Željan Jurlin: Ne treba nama Dan državnosti, nego DRŽAVNOST!

Pin It

30. svibanj - Dan državnosti u opljačkanoj, prevarenoj, nelustriranoj te gospodarski, socijalno, ekonomski, kulturološki i moralno uništenoj hrvatskoj državi, gdje geneza zločinačkog poduhvata ima svoje duboke korjene, a sukladno tome i uzročno posljedične veze. Neosporna je činjenica da smo danas umjesto svehrvatske pomirbe dobili nove i, rekao bih, nepomirljive podjele.

Umjesto demokratizacije starog totalitarnog režima dobili smo diktaturu, i to od strane bivših neokomunističkih stališa. Jednopartijski sustav zamjenili smo sustavom višestranačkog JEDNOUMLJA. Fašizacija, segregacija i diskriminacija društva postala je ne samo norma društvenog života, već temelj novog vrijednosnog sustava. Sve ono što režim nije uspio pozatvarati i likvidirati u bivšem režimu,učinio je to u tzv. novostvorenoj nezavisnoj hrvatskoj državi. ANOKRACIJA  je zamjenila demokraciju, a uz duboku, institucionalno potpuno kriminaliziranu, državu, što je možda najgore od svega,  dobili smo i reprezentativne predstavnike anacionalne, antisocijalne i interesno globalističke klike. Posljedica svega da kružni tok vlasti, nastao kao derivat i izrod demokracije, doslovno u svakom pogledu uništava i truje sve oko sebe. Režim u kojem se tri frakcije SK neizmjenice rotiraju, nadopunjuju i gotovo takmiče, i to s olimpijskom strašću (brže, više, jače), u u svekolikom uništenju hrvatske države. Tzv. proces demokratskih „promjena“. Promjena koje unaprijed isključuju svaku mogućnost bilo kakve promjene u društvu, što bi u konačnici značilo to da oni koji su na obnašanju vlasti čuvaju one koji su u opoziciji, i obratno. Oni koji su u opoziciji čuvaju svoju poziciju ne ugrožavajući i ne rušeći one na vlasti. Dapače, zajednički i dogovorno u sinergiji i političkoj kohabitaciji pljačkaju narod i državu. Od zla gore činjenica da su čak i od tih i takvih koji pune vreću neusporedivo gori, a osobno vjerujem i opasniji, oni koji je pridržavaju ili okreću glavu. Što im je pak, uz konjušarski mentalitet, grmobergerski karakter i pupkocentrični svjetonazor, svima zajedničko? Servilnost, nedostatak empatije, morala (odgovornosti), pohlepa i nadasve POKORNOST!  Apsolutna i bezuvjetna poslušnost. Amputacija bilo kakvog vlastitog mišljenja, stava ili ne daj Bože uvjerenja. Zločinački sustav u kojem se udio u plijenu dobiva proporcionalno postignuću ljudske i političke pokvarenosti.

Štoviše, činjnica da se danas čak u redovima same zločinačke organizacije, ali i izvan njih, u mainstream (plačeničkim) medijima, kao i širem dijelu javnosti, potpuno otvoreno prezentira i govori o tome da se sva politika u Hrvatskoj svela isključivo na jednu jedinu osobu - Andreja Plenkovića. Briselskog konjušara koji s državom upravlja na daljinski. To se najbolje vidi na nedavnom primjeru novog ZPDML, isto kao i NOVOG ZAKONA O PROSTORNOM UREĐENJU. Dakle, problem je u sustavu, a ne samo ili ne više u kadroviranju, jer ne postoji više čak ni ta i takva hdz-ova ili Plenkovićeva vlada, niti ona više vlada s bilo čime. Sve je nažalost u rukama jednog jedinog pojedinca, a ima li recimo išta gluplje, apsurdnije i opasnije od davanja države, a time i svih bitnih odluka, u ruke apartčiku koji ne samo da ne polaže račune, nego za veleizdaju i svoja zlodjela, ne mora nikada i nikome ODGOVARATI? Dapače, unaprijed zna da ga se neće niti pozvati na odgovornost, a zašto?

Tkobi ih pozvao kada više ne postoji čak ni ta i takva korumpirana vlada, koja je recimo u samo zadnjih šest godina zbog korupcije smjenila 19 ministara, a protiv četiri je pokrenut i kazneni postupak. Nema više ni sabora pa ni trodiobe vlasti ili uopće vlasti (narod odlučuje). Nema vjerujem ni crkve u Hrvata. Nema Ustava i Ustavnih prava, nema zakona (prava i pravde) i nema zapravo više ničega osim stranačke udbo kriminalne partije i diktatora Plenkovića. Neka bude volja tvoja! Nema više ni branitelja jer mnogi su kupljeni, brojni razočarani i bolesni, a neki posve pasivizirani. Dapače,ta razbojnička družina sve slobodnomisleće i slobodoumne ljude danas i službeno naziva teroristima, a pitanje što je slijedeće? Možda streljanje na licu mjesta i to U IME Andreja Plenkovića. 

Ako zločinačka organizacija svejedno svim Hrvatima ili državljanima RH otima pravo na demokraciju i političku participaciju, onda se za to moramo izboriti sami i to bih rekao po svaku cijenu svim, prvenstveno demokratskim, sredstvima. Ima li međutim alternative i postoji li moguće rješenje ključnih problema. Odgovor je DA - NOVI IZBORNI ZAKON! Tema svih tema je sprječavanje izbornog inžinjeringa koji daje mogućnost upravljanja dubokom državom i to na izrazito malom obrascu volje glasača (17%). 

JEDNAKO PRAVA GLASA SVAKOME! BIRAJMO NAJBOLJE I NAJSPOSOBNIJE! 

Dana 24. svibnja 2023. predan je u saborsku proceduru Prijedlog zakona o izbornim jedinicama. Ovim PRIJEDLOGOM na slijedećim parlamentarnim izborima bilo bi vjerujem osigurano jednako pravo glasa svima, a ne samo njima. Istovremeno se birače motivira da izađu na izbore omogučujući im stvaran izbor najboljih i i NAJSPOSOBNIJIH zastupnika na LISTAMA, a ne, kao što imamo sada, izbor odabranih!

Nastavljamo se boriti za opće dobro i javni interes svim dopuštenim sredstvima! Stoga POZIVAMO SVE HRVATSKE DRŽAVLJANE, UDRUGE, INICIJATIVE, STRANKE, POLITIČNI I APOLITIČNI NAROD HRVATSKE DA NAM SE PRIDRUŽE U AKCIJI OČUVANJA USTAVNOG PORETKA! Kada su demokracija, Ustavni poredak, Ustav, Ustavni sud, zakoni RH, parlamentarna oporba i pravni stručnjaci potpuno negirani od predsjednika Vlade i hdz-a, narodu ne preostaje ništa drugo, nego aktivno sudjelovati u čuvanju osnova demokratskih izbora i IZBORNOG ZAKONA - INICIJATIVA JAVNO JE DOBRO.

VRIJEME JE ZA NAROD vs. ZLOČINAČKE ORGANIZACIJE. 

Željan Jurlin