Tko raspiruje nacionalnu mržnju po Hrvatskoj?

Pin It

Da li je u pitanju nacionalna mržnja ili nekakva 'huliganska osveta' to će procijeniti 'Institucije', ali, teško je povjerovati da su napadači-Hrvati iz čista mira, eto ponovno, ugrozili vječno ugrožene hrvatske pravoslavce koji sebe drže Srbima!? Činjenica je jedno da je taj nemili incident podigao veću medijsku i političku prašinu od nedavnog višestrukog ubojstva cijele jedne obitelji

Incident u Uzdolju i Đevrskama kod Knina apsolutno je za svaku osudu! 

Motive i uzroke tog huliganskog napada na raspjevane 'Petkove zvezdaše' teško da ćemo ikada doznati. 

Dali je u pitanju nacionalna mržnja ili nekakva 'huliganska osveta' to će procijeniti 'Institucije', ali, teško je povjerovati da su napadači-Hrvati iz čista mira, eto ponovno, ugrozili vječno ugrožene hrvatske pravoslavce koji sebe drže Srbima!? 

Činjenica je jedno da je taj nemili incident podigao veću medijsku i političku prašinu od nedavnog višestrukog ubojstva cijele jedne obitelji. 

Dakako, po Miloradu Pupovcu radi se jedino i isključivo o mržnji na nacionalnoj osnovi. 

Usput: 

Sjetimo se reakcije Pupovca kad je nedavno Ivan Penava objavio video na kojem se dobro vidi kako srbijanska mladež iz Vukovara sjedeći bojkotira i njihovu Hrvatsku himnu. Pupovac ga je promptno napao da neetično koristi, eto, antihrvatski educiranu 'ćiriličnu' nejač u političke svrhe!

Nema nikakve sumnje da je ta mladež u srbijanskim školama hrvatskog grada-heroja stekla 'znanje' mrziti sve hrvatsko, pa i Lijepu našu!

Upitajmo se gdje su korijeni te mržnje i tko ju to neprekidno raspiruje?

Promućurni etno-biznismen (prema Ivi Josipoviču) Milorad Pupovac-Srbin po profesiji, ustvari je politički Hrvat pravoslavne vjere(-ako vjere uopće i ima-), cijelu je svoju političku karijeru zasnovao upravo na poticanju nezadovoljstva među tobože ugroženim hrvatskim pravoslavcima i na guranju srpske manjine u Hrvatskoj u sukob s Hrvatima i hrvatskom državom. 

Ustvari Milorad Pupovac i ne predstavlja srbijansku manjinu u Hrvatskoj, predstavlja on ponajprije samog sebe kao čelnika SDSS utemeljenog po ratnom zločincu, pok. Goranu Hadžiću; lijepo! 

Tko je Milorad Pupovac, politički Hrvat s hrvatskom Domovnicom i što njemu znači država Hrvatska čiji kruh jede; jeli se on, makar i verbalno, odrekao svoje Hrvatske DOMOVINE?

Itekako se odrekao, jer:

-„Beograd je glavni grad naše matične države Srba u Hrvatskoj“ izjavio je zastupnik Hrvatskog Sabora notorni Milorad Pupovac za srpski b92, veljača 2019. Ova nevjerojatna i bez sumnje petokolonaška izjava Milorada Pupovca kojega plaćaju hrvatski porezni obveznici MORALA je već davno izazvati zgražanje i oštre reakcije svih  saborskih zastupnika, političke elite, institucija i medija, ali je to izostalo zbog tog da se uvijek 'ugroženi' i lukavi Pupovac slučajno ne bi uvrijedio. 

Nije li ta izjava ujedno i izraz prijezira, ponižavanja, dakako, i odurnosti prema vlastitoj državi…Hrvatskoj?

A sad nekoliko pitanja: 

-Jesu li srbijanske 'Novosti' koje se tiskaju u hrvatskoj metropoli Zagrebu glasilo SNV-a pod 'ideološkom' ingerencijom njezinog samozvanog lidera, Milorada?

-Jeli to medijsko smeće izvor svekolike nacionalne mržnje(širenju političkog smrada) prema svemu što nosi pridjev 'hrvatski'? 

-Je li to glasilo financirano dobrim dijelom iz džepa hrvatskih poreznih obveznika po bizarnoj, mazohističkoj matrici: mi plaćamo-oni nas pljuju? 

Ti njega hrvatskim kruhom a on tebe zauzvrat pljuje! 

-Jeli u uređivačkom timu tog 'hrvato-ždernog' glasila okupljena notorna antihrvatska medijska klatež (ponajviše iz pokojnog splitskog 'Ferala') koja na naslovnicama tog lista montira najodurnije bljuvotine koje upravo zaudaraju mržnjom, i to onom najgorom, šovinističkom, uperenom protiv najvećih hrvatskih svetinja, pokojnog predsjednika Tuđmana, blaženog Alojzija Stepinca, Crkve hrvatskih mučenika u Udbini, Hrvatske himne, Domovinskog rata a posebno protiv pobjedonosne 'Oluje'? 

Na sva ta pitanja odgovor je 'DA, Istina je'!

Medijski probisvijeti ovog 'pupa/ovčevog medijskog smrada' ponašaju se poput jata urbanih golubova, lakomo s poda zoblju mrvice hrvatskog kruha koje im Hrvati dobace, lete li lete, zoblju li zoblju, seru li seru, gdje god stignu ….šireći nepodnošljivi smrad u službi Pupovčeve petokolonaške politike apsolvirane u Beogradu! Prisjetimo se samo naslovnice tog Pupovčevih 'Novosti' iz listopada 2010. povodom teške zrakoplovne nesreće dva hrvatska vojna MIG-a kod Slunja, naslovnice koja je upravo zaudarala perfidnim cinizmom punim zluradog likovanja, naslova:

„Oba su pala!“

-Mržnja je to Milorade, mržnja par exellence!

Ali, Pupovca ne treba silom, traktorom, istjerati iz Hrvatske, njega treba podučiti kako bi bilo politički veoma oportuno da se ispriča hrvatskom narodu kojem politički i pripada i da pomete sav onaj politički smrad koji veoma opasno zaudara na nekakve nove 'balvane'….u kojima su svojedobno aktivnu ulogu odigrali i Miloradovi 'burazeri', Mladen i Vojislav, sic!

A sad nešto usporedbe radi:

Dana 6.ožujka 2013. lucidni Vladimir Šeks je u Hrvatskom saboru Pupovca nazvao Pupavcem pa se kasnije ispričavao kako je to bio čisti 'lapsus lingua'-e odnosno da ga Milorad nije dobro razumio.

Moguće je Šeks i namjerno pogriješio želeći Pupovca usporediti s pticom zvanom Pupavac. 

 Naime, toj lijepoj ptici naziva PUPAVAC smrad je prirodno obrambeni mehanizam dok etno-biznismen sličnog naziva, Pupovac, svojim političkim pamfletima zagađuje zemlju koja ga 'i hrani i oblači'!

I za kraj: Pupo(a)vče, gdje je grob dr.-a Ivana Šretera?

Dosad nitko, pa ni Pupovac, nije demantirao Slavka Degoriciju, jednog od osnivača HDZ-a, koji je u svojoj knjizi sjećanja 'Nije bilo uzalud', izdanoj početkom 2008. godine, teško optužio Pupovca upravo za Šreterov slučaj. Degoricija je početkom 90-ih bio član i voditelj izaslanstva RH za pregovore s lokalnim vlastima Srba u RH i prisutnim međunarodnim organizacijama. 

U knjizi je ustvrdio da se Pupovac 1991. zalagao za dvojicu Srba liječnika koji su na okupirani teritorij švercali medicinsku opremu. 

Naši su ih pustili i nije im pala ni dlaka s glave. 

A naša je strana pak tražila da se Pupovac založi za pakračkog liječnika Ivana Šretera, velikog humanistu, kojega su lokalni Srbi u isto vrijeme oteli jer je svojim mirotvorstvom ometao tamošnju srpsku pobunu. 

Pupovac je obećao i dalje zašutio. 

Poslije se pokazalo, što je ovaj znao, da su Srbi Šretera vrlo brzo mučki likvidirali, dakako, iz mržnje….i danas mu se ne zna za grob a Pupovac i dalje šuti, k'o zaliven!

Onaj tko skriva zločin i sam je zločinac!

Kolovoz 20019.                                                                 

Damir Kalafatić