'Mesić je lažov, prevarant i sijač magle'!

Pin It

Gostujući jučer kod Ace Stankovića, 'Nedjeljom u 2', bivši predsjednik Mesić odlučno je ustvrdio da nije osumnjičen zbog primanja mita u aferi 'Patria'. Za svoje bestidne laži izrečene tijekom emisije dobio je srednju ocjenu 5, raspona 1-10! Nasuprot tomu, hladn(okrvn)i Finci tvrde nešto sasvim drugačije:

„Bivši hrvatski predsjednik (očito Stje¬pan Mesić) i bivši direktor tvrtke Đuro Đaković (očito Bartol Jerković) osumnjičeni su da su od trojice menadžera 'Patria'-e preko posrednika dogovorili i uzeli mito (to je optužba a ne sumnja!, nap. a.) za svoj angažman u natječaju za nabavu vojnih vozila u Hrvatskoj 2007. godine“-potvrdili su proteklog vikenda u telefonskom razgovoru reporterima slovenskog tjednika 'Mladina' i hrvatskog 'Globusa' dva ključna Finca u slučaju Patria-glavni državni odvjetnik Juka Rappe i glavni inspektor Nacionalnog ureda za istrage Kaj Erik Björkqvist.

Netko laže a tko je taj…hoće li Mesić i poštene Fince tužiti za klevetu, hoće li se Mesiću država Finska zbog toga ispričati?

Mesićeve laži su permanentna 'paradigma' njegove šarlatanske politike!

Pročitajmo samo transkript Mesićeva proustaškog govora u Australiji s početka devedesetih prezentiranog hrvatskoj javnosti tek 2006.g. za kojeg Mesić tvrdi da je podmetnuta krivotvorina, citat:

„U Drugom svjetskom ratu, vidite, Hrvati(dakle, ustaše) su dva puta pobijedili i mi nemamo razloga se nikom ispričavati. Ovo što skroz traže od Hrvata - ajde idite kleknuti u Jasenovac, kleknite ovdje...

Mi nemamo pred kim šta klečati!

Mi smo dva puta pobijedili, a svi drugi samo jednom. Mi(dakle, Hrvati-ustaše) smo pobijedili 10. travnja kad su nam Sile osovine priznale Hrvatsku državu i pobijedili smo jer smo se našli poslije rata, opet s pobjednicima, za pobjedničkim stolom.“

Čak je i 'orjunašica' Vesna Pusić tada komentirala:

„Politički gledano, najbolje bi mu bilo praviti se da to nikada nije rekao i da tvrdi kako mu je to namješteno.“

On to radi jednako i danas kad za slučaj 'Patria' optužuje sve redom, od nekakvih 'bauka' koji kruže Hrvatskom, obavještajnog podzemlja pa sve do proustaških revizionista NDH i, valjda, 'finskih fašista'!

Žarko Puhovski, predsjednik HHO-a kazao je tada da bi bilo koja osoba, koja se danas bavi javnim poslom te je tadašnji svoj govor javno iskazala, zbog korištenja ustaške ideologije morala dati ostavku na dužnosti koje obnaša.

Predsjednica DC-a Vesna Škare-Ožbolt oštro je osudila govor s autentične snimke nazivajući ga 'bolesnim':

„To je potpuno bolestan govor. Tko to govori zasigurno ne razmišlja o modernoj hrvatskoj državi i stvara joj nepotrebnu hipoteku. Zvuči mi kao govor nekog člana radikalne desnice.“

Međutim, Ivić Pašalić bio je tada mnogo direktniji, on je pogodio o čemu se radi, 'in medias res':

„Ja mogu komentirati Stipu Mesića. Zapravo, kad pogledate što je on govorio prije deset godina i što govori danas, onda ovo sve jasno oslikava politiku i ličnost Stipe Mesića.

On je lažov, prevarant i sijač magle.

On je političar bez načela i bez vjerodostojnosti.

Njegovo jedino načelo je ravnanje prema vlastitom interesu, a sve ostalo je laž i prijevara. Kao što sam nedavno rekao za Sanadera kad se pročulo o namještanju glasova u HDZ-u, tako mogu sad reći i za Mesića. A ta izjava je-car je gol.

On će sad vjerojatno tvrditi kako to nije rekao, kako su mu desničari ovo podmetnuli, ili se netko maskirao u njega. Ovo je razobličenje svih Mesićevih laži.“-zaključio je tada Pašalić.

A jedna od tih laži bili su i dolarski čekovi iz Australije koji nikad nisu stigli namijenjenom korisniku jer ih je 'naš gologuzi Stipe' izgubio/'popalio' u ratnom vihoru!

Bombe i revolveri kao sredstvo 'zaštite'!

Prisjetimo se još nekih 'slučajeva' iz kojih se lako može zaključiti kako se laži brane ali ne samo verbalnim, glupim izjavama nego i bombama, revolverima:

U noći 7/8.studenog 2006.g. oko 1 sat na Remetama su se čule dvije snažne detonacije, da bi ujutro bilo i službeno potvrđeno kako su bačene dvije ručne bombe na obiteljsku kuću Ivića Pašalića, predsjednika Hrvatskog bloka; atentat!? U trenutku eksplozije cijela obitelj je bila u kući, Ivić upravo bio došao doma, ali srećom ozlijeđenih nema. Pašalić je potvrdio da mu nikada nitko nije prijetio, a za noćašnje eksplozije tvrdi da su rezultat političkih pritisaka koju protiv njega vodi hrvatski predsjednik Stipe Mesić.

Pašalić je ovako komentirao taj pokušaj, očitog bombaškog atentata:

„Ako se išta dogodi meni mojoj obitelji, mojoj djeci, osobno ću odgovornim smatrati Stipu Mesića koji konstantno u javnosti o meni iznosi laži i širi prijetnje.“

Plaćeni bombaši koji su počinili napad na obiteljsku kuću Pašalićevih nikad nisu otkriveni, jasno, nisu ni procesuirani, predmet je ostao neriješenim i vjerojatno završio u ladici s oznakom 'ad acta' kod državnog odvjetnika Mladena Bajića!

Za razliku od Ivića-Pašalića, ugledni zagrebački odvjetnik nije imao takvu sreću, njegova kći Ivana ubijena je na kućnom pragu. Za osuđenog, navodnog ubojicu svoje kćeri u intervjuu za beogradsku 'Pravdu' taj ugledni odvjetnik kaže, u prosincu 2012.g.:

„Mladen Šlogar je instrumentaliziran, on je upotrijebljen da se na taj način pošalje jedna svirepa poruka i meni i mom klijentu Vladimiru Zagorcu da ne idemo preduboko, da na sudu ne pravimo nikakve ekshibicije, da ne počnemo s pričama ovim ili onim. Da ne talasamo”!

Mogući rasplet u aferi 'oklopnjaka':

Što se tiče slučaja 'Patria' očito da hrvatski istražitelji nisu toliko otvoreni i ekspeditivni kao slovenski koji su na temelju evidentno analognih sumnji konačno optužili ali i nepravomoćno presudili svom premijeru Janezu Janši.

Jer, u Hrvatskoj se dobro zna tko je, 2001., nakon 15 mjeseci smijenio državnog odvjetnika Radovana Ortynskog a postavio 'pouzdanog' Mladena Bajića za državnog odvjetnika. Bio je to u prvom redu 'naš Stipe' uz asistenciju Ivice Račana i veliku medijsku pripomoć Ive Pukanića i Nina Pavića; neki tada rekoše: 'hrvatska mafija je pobijedila'!

Za Mladena Bajića se sasvim opravdano može kazati kako progoni, uhićuje te sudi jedino 'političkim mrtvacima!

Ali, pametni narod kaže: ruka ruku mije, obraz obadvije!

Svoj prljavi obraz 'naš bivši' pokušava oprati imbecilnim lažima a sudbena vlast ako imalo poštuje istinu i pravdu trebala bi mu dokazati kako su u laži kratke noge; stoga, barem poželimo…'iz finskih usta u Bajićeve uši'!?

damir kalafatić