(njih čak 83)!?

 

Stoga nije naodmet prisjetiti se njegove, Ostojićeve, ekspeditivnosti u slučaju 'svastika na Poljudu'(niže navedeni tekst se i danas može pročitati u brojnim medijima i na portalima, lijevim i desnim jednako, nap. a.):

- Večer prije odigravanja utakmice na Poljudu između Hrvatske i Italije, okupilo se SDP-ovo društvo na večeri u splitskome restoranu 'Lučica' na Spinutu. 

U društvu ministra Ranka Ostojića bili su ministar obrane Ante Kotromanović, i što je vrlo važno, Ante Maslov, direktor tvrtke 'Jadro' koja održava travnjak na splitskom stadionu; s njima je bio još jedan djelatnik MUP-a. 

O čemu su razgovarali, može se samo nagađati, ali zar nije logično pretpostaviti da je bilo i riječi o sutrašnjoj utakmici pa i da im je direktor tvrtke 'Jadro' Ante Maslov podnio izvješće o stanju travnjaka. 

Kako to da on nije na vrijeme znao za crtež svastike pa na vrijeme spriječio skandal. Ili su možda ipak znali te je riječ o nečemu drugome mnogo podlijem? Društvu za stolom splitskog restorana uskoro su se pridružili ministar pravosuđa Orsat Miljenić(!!!) i kontroverzni poduzetnik Z. R., koji je svojedobno bio pritvaran zbog sumnji u kriminalne aktivnosti. 

Inače, kada je postao ministar unutarnjih poslova, Ranko Ostojić, živio je u stanu bivšeg vlasnika medijske kuće EPH Ninoslava Pavića, a poslije otkrivanja toga skandala preselio se i jedno vrijeme živio u stanu čiji je vlasnik upravo kontroverzni poduzetnik Z. R…… 

Samo budale mogu vjerovati da se na ribljoj večeri u 'Lučici' razgovaralo tek o prognozi vremena za sutrašnju utakmicu jer je 'svastika' tehnički već bila veoma stručno pripremljena, trava je već bila tretirana s izabranim herbicidima produženog, vremenski precizno tempiranog djelovanja!

A danas ti politički jadnici, Arsenije i Ranko, sramotno pokušavaju relativizirati veličinu legendarne Janice Kostelić držeći je privilegiranom u odnosu na plaćene bračke divljake a sami nisu vrijedni ni da joj prašinu s odličja skidaju!

-Uistinu, presedan je to ljudske gluposti, privilegija političkih idiota!

damir kalafatić