Odgovor na Kolumnu Mi.Like – Da li je počelo drugo poluvrijeme bez nas

Pin It

Dakle na pitanje počinje li to drugo poluvrijeme bez nas, odgovor je - još nije počelo. Ovo je vrijeme između dva poluvremena, kada se rezervni igrači zagrijavaju, navijači se opuštaju, televizija pušta reklame a u svlačionici trener radi analizu prvog poluvremena i postavlja taktiku za drugo.

Idemo malo do svlačionice.

Znamo svi, nemojmo se zavaravati, prvo poluvrijeme utakmice Izdajnička vlast – Branitelji završilo je 1-0 za Izdajnike. Strijelac Tihomir Purda - autogol.

Nitko od suigrača ne ljuti se na njega, svakome se to moglo i može dogoditi, svi smo mi ljudi od krvi i mesa.

Sada u poluvremenu možemo raditi analizu prvog poluvremena i donijeti zaključke koji su jako bitni ako želimo dobiti utakmicu.

Prvo, istrčali smo na teren velikog srca ali slabe organizacije. Kondicije i znanja još imamo, dvije trećine stadiona navija za nas ali fali nam kapetan. Fali nam prvi među jednakima. Onaj kojeg smo svi priželjkivali ima crveni karton, velika većina nažalost žuti.

Drugo moramo priznati da neki naši suigrači iz pobjedničke utakmice protiv Četnika ne žele više igrati s nama. Nemamo sad vremena za raspravu o njima, koga nema bez njega se mora.

Treće protivnička momčad dobro je pripremljena a bogami i opremljena, igraju podlo i ne biraju sredstva. Na njihovoj čelu nalazi se najveći okot koji su Hrvati imali još od vremena onih koji su ubili kralja Zvonimira.

Zadnje i najvažnije suci su potkupljeni i pristrani. To su naravno mediji.

I što sad. Idemo li uopće na teren u drugom poluvremenu ili ćemo predat utakmicu?

Hoćemo li onima što se zagrijavaju pomoći znanjem i iskustvom?

Navijači skandiraju, zastave se vijore, nemamo još puno vremena.

Jedno je valjda svima jasno, ako predamo utakmicu ispadamo iz prve lige zauvijek.

A dobiti ju na fer play sigurno nećemo.

Jasna