Bog prašta, Srbi ne praštaju ni mrtvima!

Pin It

-Devastiranje osmrtnica u Sotinu ubijanje je već ubijenih Hrvata! Sotin sa 60-postotnim većinskim hrvatskim stanovništvom nije uživao naročitu podršku jugoslavenskih vlasti. No, marljivi Sotinčani nisu se dali pokolebati ni u gospodarskom, a tako i u nacionalnom pogledu.

Sotin se 1991. godine našao na udaru velikosrba kao jedno od mjesta gdje se čuvala hrvatska samosvojnost.

Prema popisu pučanstva iz 1991.g. u Sotinu, prigradskom naselju Vukovara živjelo je 59,6% Hrvata, 3,3% Mađara i 28,1% Srba; dakle, Hrvati su bili apsolutna većina (Izvor: 'Stanovništvo Vukovara i vukovarskog kraja', Alica Wertheimer-Baletić, Zagreb 1993.).

Nakon okupacije Vukovara Sotin je sasvim izmijenio svoju demografsku sliku, agresijom srbo-četničke vojske, dakle, ratnim zločinom, postao je etnički čisto, 100% srpsko naselje. Za vrijeme te, srbo-četničke agresije poginulo je i ubijeno 64 mještana mahom nedužnih civila, a na popisu zatočenih i nestalih osoba još i danas se nalazi 18 Sotinjana.

O masovnim grobnicama kod Sotina nezainteresirana hrvatska istražna tijela doznala su tek na temelju svjedočenja osobe iz Srbije a ne Bajićeva DORH-a, protiv koje srbijansko a ne hrvatsko Tužiteljstvo za ratne zločine provodi istragu zbog sumnje na kazneno djelo ratnog zločina počinjenog u Sotinu 1991.g.

Konačno, njihova tijela su ekshumirana, dakle, poslije dugog niza godina i to privatne a ne službene potrage odnosno tek nakon što je jedna od osumnjičenih osoba za taj ratni zločin, koja se tada nalazila u zatvoru u Srbiji, došla na mjesto zločina i pokazala gdje treba kopati.

Ubrzo je pronađena primarna grobnica, a odmah zatim i sekundarna koja se nalazila u krugu nekadašnje klaonice, a gdje su posmrtni ostaci ubijenih mještana Sotina bili pomiješani sa životinjskim ostacima kako bi se zločin prikrio; morbidno!

Naglasivši prilikom ukopa, 14.listopada og., da mještani Sotina svoje najmilije traže godinama na miran i ne nasilan način, nadbiskup Hranić kazao je kako se 'manje od toga jednostavno ne može tražiti', niti se može odustati od daljnje potrage za preostalim nestalim mještanima Sotina….

Srbijanski 'komšije' iako su sigurno morali znati za mjesto zločina šutjeli su o tome pune 22 godine!?

Ali zato znaju oni nešto drugo jer ni mrtvima ne daju mira; figurativno rečeno ubijaju ih 'srpski komšije' po drugi put jer „BOG PRAŠTA, SRBI NE“ …praštaju ni mrtvima!

Neposredno dva dana prije ukopa rastrgane su i pobacane sve osmrtnice s mjesta za oglašavanje a dan poslije ukopa to isto je učinjeno i s autobusne stanice s tim da je divljački razbijena i kompletna stanica.

O tom morbidnom i barbarskom činu primitivne i nekulturne srpske manjine mahom su šutjeli i šute svi hrvatski mediji, osim 'desničarskih' portala, a šute i grlati i nadobudni hrvatski političari (zajedno s Pupovcem), koji danima galame o zakonitom postavljanju 'ćirilice'.

Pa, neka se Josipović zbog problema sa srpskom manjinom ugleda u Putina ako ima m..a!

Dana 4. veljača 2013g., Vladimir Putin, ruski predsjednik, obratio se Dumi (ruski parlament), te je održao govor o napetosti s manjinama u Rusiji, ponovimo još jedanput:

„U Rusiji žive Rusi.

Bilo koje manjine, u bilo kojem mjestu, ako žele živjeti u Rusiji, raditi i jesti u Rusiji, trebaju govoriti ruski i trebaju poštivati ruske zakone. Ako oni vole šerijatsko pravo, onda ćemo ih savjetovati da idu na ona mjesta gdje je to državni zakon.

Rusija ne treba manjine.

Manjine trebaju Rusiju, a mi im nećemo dati posebne povlastice ili pokušati promijeniti naše zakone kako bi odgovarale njihovim željama, bez obzira kako glasno viču 'diskriminacija'.

Na nama je da se naučimo, gledajući samouništenje u Americi, Engleskoj, Nizozemskoj i Francuskoj, ako želimo preživjeti kao nacija.

Ruski običaji i tradicija nisu kompatibilni s izostankom kulture ili primitivnih načina života u većine manjina. Kada časno zakonodavno tijelo razmišlja o usvajanju novih zakona, mora prvenstveno imati na umu nacionalni interes obzirom da manjine nisu Rusi.“

Političari u Dumi su priredili Putinu pet minutne ovacije; sapienti sat!

 

damir kalafatić