Ivo bi stisnuo i pustio vjetar a to nije kompatibilno!

Pin It

Je li predsjednik Josipović stvarni predsjednik države Hrvatske ili je tek 'kamilični' komentator aktualnih događanja odnosno 'lutajući reporter' Radmanove javne kuće?

U svakom slučaju njegovi javni istupi svode se mahom na puke komentare u svezi ponašanja nekakvih 'političkih faktora' koji donose odluke mimo njegove suglasnosti, ili, barem verbalnog dijaloga s tim 'faktorima'.

Smiješno, pa predsjednik države je po hrvatskom Ustavu odgovorni sukreator kako vanjske tako i unutarnje politike!?

U vrijeme kada su 'vampiri' u gluho doba noći a po nalogu vladinog ministra Arsenija Bauka 'na prepad' postavili ćirilične ploče u Vukovaru Josipović je kao vrsni pravnik govorio da treba poštivati zakon kao i sva prava nacionalne, posebno srpske manjine.

Ali, pravednik Josipović je istovremeno, umjesto da naloži, navodno sugerirao 'političkim faktorima' da se umjesto tog ishitrenog čina otvori jedan širi, dakako, demokratski dijalog o ostvarivanju svih prava i uopće odnosa manjine i većine u hrvatskom društvu.

Međutim, na njegovu veliku žalost vlada tvrdoglavog premijera Zorana Milanovića nije ga poslušala pa danas te, ćirilične table skidaju Ostojićevi 'čuvari ćiriličnog zakona' a bistroumni branitelj ćirilice, 'Fred-podrumar' tvrdi da se radi o uvezenim provokatorima 'desne' orijentacije, ili, po premijeru šovinističkim huliganima.

Danas, za Radmanovu javnu kuću predsjednik države sliježući ramenima rezignirano kaže:

„Nisam, vidite, naišao na neki odaziv od strane političkih faktora u ovoj zemlji. Ja sam tada upozoravao da se bojim da će se stanje zaoštravati, to se sada na žalost događa, a ja bih volio da nisam bio u pravu“, istaknuo je 'kamilično blagi' Ivo Josipović, samo što ne doda kako ga nitko živ 'ne šljivi'.

Jesmo li to iz parlamentarnog prešli u kancelarski sustav u kome je predsjednik republike Ivo Josipović tek ukrasni fikus a glavnu riječ vodi kancelar Zoran Milanović-'Broz'!?

A zaoštrilo se itekako, i ne samo u Vukovaru, ne samo zbog ćirilice!

Uistinu nevjerojatno zvuči:

Zbog skidanja ćiriličnih tabli rezolutni Ranko Ostojić promptno suspendira mladog policajca sina vukovarskog branitelja, prijeti mu otkaz:

Otac Igora Gilje(pok. Franjo), policajca koji je suspendiran i kazneno prijavljen zbog skidanja ćirilične ploče, u Domovinskom je ratu mučki ubijen u Nuštru od strane agresorske, srbočetničke vojske kao pripadnik hrvatske policije.

Tako pandur Ranko udara po Domovinskom ratu umjesto da privede, primjerice, Gorana Radmana i ostalu komunjarsku bagru s HRT-a indirektno odgovorne za suicid mlade Snježane Abdurahmanović, majke dvoje djece!?

„Čula sam da je u petak rano došla na posao i da nije mogla ući jer joj je kartica bila nevažeća. Zvala je nekoga s kim je dobra iz osiguranja da nešto ne valja s karticom, pa su je pustili unutra.

S obzirom da je izvjesni Bajić naredio da ona ne smije ući u zgradu, a saznali su da je ušla, poslali su nekoga tko ju je izbacio van iz zgrade. Navodno je bila totalno u komi, vikala je plakala, nakon toga je zvala Vlatka Kolarevića (bivšeg šefa, op.a.), a onda otišla na groblje i raznijela se ručnom bombom. Kažu da je s groblja prije kraja zvala policiju“, svjedoči to Marina Pavičić, inače bivša djelatnica kriminalističke policije.

Upitajmo se za kraj hoće li ova vlast biti kriva ako i neki od suspendiranih policajaca izvrši suicid kao što je to do danas učinilo više od 1.700 hrvatskih branitelja?

Kome se to odnarođena hrvatska vlast ulizuje, zar onom petokolonašu i filo-četniku Miloradu Pupavcu ('ne igrajte se vatrom'!), koji nemilice pljuje po Hrvatskoj preko svog ćiriličnog smeća-'Novosti', zar onoj bandi četnika-silovatelja i aboliranih zločinaca koji i danas slobodno šeću gradom-herojem a koji mahom žive u Srbiji a 'rade' u Vukovaru a da to čak ni Arsenije Bauk ne želi provjeriti?

Ivo Josipović uvidjevši da je 'vrag odnio šalu' danas bi poštivao zakon a istovremeno zagovara demokratski dijalog; stisnuti prkno i pustiti vjetar nije kompatibilno!

Na koji se to vražji zakon poziva Pupovac ?

„Zna li Milorad čitati“, pita se HDZ-ovac Ivan Penava.

„U Vukovaru nisu ostvarene zakonske pretpostavke“, kaže Penava i dodaje „odnosno ne poštuje se članak 8 o pravima nacionalnih manjina koji jasno kaže da se sva prava i zakoni po pitanju nacionalnih manjina primjenjuju jedino pod uvjetom poštivanja nacionalnih manjina ali i većinskog, hrvatskog naroda.“

Penava također dodaje kako niti podatci iz popisa stanovništva za Vukovar ni izdaleka ne odgovaraju stvarnom stanju.

„Neka Pupovac otvoreno kaže čemu danas pridonose dvojezične ploče u Vukovaru“, kaže Penava.

Ili, dodao bih, neka Pupovac objasni većinskom hrvatskom narodu što su njegovi 'burazi', Vojislav i Mladen, 'radili' za vrijeme Domovinskog rata, jesu li se i oni 'igrali vatrom' odnosno koji od njih je bio pod komandom ratnog zločinca, zloglasnog kapetana Dragana?

Da, da Pupovci su se itekako igrali vatrom, opekli prste, ništa naučili nisu pa opet po starom Memorandum-skom običaju počinju….'Jovo nanovo'!

damir kalafatić