Ćirilica je simbol svojatanja tuđe zemlje!

Pin It

Ćirilica, srpski manastiri i srpski grobovi su po SPC-i ali i po Memorandumu SANU I./II. međaši Velike Srbije! Predsjednik Republike Ivo Josipović ocijenio je jučer da je sve što se događa u Hrvatskoj posljednjih dana vezano uz skidanje ploča s dvojezičnim natpisima neprihvatljivo i 'sramota za sve nas' te ponovno pozvao Vladu, oporbu i branitelje da brane dostojanstvo Hrvatske kao europske zemlje kako se 'priča o ćirilici ne bi pretvorila u priču o neuspjehu Hrvatske'. –Predsjedniče, koje su to 'sramote za sve nas' i kako vi branite dostojanstvo države Hrvatske kojoj ste na čelu?

Nabrojimo samo neke od brojnih ali i stvarnih hrvatskih sramota…

Borovo selo, Republika Hrvatska:

Sramota za sve nas Hrvate uključivo predsjednika Josipovića i premijera Milanovića je nešto drugo a to je natpis protivan svim zakonima RH, dakle kažnjiv, koji stoji na velebnom spomeniku srbijanskom 'narodnom junaku' Vukašinu-Vuli Šoškočaninu u Borovu Selu na hrvatskoj grudi, na kojem 'jednojezično'-ćiriličnim pismom piše slijedeći provokativni tekst: „…i srpske zastave visoko i tvrdo na srpskoj zemlji stoje!“

Dakle, Borovo selo je srpska zemlja u kojoj je i pismo ćirilično; sramota je to bez premca, Predsjedniče!

Arhivski podaci iz Srbije – novina Srpske radikalne stranke (Beograd, svibanj 1994., 37) potvrđuju da su uoči zvjerskog masakra, vađenja očiju i odsijecanja ušiju dvanaest hrvatskih redarstvenika, 2. svibnja 1991. u Borovu Selu, uz naoružane lokalne Srbe kojima je zapovijedao Vukašin Šoškoćanin, bili još i četnički dobrovoljci iz Srbije (članovi Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja i Srpskoga pokreta obnove Mirka Jovića). Dakako, oni se tu nisu našli slučajno niti bez znanja i uputa određenih tijela Republike Srbije.

Zar nije hrvatska sramota što za taj zločin do danas nitko nije odgovarao niti je sankcioniran ili je možda zločin opravdan jer su Srbi u Hrvatskoj branili svoju, srpsku zemlju!?

Usput, rat sa Srbijom još nije završen o čemu svjedoči i nedaleka Šarengradska Ada-hrvatski suverenitet pod srbijanskom okupacijom; Predsjedniče, nije li to velika ali i vaša sramota!?

Popis pučanstva Vrgorac&Vukovar

U Vrgorcu je Arsenije Bauk veoma brzo utvrdio da popis pučanstva ne odgovara 'stanju na terenu' pa su iz popisa veoma brzo i savjesno izbrisani hercegovački Hrvati-uljezi u Hrvatskoj!

Iz Vukovara, u kojeg su 18.studenog 1991.g. ušli četnici s ćiriličnim barjakom 'sloboda ili smrt', pobijeni su ili protjerani doslovno svi Hrvati i 'nesrbi' tako da je Vukovar postao etnički čisti 'srpski grad' a to i danas misli po Vojislavu Šešelju inaugurirani četnički vojvoda Tomislav Nikolić, predsjednik Srbije.

Prije par dana mi znanica-Vukovarka priča svoju nevjerojatnu priču:

U studenom 1991. oružanom silom istjerana je iz Vukovara a kuća joj je bila sravnjena sa zemljom. Nakon takozvane 'mirne reintegracije' skupila je snage i sredstava te je legalno kupila jednu, doduše, srpsku ruševinu-ustvari teren, izgradila stambeni objekt koji je u gruntovnici i katastru grada Vukovara zaveden kao njeno vlasništvo1:1!

Međutim, na toj je kući(bivšem zgarištu) kao stalnom boravištu još i danas 'zavedeno' 16 'Vukovaraca-Srba' koji inače žive u Srbiji a protuzakonito su prijavljeni na, danas, njenoj adresi!?

A da cijela 'stvar' bude još bizarnija na susjednoj (srpskoj) ruševini-parceli tik uz njeno dvorište prijavljeno je boravište još 17 bivših 'Vukovaraca-Srba' koji također danas žive u Srbiji; jesu li i to žitelji Vukovara!?

Cijeli taj slučaj prijavljen je nadležnim institucijama u gradu Vukovaru ali do danas ništa nije poduzeto za razliku od Vrgorca; eto, 'moj Predsjedniče i naš ministre Arsenije' to je ta velika hrvatska sramota…još jedna u nizu!

Danas mijenjamo i Ustav kako bi 'spasili vojnike UDBA-e' od bavarske pravde ali nikome ne pada na pamet da promijeni Račan-Mesićev nakaradni 'zakon' po kojem je kriterij dvojezičnosti s polovice pučanstva spao na trećinu a takvu beneficiju ne uživa niti jedna manjina u svijetu.

Demokratska Francuska priznaje samo državljane Francuze a susjedna nam Slovenija ne priznaje hrvatsku manjinu za razliku od Hrvatske premda su Hrvati u Sloveniji daleko brojniji od Slovenaca u Hrvatskoj.

Marakana u Beogradu, utakmica Srbija-Hrvatska

Ćirilično svojatanje grada Vukovara na toj, eto, športskoj priredbi bilo je evidentno svakom hrvatskom gledatelju pa i predsjedniku RH i nazočnom ministru Željku Jovanoviću-podrijetlom Srbinu jer je na stadionu i političkim slijepcima bio uočljiv ćirilični naziv grada-heroja…

A službeni organizator je još k'tome (zlo)namjerno dolio ulje na vatru odsviravši provokativni, ćirilični 'Marš na Drinu'…dok se hrvatska himna ni čula nije zbog divljačkog urlanja i zviždanja 'delija' i 'grobara'!

Sramote li hrvatske, niti je ministar Željko Jovanović u znak protesta barem demonstrativno napustio svečanu ložu stadiona zbog ove ćirilične provokacije niti je pravdoljubivi nam predsjednik Ivo Josipović uputio protestnu notu svom prijatelju Tomi-Grobaru zbog ritualnog spaljivanja hrvatskog državnog stijega!

A sramotna šutnja odnarođene hrvatske politike znači i potvrdu ovakvog ćiriličnog svojatanja pa onda nije nikakvo čudo da ekspeditivni ministar Arsenije Bauk danas ponovno postavlja ćirilične natpise po Vukovaru zaštićene čeličnom ogradom i Ostojićevim pandurima, sram ga bilo!

Dakle, demokracija se više ne brani ljudskim dijalogom, pravdom ili istinom nego tvrd(oglav)im pendrekom!

Ps.:

'Reciprocitet' po srbijanskom receptu:

Dr. Slaven Bačić, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća u Srbiji, skreće pažnju na to da učenici hrvatske nacionalnosti u Vojvodini i Srbiji uče, uglavnom, iz knjiga tiskanim na ćirilici, sic!

 

damir kalafatić