Dawn Dawns: Najveća obmana Hrvata sadržana u uvjerenju da je rat gotov

Pin It

Nakon završetka oružanih borbi, Hrvati pomisliše kako je rat gotov i počeše se opuštati, ne videći da se i dalje, bez prestanka, vodi rat protiv njih, samo drugim sredstvima. Cjelokupno hrvatsko društvo pod udarom je neprijateljske propagande i drugih oblika  djelovanja, na svim razinama.

Sav hrvatski prostor, kontaminiran   je friziranim, ili  potpuno lažnim izvješćima o stanju u pojedinim segmentima društva. Izmišljaju se događaji, djelovanje petokolonaša se drastično pojačava.

Otvorene su mnoge fronte . Djelovanja su usmjerena u sve pore hrvatskog društva  idu u pravcu rastakanja i  ismijavanja svih vrijednosti,  svega  što je domoljubno i važno hrvatskom čovjeku. 

Kojekakvi kvazi intelektualci, ideologijom tumače povijest, zatirući  činjenice i povijesnu istinu, koja njima nikako ne ide u prilog. U medijima se laži  prikazuju  kao povijesne  činjenice, a vlasti  ne dopuštaju istraživanja, sve kako bi zadržali njima odgovarajuću izmišljotinu o događanjima i stradavanjima hrvatskog naroda od jugo komunističkih vlasti, koja, već  prema poznatim činjenicama i svim pokazateljima, imaju dimenzije genocida. 

Kontinuirano se  nastoji izazivati  osjećaj kolektivne krivnje, s namjerom da umjesto nacionalnog ponosa, Hrvati budu posramljeni i poniženi zbog svog porijekla, kulture, običaja i svjetonazora, pa i nekih izmišljenih događaja u prošlosti.

Crtanje i podmetanje svastike na Poljudu, imalo je veliku popularnost u medijima. Time su određene strukture htjele prikazati navodni znak zločinačke naravi Hrvata. Zanimljivo da policija nije pronašla crtača iako je na stadionu postavljeno više kamera.

Četnički pokret je rehabilitiran u Srbiji, Draža Mihajlović ovjenčan slavom, i dok se oni javno i ponosno deklariraju kao četnici,  bljuju zlu vatru na sve hrvatsko, prigovarajući da je sve ustaško. To je razumljivo kad se uzme u obzir da je upravo ustaški pokret nastao kao odgovor na njihov četnički teror. Tko je ustaša? Nije li to onaj koji je ustao u obranu svog doma i svog naroda?!  Koji je bio spreman  svoj dom braniti i obraniti!

Kriminalizira se hrvatsko povijesno znakovlje, dok je agresorsko, jugo- komunističko i četničko sasvim dopušteno i vlastima prihvatljivo. Pozdrav  ZDS  se sankcionira a kokarda i pjevanje četničkih pjesama je popularno, čak srpski popovi pjevaju na feštama i snimke su dostupne svima.  Ali o Juri u Bobanu se ne bi smjelo pjevati. Niti nositi brkove kao zapovjednik HOS-ove bojne Marko Skejo.

Krenula su izmišljanja, lažno se prikazuje uzrok, povod  i sam karakter domovinskog rata. Sve je češće ponižavanje, a u zadnje vrijeme i kriminaliziranje branitelja i njihovog ratnog znakovlja.  Uz ismijavanje, te kriminalizaciju  branitelja, usporedo  ide uzdizanje  krvnika i svakodnevno ponižavanje njihovih žrtava.

Nasilno uvedena ćirilica u Vukovaru, s ciljem poniženja stanovnika i  izazivanja sukoba, kako bi se potom reklo da su krivi branitelji, koji su se tome suprotstavili. Ćirilica za nas je zločinačko, okupatorsko pismo, njome se služila JNA, razarajući hrvatske gradove. Upamtili smo onu: „rakija je kriva“, poznatu,  jezivo nemoralnu izjavu  tadašnjeg ministra Ostojića, povodom stradavanja branitelja Pajičića.  

Antihrvatske filmske  projekte HAVC  financira milijunima kuna i za taj posao je odabrana  Obuljen, koja je već ranije sudjelovala u HAVC-ovom  kriminalu.

Ogromnim iznosima se financira  četnički tisak Pupovčevih Novosti, kojima je jedini cilj vrijeđati sve hrvatsko.  Većina medija je  izrazito antihrvatski orijentirana, pa tako slave i proglašavaju novinarima  godine, one koji su se osobito istaknuli u neprijateljskom djelovanju.

Nikakvo  čudo,  kad je poznato je kako se i sam predsjednik države se bavio odavanjem državnih tajni svim zainteresiranim novinarima i drugim subjektima i svjedočio na međunarodnom sudu protiv svoje zemlje, sve bez snošenja ikakvih posljedica za svoje djelovanje, a njegovom nasljedniku se priviđale ustaške guje.

Silom se pokušavaju  uvesti razne ideologije, oduvijek strane hrvatskom biću, u svrhu rušenja moralnog i svakog drugog integriteta našeg naroda.  

Agresivna su nastojanja u  provođenju neprihvatljivog političkog programa  odgoja i obrazovanja, favoriziranje neprihvatljivih ponašanja, dok se otklanja  utjecaj i stavovi roditelja. 

Veliča se i favorizira  sve  anacionalno uz  ismijavanje nacionalnog. Javno se ismijava i ponižava crkva u Hrvata, te njeni  biskupi, svećenici  i svi vjernici.

Odavno imamo agresivno nametanje tuđih običaja, od primitivnih glazbenih rješenja, ispraznih zabava bez ikakve vrijednosti,  „big bradera“, stranih sapunica i sličnih s namjerom zatupljivanja i ispiranja mozga. 

Iznova nam se nameći  komunistički simboli, ideologija, i njihovi heroji, zapravo zločinci, na čijim je rukama ostala krv hrvatska. 

Institucije hrvatske države koriste se za potkopavanje države i poretka.  Vladajuća stranka sklapa neprirodne i nemoralne koalicije u svrhu zadržavanja vlasti i provođenje antihrvatske politike donošenjem štetnih zakona. 

Ustavni suci se ne biraju po časti i stručnosti, nego prema političkom ključu i sve više predstavljaju ruglo koje šteti zemlji i narodu. Tako imamo ustavnu sutkinju, poznatu, ne samo po šalabahteru i  „znanju engleskog  jezika“ i, nego i po uzvikivanju usred Hrvatskog Sabora, komunističke parole  „Smrt fašizmu-sloboda narodu!“.             Politički  instalirani,  oni ne donose pravosudne, nego političke odluke po želji vladajućih, kakva je i nedavna odluka o  kriminalizaciji  određenog  datuma u kalendaru.  Ipak, se nađe poneki sudac s izdvojenim mišljenjem, kao što je to nedavno bio časni sudac Miroslav Šumanović.  

Kontinuirano je uplitanje u hrvatski jezik i pravopis i njegovo ponižavanje u tolikoj mjeri da se čak negira i samo njegovo postojanje.  U Hrvatskom Saboru zastupnica SDSS-a  provocira  obraćajući se  zastupnicima srpskim, umjesto jedinim u Saboru  službenim,  hrvatskim jezikom. Time pokazuje koliko poštuje zemlju u kojoj živi, ismijavajući hrvatske institucije i ne poštujući hrvatske zakone. 

Osnivaju se  kojekakva povjerenstava koja odlučuju  kako se smijemo ponašati u svojoj domovini, a propisuje se čak i način izražavanja domoljublja.

Već notorna jugovićka Dalija Orešković pravi reda i poziva na odgovornost preko svoga Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, kojemu je cilj  političko maltretiranje „nepoćudnih“ Hrvata. Toliko se probahatila, da se ovih dana krenula    iživljavati i na  predsjednici države, kao da je ova njena sobarica..  Čim u savezu komunista  pomisle da se netko malo više oteo, ona je tu da ga sreže.

Uobičajeno je obeshrabrivanje hrvatskog puka, osobito mladih,  govorancijama i već poznatim pisanjem  „oproštajnih pisama“, u kojima se poziva na odlazak , opisujući „prekrasan“ život u stranim zemljama. U istoj funkciji su   javljanja iz npr. Irske,  piše cura,  tamo  je predobro, od silne sreće ne zna što bi. Nejasno  je, kako ona, tako preporođena i sretna u Irskoj, ima potrebu nama pisati ovakve pamflete.

 Milanović se hvalio kako je  posjetom Australiji,  organizirao mogućnost mladima iz Hrvatske odlazak  tamo na godinu dana,  glumeći neko pozitivno postignuće, a znajući i očekujući da se većina neće vratiti. 

U tijeku je veliko  iseljavanje stanovništva i  drastičan pad nataliteta, na što poznati demograf Stjepan Šterc, već dugo upozorava, nažalost bezuspješno jer vladajući nisu zainteresirani za ono što on govori. Kroz medije se propagira da  je moderno i poželjno imati kućnog  ljubimca, ali ne i djecu. A također su razvodi braka u modi. 

Važeći je izborni sustav štetan, zapravo poguban za Hrvate, jer  favorizira  manjine i marginalne skupine na štetu većinskog  hrvatskog puka. 

Milijuni Hrvata su razasuti po svijetu. Njima je  otežano dobivanje hrvatskog državljanstva,  postupak traje i do tri godine, a kad ga dobiju, ograničeno im je pravo glasa manjkom biračkih mjesta, moraju putovati nekoliko stotina kilometara do birališta. Također su  limitirani sa samo tri zastupnička mjesta u Saboru, dok je za manjine,  rezervirano osam.  Tako imamo  ogroman nesrazmjer -  tri zastupnika predstavljaju tri i pol milijuna Hrvata iz dijaspore, dok predstavnik manjine može stići u Sabor sa svega nešto više od tisuću glasova, a sve manjine  zajedno, predstavljaju nekih devet posto ukupnog stanovništva u RH i imaju osam zastupnika.

Kad ni  izborno zakonodavstvo ne uspije pomoći da bi se određena garnitura dokopala i održala na vlasti, tad se pribjegava krađi glasova, postoje čak javna priznanja onih koji su to odradili.  

Provodi ekonomsko devastiranje i rasprodaja neprocjenjivog hrvatskog blaga plodne zemlje i pitke vode. To traje godinama i  predstavlja najveći zločin protiv domovine i naroda.. Sustavno se uništava Slavonija. Nižu se afere.  Agrokor je tek jedna od njih, očito najveća u kojoj su sudjelovale lijeve i desne vlade i njihovi političari.                                   

Stvara se antipoduzetnička klima i provodi obeshrabrivanje ljudi u svakom pogledu, a onda se u bescijenje izvrši  rasprodaja vrijedne imovine.

Sve vlade od 2000. god. provode štetnu politiku s kojom se većina puka ne slaže. Nema dugoročne nacionalne  strategije,niti je određeno što su to hrvatski prioriteti.

Zaista je začuđujuće koliko  aktivnosti,  usmjerenih  protiv hrvatske države i njenog puka,  poduzima unutarnji neprijatelj, ta peta kolona.  Rat ne samo da nije prestao, nego se, s velikom žestinom nastavio na svim frontama.

Sva ova djelovanja nisu ništa drugo nego, po  prestanku oružanog,  nastavak ratovanja protiv Hrvatske i Hrvata, drugim sredstvima.

Sve nabrojano  su načini i metode, a ima ih još dosta, koje nisu spomenute u ovom tekstu, kojima nas  pokušavaju  obeshrabriti i onemogućiti funkcioniranje Hrvatske države, u  nadi  da ćemo pokleknuti i  nestati. 

I nakon svih nastojanja, još nas nisu potpuno slomili, niti  porazili. A svojski se trude.                                                                                  Žilavi su Hrvati! To izluđuje  antife, petokolonaše.  Pa kad još Thompson zapjeva, njihov  jad postane pregolem..

Već dugo, predugo, hrvatska većina tiho i mirno podnosi sve podvale pete kolone. Hoće li se i dalje miriti s time ili je to samo zatišje pred buru?

Vidjet ćemo u dogledno vrijeme.