Dawn Dawns: Lepa jugočetnička cajka usred hrvatske metropole

Pin It

Zdravom i razumnom čovjeku, nevjerojatno je da hrvatski branitelj Marko Perković Thompson, ne može pjevati na mnogim mjestima u zemlji za koju se kao dragovoljac  borio od samog početka  Domovinskog rata, a  usred hrvatske metropole, neka čudna publika plaća 150-180 kn ulaznicu da bi čula iste one pjesme, uz koje je  lepa četnička cajka, pjevajući ispraćala one, koji su potom jurišali okolo po Hrvatskoj i BiH, idući klati, ubijati i rušiti kuće, dijelom i onih budala, koji joj danas plaćaju da bi je slušali?!  

Kakav je to narod? Tko su ti „fanovi“? Svakome, koji je proživio i preživio  velikosrpsku agresiju ili barem bio informiran o njoj, to mora biti  odvratno! 

Određeni dio žitelja u RH i BiH, obožavatelja ove cajke i njenog  primitivnog melosa, svakako jesu oni, kojima je žal za propalom jugom i dalje najveća i neizlječiva rak rana na srcu, a ima dovoljno i onih šupljoglavih mazohista, koji se, unatoč zlu kojeg je ova jugo cajka zastupala i ohrabrivala, i dalje priklanjaju njoj i njenom primitivnom  jugo-turbo-folk  opusu. Uz toliko glazbeno bogatstvo vlastitog folklora, starogradske, zabavne, pop, rock i svake druge vrste pjesme, koje njihove uši valjda nisu u stanju prepoznati, oni slijepo slijede ovaj trend muzike svojih ubojica  koljača i njihovih pristaša. Kako jadno, glupo i nerazumno.

Čujemo da su mnogi iz susjednih mjesta, pa čak i  iz nekih susjednih zemalja, došli i platili da čuju svoj omiljeni hit  „Jugoslovenka“. Tolika je bila gužva da se čak neki žale kako su u metropoli, teško pronašli smještaj za prespavati tu noć nakon ovog velecajkaškog tuluma.  Eto, nije nama problem smjestiti sve strane turiste iz cijelog svijeta, nego jugoviće i neke raspamećene posjetitelje  iz komšiluka. Kad takvi navale, kud ih  sve smjestiti?!

Nekako mi se čini da je trebalo ispred Arene na zagrebačkom Laništu, unaprijed parkirati dovoljan broj traktora i nakon koncerta, još onako „vruće“, potovarit sve presretne posjetitelje, zajedno s njihovom raspjevanom petokrakom zvijezdom, pa poznatim putem, proslijediti što dalje odavde.

Da zagrebačka sramota bude veća, vidjeli smo u medijima i sliku aktualnog gradonačelnika s dotičnom pevaljkom. „Miki“ jednostavno nije mogao odoljeti, a da se ne  sastane i ugosti ovu  jugo „veličinu“. O njemu već odavno znamo da nije sav svoj, ali vidimo da je ipak ostao i dalje njen. Brenin. Na silnu sramotu svoju i grada kojem je na čelu. Nadajmo se ne  još dugo.

Njihova „zvezda“ dočekala ih je sjedeći na zlatnoj petokraki s kojom se spustila s vrha dvorane i izazvala silnu euforiju prisutnih. Ne znamo, jer nas mediji nisu izvijestili,  koliko je bilo padanja u nesvijest, ali prema njihovom izvješću, svi su vrištali od ushićenja.

Usred rata, ta jugo cajka četnikuša, oblači maskirnu uniformu srbijanske agresorske vojske, naravno prilagođenu svom  stilu, danas bi rekli  à la severina,  pa da bi bila privlačnija slušateljima (osobito gledateljima),  gornji dio tog maskirnog kostima čini  joj  tek grudnjak  s maskirnim dezenom i nekakva  kapa šilterica istog dezena, u koju je utrpala svoje „ruse kose“.  Slika, zapravo spot,  snimljen negdje u Brčkom, valjda '93. godine, poznat svima, ne samo žestokim obožavateljima. 

Tako je ova  jugo diva, pjevala i  ispraćala četnike na odlasku u svoje krvave, rušilačke  pohode po Hrvatskoj i BiH. Danas, bez imalo srama, dolazi ovamo, jer ju dočekuje hrpa istih obožavatelja, koje je imala i te ratne godine.

Kakva to publika, u ovoj sveopćoj besparici, daje za ulaznicu vrijednost od  20 -25 eura, samo da bi čula iste one pjesme, s kojima je cajka Brena ispraćala četnike,  na njihov rušilački i koljački pohod protiv susjednih naroda?   To su, uz nešto šupljoglavaca, većinom oni, kojima je i danas činjenica postojanja samostalne države Hrvatske, rak rana na njihovom petokrakaškom i petokolonaškom  ranjenom srcu. 

Nekadašnja muslimanka Fahreta, vrlo profitabilno je  konvertirala,  postala jugoslovenka i  srbo pevaljka, pa  pjeva o „našem moru“??? Kakvom to moru? Očito hrvatskom, Jadranskom! Jer Srbija nije imala mora, nit će ga  ikada imati.

Pa onda stane cviliti o nekoj  Titovoj  „zemlji mira“. Kakav je mir bio u Titovoj Jugoslaviji, najbolje znaju razasute  kosti Hrvata, kojih je na stotine tisuća, preko pola milijuna, što  i danas leže  zakopane od Bleiburga, pa svud po Hrvatskoj, još od '45. godine i  Titovog  „oslobođenja“.   Danas znamo da je barem šest stotina tisuća hrvatskih kostiju, nedostojno zatrpano u jamama, i sve one, još uvijek čekaju da budu ekshumirane i ljudski, dostojno pokopane. 

A srbo cajka i dalje zagađuje hrvatski okoliš i „peva li ga peva“.  Omiljen joj refren: „ Živela Jugoslavija“, pa spominje i opjevava u svojim stihovima Titu, onog lika, između najvećih deset svjetskih krvnika,: „..ko heroja ceo svet ga zna, blago zemlji što ga ima, pamtiće se vekovima.“  

Ajme, Bože!!!  Hoće, svakako će ga povijest pamtiti, ali kao jednog  od najvećih svjetskih zločinaca!! 

Bila je to noć užasa za svakog normalnog Hrvata, ali i noć  njima za dušu, a nama neprihvatljive i zle  jugonostalgije, sve skupa  na veliku sramotu onih koji vode hrvatsku i odlučuju u njoj.  Ali  takvi srama nemaju. Njima je, kako smo vidjeli, upravo čast, družiti se i slikati s četničkim cajkama pevaljkama.

Hrvatski puk,  mnogo puta i na sve načine, ponižen, prevaren i razočaran, mora trpjeti ovakvo sramno poniženje u svojoj jedinoj nacionalnoj domovini i u svom glavnom gradu, čiji se gradonačelnik sastaje s takvom spodobom, slika se i javno objavljuje tu sramotu.

Hoćemo li ikada doživjeti da ovom zemljom vladaju oni, koji su je svojom  krvlju natopili, braneći je od onih, kojima ova cajka „peva“?!

Do kad ćemo imati ljude, koji se,  bez dostojanstva  i zdrava razuma, pridružuju  u  slavlju agresorima  jugovićima, i njihovim pristašama, mrziteljima svega hrvatskog, ne shvaćajući kakvo veliko  poniženje rade sami  sebi. Oni to poniženje čak veselo prihvaćaju i - plaćaju.

Zemljo Hrvatska, otvori se i progutaj zlo! 

Bože, daj snage hrabrim, istinskim domoljubima da izdrže ovo sotonsko vrijeme iživljavanja. 

Daj nam svima snage da budemo i ostanemo ZDS!

Dawn Dawns